Отговори
# 330
Здравейте момичета,

Аз по-често ви чета, отколкото пиша.
Но тази сутрин не можах да се сдържа да не се оплача. Тъкмо си мислех, че сме си изградили режим с бебо (кърмене на 3 часа и 5 часова пауза между 10 часа вечерта и 3 часа сутринта), и че и двамата сме доволни, и от 2 дни бебо смени програмата. Иска да яде на около 2 часа, замина и нощната пауза. И всичко това  придружено с мрънкане и рязко намаляване на часовете сън за денонощие.
До петък си заспиваше сам в кошарката, сега и като го гушкам плаче. Само като се навеса да го оставя в кошарата и започва рев. Склонна съм да си помисля, че не му стига млякото, но вчера го теглиха - за 1 месец е качил 1450кг. и е пораснал с 5см.
Мисля си дали да не взема 1 кутия с Аптамил (каката изгледахме основно с него след 3-тия месец), и да му давам например вечер - са да си поспи по продължително (а и майка му също  Embarassed).
И друг проблем имаме от около седмица - започнаха да ни пропускат памперсите (ползваме 2-ка на Памперс) - не могат да издържат и 2 часа. Пропускат от към кръстчето. Не знам как го постига, но се опикава целия - и хем гледам пишлето да е надолу. Не знам дали да не купя друга марка или по-голям размер  newsm78. Най-странното е, че до преди седмица нямахме този проблем, а памперсите са от един и същ пакет.
Е оплаках се!
Сега ви оставям, защото днес ставаме на един месец, купили сме торта (избрана от каката, естествено), ще правим отпечатъци на ръчичките и крачетата на бебо и на принцесата, както и много снимки, с които да зарадваме бабите и дядовците.
Хубав почивен ден на всички!

# 331
  • софия
zlatty, за памперсите няма смисъл да пробваш други, защото аз имах същия проблем и смених няколко марки пробвах мна памперс , пуфис и молфикс при всички едно и също!Явно понякога бебчовците пишкат повече!И при нас се подмокря откъм кръста:)!

# 332
Честит първи сняг!

zlatty, защо мислиш, че не ви стига кърмата (според мен си ОК-казваш, че сте наддали повече от доволно, значи му стига), възможно е да е скок в растежа или просто кофти период и на бебо да му се иска повече гушкане с мама. Съветвам те да поизчакаш, а и щом се храните на 2 часа дори да ти е понамаляла кърмата до два-три дни ще се увеличи.
За памперсите, сменяй ги без да му мислиш, вече сте големи за 2-ка. По мои наблюдения не трябва да чакаш да стигнеш обявената горна граница на килограмите, а минаваш на следващия номер, когато стигнете долната му граница.

# 333
Стойче, благодаря ти  Hug

Вчера цял ден се борих да я изцедя тази бучка, вечерта толкова цедих, че гърдата обекна напълно - толкова, че от срещуположната на бучката страна напипах самата бучка отвътре и установих, че е голяма колкото юмрука ми... огромна работа, твърда, болезнена.... и си викам "с това не мога да се преборя". Легнах си и се събудих към 3, че Емо искаше да яде, обърнах се и му дадох гърдата с бучката, но без да пипна да видя какво става с нея, само се обърнах и той си я захапа и заспах. В 4 се събуждам и гледам, че Емо спи, изплюл гърдата и тогава я пипнах... и нямаше бучка, нямаше дори спомен от бучка!!!!  Shocked Не мога да ви обясня колко е странно това - цял ден болката беше все едно ми е отрязана гърдат или най-малко ме промушват с ножове, беше огромна и от цедене 4-5 пъти през деня, 2 пъти горещи душове и цял ден Емо на тази гърда, нямаше никакъв ефект и извеснъж през ноща изчезна??? Нямам обяснение, но съм щастлива  Laughing Сега в 11 има бебешко кафе на ЛЛЛ тук до нас и ще ходим с Емо, да ги поразпитам малко за бучките. Тлябва да разбера защо ми се появяват и да ги предотвратявам в бъдеще.

Емо днес прави 40 дни  Laughing Искам да отидем на църква, дано поне спре да вали този сняг  Laughing

Злати, и на мен всички ми пропускаха, освен Либеро. Понеже имам останали Пуфис и то доста - през деня слагам от тях, защото ги сменям цесто, тно нощем само Либеро и не сменям паперса цяла нощ, за да не го будя (той вече не ака нощем) и сутрин си е напълно сух, само памперса тежи доста  Laughing

# 334
Честит първи сняг  Party

Таренце,дано не ти сепоявяват повече бучки  Hug Hug Hug
Но мисля че и на мен ми се събира много кърма и ми тежат гърдите,чак ме болят понякога.Но като си ги освободи Алекс се опипвам и всичко е наред.Не се шашкай излишно  Hug Hug Hug
Честито ви 40 дни да ти е жив и здрав Емо и много щастливо детство му желая  Hug Hug Hug
Хубав и топъл ден  Hug Hug Hug

# 335
Тара, Емо на седми ли е роден? Защото аз си бях изчислила, че вторник Боби ще направи 40 дни и тогава да ходим на чиста молитва.
Борис е роден на 8 септември.

# 336
Tara , цяла нощ с един памперс си е постижение. Аз по-скоро се притеснявам да не изстине като е мокър. Днес ще изпратим татито да вземе по един пакет Либеро и Памперс - 3-ки, дано решим проблема.

Мадленка, не знам защо реших, че не му е достатъчна кърмата  Thinking. Може би защото беше много спокоен досега и изведнъж такава рязка промяна в режима (от 7-8 хранения на ден, изведнъж станаха 11-12) и реших че причината трябва да е в мен, а и умората си каза думата. Но ще изчакам, наистина, да видим как ще е другата седмица.

# 337
здравейте

честит първи сняг на софиянки cold

аз също мисля че трябва да минем вече на 3 памперси.даже си имам един пакет на хъджис чисто нов-3 и сега като свърша тези на памперс ще използвам тях.с краско така не се бях усетила навреме да ги сменя и получихме подсичане което едва оправихме 2,3 месеца Rolling Eyes

и сега да ви се оплача и аз.алексчо получи някакъв обрив на коремчето.интересното е че е само на коремчето и на шийката.мисля че не го претопляме-обличам го с боди къс ръкав,блузка с дълъг,ританки и чорапки/или гащеризонче и чорапки.в стаята е между 20-22 гр най-много-как мислите не е претоплен нали?пък и не е от сега така обличан,от както се захлади,а обрива е от 2,3 дни.не съм сменяла млякото или перилния препарат,на бочко сме си.смених единствено млякото за тяло с олио за тяло и единствено това ме съмнява,но пък не би ли трябвало по цялото телце да му избие обрива... newsm78
неможах да се свържа вчера с докторката-за първи път и е изкл телефона от както я познавам,а днес пък не ми вдига-това е неприсъщо за нея Tired  но пък може и тя да си има проблеми,нали и тя е човек....
давам от вчера фенистил,но ме притеснява това че обрива днес не избледнял поне малко...ох да дойде утре да го заведа при нея,че сигурно го дразни.снощи даже не го къпахме за да не му дразним кожата.

охххх все има нещо да му се....

ами това е засега от нас.лек ден ви желая Hug

# 338
Здравейте момичета,

и аз да се оплача от 2-3- дена имам бучка в дясната гърда, уж спрях кърмата и всичко беше наред,  ето пак се появи.. Утре ще ходя на някаква терапия в АГ..дано помогне, че болката е много неприятна...с горещ душ не става, с масаж също---това нещо просто си седи... а като бях преди 2-3 седмици на мамолог се видя, че е запишен канал, но акто почнах антибиотиците и хапчетата за спиране на кърма, се оправих. Та моля по едни стиснати палчета за мен... че много ме е страххх SadSad

За памперсите-- ние като се наакаме ( акаме много наведнъж) и после ако се изпиша преди да я сменя, глдайте какво става-направо е мокра до ушите откъм гърба---мисля, че с всеки памперс би била така работата Simple SmileSimple Smile

# 339
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
zlatty, при нас 4-ти ден е същото положението - ядем на 2 часа, най-много на 2,5ч, гърчим се от колики денонощно и е някакъв ад просто. Надявам се поне кърмата да се увеличи, че вече сериозно се замислям за АМ... то ми писна - един път са ми пълни гърдите, след обяд до през нощта - празни. Имам чувството, че ще си уморя бебето от глад, а не от колики  Crossing Arms

# 340
Минавам набързичко и тук само да ви почерпя за месечинката на Тод и да пожелая на Дани, Сиянка и Лили много весел празник днес   ura

първа сладка месечинка на Тод

# 341
  • София
Честита месечинка, Галче,

честит първи сняг,
да обменим опит за обличането и градусите навън и вътре. И аз като ения държа вътре 20-21, като Влади е по боди с къс ръкав и нещо отгоре, но нослето му е студено, като го позавия или затопля, за да му се стопли носа, ака зелено, което е вероятно претопляне newsm78 чудя се дали се справям с тези температури. На вън също-днес го изведох и веднага го прибрах- стори ми се студено много, изобщо се чудя в това време и с какви дрехи да го извеждам за есенните ми изглежда студено, за зимните топло, изобщо нещо съм изпаднала в някакви температурни размисли  Mr. Green
А за памперсите- ние и с Либеро успахме да протечем и не само през нощта, днес и през деня се къпахме екстремно   Mr. Green
Освен това ям повече отколкото като бях бременна, такъв апетит ме тормози, не мога грам да се спра, ужас!!!
Успокойте ме, вие не сте ли така  Joy Joy Joy

# 342
Честит първи сняг на тези които му се порадваха днес,при нас е стравнително топло все още и цял ден слънце и с малкия сме навън.
Галче честита месечина на Тод newsm38  ura
zlatty май е нормално това с нервниченето на бебчо и с по-честото му хранене,може би се дължи на скок в растежа както му казват незнам,но и при нас е така,през деня особено се случва и на 1 или 1.5 да иска пак и пак...поне вечер все още прави тази пауза от 4-5 часа че да подремна поне тогава ,но съм сигурна че нещата ще се нормализират,имат си нужда явно малките душички в момента и какво да правим няма как,ще отмине и това.За кърмата мисля че едва ли не стига,щом сте наддали добре няма място за притеснение.
Памперсите-и при нас се случи това с пропускането,и аз незнам на какво се дължеше,дали се случила лоша партида пакет-само половината от тях пропускаха.Сменихме ги с 3-ка,засега нямаме проблем,та мисля че при нас май се дължеше на това че са ни станали вече малки,пораснало ни е дупенцето Mr. Green. Laughing
Утре сме на консултация и ще сверим нашият кантар с този на педиатърката ни,ще докладвам после какво е положението и при нас.Хърка ни и нослето...ужас е направо,капя му физ.разтвор но няма кой знае колко ефект,милото през нощта как се мъчи,нито може да спи спокойно Sad ах тези гадни сополи #2gunfire
Ще ви помоля да стискате палчета че утре ни чака един дълъг път с Теди,трябва да ходим до Рим,а ние живеем в Милано което е на повече от 600 км.Трябва да се извади временен паспорт за Теди и само и единствено с него можем да се преберем до БГ и там вече да си му изкараме бг паспорт и тъй като бг посолство в Милано за жалост вече е затворено #Crazy сега с малко бебе на този път чак до Рим,доста неприятно,дано поне всичко с документите  е наред и не ни върнат за нещо.....както често се случва че направо трябва да се застреляме толкова път напразно...затова стискайте вълшебните си палчета пътя да мине спокойно и най вече да свършим работа.Оххх оплаках се едно хубаво и аз- не че ви интересуват чужбинските ни терзания и ходене по тези институции,но така съм бясна как е възможно да затворят това посолство просто незнам #2gunfire оставят  ни на произвола на съдбата,но кучета ни яли както се кава,да се оправя кой както може и това е,тя държавата ни ни забрави в собствената ни държава че тук ли да ги интересува за нас. #Cussing out

# 343
Вероника, с малко бебче, особено ако е само на кърма най-лесно се пътува. Дано всичко да мине добре с институциите и да не ви бавят много.

На мама Мишето и аз съм така с апетита, но гледам да пия повече течности, да ям плодове и зеленчуци, и засега удържам положението с кантара Blush

За памперсите ние взехме една тукашна марка и съм приятно изненадана от качеството. Дори мисля, че са по-добри от Хъгис и Памперс, защото имат ластик не само на кръста, а и на лепките и рядко имат пропуск. Но като ви чета, че вече сте на 3-ка, ние още сме на единичка, които са от 4-6кг.

За обличането, при 22 градуса обличам с боди и гащеризонче с дълъг ръкав. Мисля, че на Тод му е добре, поне не съм забелязала признаци на претопляне или простудяване.

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 01:18 от Галче

# 344
Трябва да се извади временен паспорт за Теди

Вероника, ще съм ти признателна, ако ми пишеш точно какви документи ти искат; аз уж няколко пъти говорих с тукашното посолство, ама все пак - да сверим инфото Simple Smile
Сара също ще е български гражданин, колкото и да няма да си личи по името и Simple Smile но при мен ще е още по-сложно, защото татко и няма да дойде в БГ, когато ще вадя паспорт, та и кой знае колко пълномощни ще трябва да вадя...
много ми е интересно как ще му направят снимка на такова малко бебе /тук ми искат да си я нося аз снимката/

късмет утре и аз съм солидарна с твоите чужбински неволи! но си е така, след като сме си избрали да сме в чужбина, ще стискаме зъби и така!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт