Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 803
  • 197
  •   1
Отговори
# 180
И там някой деца/родители са наказани.Та в този ред на мисли не виждам нищо забавно ако някой не заплаща таксата детето му да не се "наказва" ,а някой друг да бъде наказан .

Слагането на порядъчни родители в кавички ме озадачава ама нищо ново под слънцето.

Кавичките предполагат псевдо-моралисти, за които панаирът е по-важен от резултата от него. Не е забавно ако някой не си плаща таксата, но има интелигентни и законни начини да бъде санкциониран за това. И тези начини не включват използването на детето за тази цел, което за теб е напълно в реда на нещата

Бях достатъчно ясна .Не ми говори за псевдо- морал  и какво е за мен в реда на нещата.Прекалено елементарно е .

За какви панаири говориш хич не ми е ясно.

# 181
Бях достатъчно ясна .

Аз също, но и чета какво пишат другите и се въздържам от квалификации. Всеки има право на мнение и аз не оспорвам това право, но смятам че когато се прилага нещо на практика, то все пак трябва да е законно и морално, а не защото на някой така му харесва. Независимо дали съм аз или ти.

# 182
Леле! Какви работи ставали в градините...
Аз виждам и двете госпожи всеки ден. Те го посрещат и изпращат. За подробности не разпитвам, понеже ми е ясно, че няма как да помнят всяко едно дете през деня какво точно е правило. Ако има нещо по- важно ми казват.

# 183
Днес ни беше първия ден след почти 2 месеца отсъствие.Имахме и карантина в групата,че скарлатина върлувала.Оказа се,че не е било скарлатина.В резултат децата нямаха Коледно тържество Tired Учителката ми беше казала,че т.нар. подарък ще си получи детето първия ден като иде,но няма такова нещо.Малката каза,че нищо не са и дали.Сега се чудя дали да повдигам въпроса newsm78 Събраха ни по 100лв от родител/общо 2500лв/и в тях влиза и подаръка от дядо Коледа.
Отделно имаме проблем с изпускането на пиш и учителката леееееко ми намекна,че детето по-добре да си стои в къщи докато се научи Tired Знам,че си е в нас вината,но се чудя дали да я пускам или да я оставя и да го израсте.....Все пак 30лв си дадохме като попове нищо,че не е била през Декември.

# 184
Естествено ,че ще попиташ за подаръка .

# 185
  • Mars Hotel
Мира, питай! Peace

# 186
Събраха ни по 100лв от родител/общо 2500лв/и в тях влиза и подаръка от дядо Коледа.

Да не са купили някакъв голям подарък за групата  newsm78. В някои градини имат такава практика. Иначе 100 лв. не е малка сума и спокойно е можело да заделят от нея по няколко лева за някакво малко подаръче.

Всъшност би следвало вие (родителите) да ги събирате и изразходвате тези пари, т.е. касиерът на групата би следвало да е наясно за какво са похарчени парите. Все пак тези пари не се събират от ДГ или поне не би било редно. Така или иначе трябва да се поинтересуваш какво е станало.

# 187
Парите са в някаква майка-касиер на групата както казваш.Нито я знам,нито я познавам.Всъщност аз не познавам нито една майка.В парите влизат консумативи-кърпички,препарати за почистване,помагала за децата,подарък за Коледа,мартенички за през Март-ей такива неща.Не знам как се използват.Касови бележки не са предоставяли.

# 188
Парите са в някаква майка-касиер на групата както казваш.Нито я знам,нито я познавам.Всъщност аз не познавам нито една майка.В парите влизат консумативи-кърпички,препарати за почистване,помагала за децата,подарък за Коледа,мартенички за през Март-ей такива неща.Не знам как се използват.Касови бележки не са предоставяли.

Не само касови бележки, а и фактури за направените разходи би следвало да представят. Ако имате родителска среща, постави въпроса за обсъждане. Все някаква процедура трябва да измислите за информиране на родителите как се изразходват средствата.

# 189
За съжаление родителската среща е само веднъж-в началото на уч. година.Пък аз за да не кажат,че съм конфликтна и само за пари мисля не съм питала.Пък и не знам кой да питам.Като съм ги дала съм ги прежалила така или иначе newsm78

# 190
Нашите пари също са при майка- касиерка, но всички знаем коя е и на родителска среща сама предоставя всички касови бончета и фактури, без да чака някой да й ги поиска.

# 191
Нашите пари също са при майка- касиерка, но всички знаем коя е и на родителска среща сама предоставя всички касови бончета и фактури, без да чака някой да й ги поиска.

Нашите пари ги оформяме като дарение на ДГ и после каквото купуваме (задължително съгласувано с родители) взимаме фактура на името на градината. В резултат на това копия от всички фактури, за всички години се пазят в отделна папка при счетоводителката и няма смисъл да нося такива на родителската среща. Първата година носих, но никой не пожела да ги гледа и се разбрахме че ако някой нещо го интересува, отива и си го проверява в документите в счетоводството.

# 192
  • Варна
Мира, подобна е ситуацията и с моето дете. Само че му изчезнаха торбите с почерпката за рожденния ден. Детето се връща и казва, че ние с баща му не сме занесли нищо, за да почерпи децата, много беше разстроена. Тръгнахме да си търсим бонбоните  Mr. Green да разберем по-скоро какво е станало - никой нищо не знае. Оправдаха се, че било лудница, имали репетиция и не знам какво още. Учителката, която прие торбите дори каза по телефона "не сме ги изяли и изпили - тук са ви нещата, елате да си ги вземете и ги правете каквото искате"  Shocked Последно обещаха в четвъртък, което е почти месец след рожденния ден, да се състои прословутата почерпка (тъй като бяхме във ваканция).
Също няма никаква комуникация с учителките - никой не посреща и изпраща децата, едната обикновено седи седнала и се прави, че не ни вижда, а другата вечно подрежда нещо в далечния край на стаята. Ако попитаме нещо едната, тя обикновено не знае нищо и ни праща да питаме да другата. Никога не помагат на децата да се облекат - говорим за редките случаи, когато дъщеря ми е с пола и си обуе чорапогащника наобратно и до коленете - така си я взимам, с гащите на букаи и с прическа както е спала (висящи ластици и опашка на една страна)

Дълго стана, извинете ме, но много ми дотежа...

# 193
Дълго стана, извинете ме, но много ми дотежа...

Е как не?!
Клише е, но да си учител е призвание.
Лошото е, че е върху гърба на децата.

# 194
Моята спи винаги с прическата,която аз съм направила-косата разделена на две плитки,че държи най-дълго.Учителката каза,че не им оправят косите. "Много деца са и ако само някое не си каже да му помогнем с косата няма как" Тя върви с една свирка и ми е много забавна.Другата се завърна скоро след дълъг болничен и вчера я видя за пръв път.
Родителски срещи-само ние ли имаме един път newsm78 Тъпо е така.

Общи условия

Активация на акаунт