Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 808
  • 197
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък си мисля, че прекомерния контакт с госпожите е вреден. Не трябва да знаем всичко. Децата си имат свои живот. Ако има проблем, тогава да, но инак... аз съм против!

# 166
Smile_d,  а ако говориш с директорката за притесненията си дали няма да има ефект?!
Аз преди Коледа изразих мнение за условията, при които се налага да обличаме децата - има само две малки пейчици, които са точно до входната врата и постоянно е претъпкано и студено от вратата, при което един дядка от охраната ми се нахвърли и набързо ми обясни, че като не ми харесва да отида в частна градина, за 60 лв на месец - толкова.  ooooh! #Crazy
Думи нямам, и този човек си вярва, че е прав.

А в случая, къде предлагаш да се обличат децата. Колкото до пейките, и 5 да сложат , пак няма да стигат за всички деца, ако идват едновременно. Обикновено фоайетата на градините не са особено широки, а не мисля че е редно родителите да обикалят из цялата градина и да нанасят мръсотия от вън, все пак децата ходят с  пантофи там.

# 167
Ние взлизахме с калцуни. Аз обаче съм против това изобщо външни лица да влизат в сградата. Там трябва да е чисто. Не само по земята, защото всяко влизане е контакт с децата. Вредно е, аз съм твърдо против. Ако има някакъв проблем си мисля, че никоя госпожа няма да откаже при повикване от страна на родителя да слезе и да говори с него. Пак казвам само, ако има проблем. Отново е вредно за децата, защото вместо да обгрижват тях, ще обгрижват родителя, който може и сам да го направи. Другото вече е едно прекаленоо изхвърляне и глезотия от страна на майките, които винаги искат да знаят всичко, еле пък и ако е момченце. То и затова свекървите са нетърпими. дайте свобода на децата си. Не треперете за всичко. Всяко нещо в природата си има ред и закон. За да се случи, значи така трябва. Децата трябва да пораснат. не им пречете. Дайте им нужната независимост и свобода. Доверете се на учителката, която обгрижва детето ви. Така всичко ще бъде наред.  Heart Eyes

# 168
  • Mars Hotel
Съгласна съм, че хигиената е от значение. И затова никога не си позволявам да вляза по-навътре от мястото с гардеробчетата. Но типично по нашенски, правилата не са за всички.

Синът на лелката (11-12г.) редовно виси в групата след училище. Баткото на едно от момиченцата (четвърти клас) е бивш възпитаник на същата градина, госпожите го познават и когато идва да вземе сестричката си, често влиза вътре и остава да си поиграе с децата. Е, тези неща ме дразнят.

# 169
  • София
Съгласна съм, че хигиената е от значение. И затова никога не си позволявам да вляза по-навътре от мястото с гардеробчетата. Но типично по нашенски, правилата не са за всички.
Малко преигравате вече с тая хигиена. Влизането с калцуни си е в реда на нещата. Не е казано да се влиза в залата, където играят/спят/хранят се децата, а поне при гардеробчетата и пейките. Аз винаги се качвам до втория етаж, както и другите родители. Още повече, че обичам да "шпионирам" за минута-две детето през прозореца на вратата, за да видя как се вписва в пейзажа.  Wink

# 170
  • Пловдив
Аз ИСКАМ да знам какво прави детето ми в детската градина. И без да има проблеми, а то проблеми няма. Не всеки ден, но поне веднъж седмично гледам да говоря с всяка от госпожите. Събират ми се 4ри.

# 171
  • Mars Hotel
Малко преигравате вече с тая хигиена. Влизането с калцуни си е в реда на нещата. Не е казано да се влиза в залата, където играят/спят/хранят се децата, а поне при гардеробчетата и пейките. Аз винаги се качвам до втория етаж, както и другите родители. Още повече, че обичам да "шпионирам" за минута-две детето през прозореца на вратата, за да видя как се вписва в пейзажа.  Wink

С калцуни, де. Затова говоря и аз.  Grinning
Ама хлапетата, за които разказвам не слагат калцуни, а си влизат с обувките.
Не съм вманиачена в хигиената, даже хич.  Embarassed Но ако аз вляза вътре, все някой ще ми направи забележка. За други, обаче, е позволено. Това е, което ме дразни, не друго.

# 172
Аз не искам постоянно да разговарям с госпожата. Само искам да съм спокойна, че детето ми е на сигурно място, докато сме на работа. Но ние дори нямаме охрана. Ще говоря скоро с госпожата за моите притеснения.

# 173
В нашата градина пускат родителя до врататана групата.Калцуни не дават.Преобличаме децата отвън на една пейица,но е топло-да не кажа много горещо.
Не съм водила детето месец и пловина на градина,така че със сигурност ще искам да се видя с учителките след първия ден.Смятам,че е нормално Peace

# 174
При една неплатена такса и може да" изключат " детето така ни казаха и на нас.
Не виждам нищо ненормално в това .

Не виждам нищо нормално в това да се прилага наказателна мярка към детето, за да се накажат родителите. Детето не е виновно че родителите не са в ред. Има си начин да се вкарат в ред, но на никой не му се занимава.

Децата не трябва де се използват като инструмент за въздействие. Никой не си избира родителите. Понякога такива деца имат много по-голяма нужда от грижи извън семейната среда отколкото децата, на които родителите са стриктни и дисциплинирани.

# 175
Ели Х направо забавно ми звучиш .
Ако може родителите въобще нищо да не плащат ,а децата да ползват всичко ,от което имат нужда за нечия друга сметка за да не са наказани .

# 176
Ели Х направо забавно ми звучиш .
Ако може родителите въобще нищо да не плащат ,а децата да ползват всичко ,от което имат нужда за нечия друга сметка за да не са наказани .

И на мен ми звучиш неподготвено. Има нормативна уредба, която касае правата на децата и не мисля че нещо такова би се вписало в нея. Не могат да изхвърлят дете от образователната система също, а в БГ тя започва от 3 годишна възраст по закон.

Сори, но хич не е забавно да твърдиш подобно нещо. Още повече че си има регламентиран начин родителите да си изплатят задълженията без да се прави цирк за радост на всички "порядъчни" родители и за сметка на дете. Т.е., спи спокойно, ако някой има желание, няма да те кара да плащаш чужда сметка.

# 177
Аз спя спокойно е се притеснявай  при нас няма проблем с местата в детските градини .Някъде другаде има обаче.И там някой деца/родители са наказани.Та в този ред на мисли не виждам нищо забавно ако някой не заплаща таксата детето му да не се "наказва" ,а някой друг да бъде наказан .
Вярвам ти ,че по закон образователната система започва от три годишна възраст ,то май в целия ЕС трябва да е така ,но дефакто не е така.
Слагането на порядъчни родители в кавички ме озадачава ама нищо ново под слънцето.

# 178
При нас не се изключва детето за неплащане на такса. Проблемът са решили като връщат децата ако родителите на са платили таксата за предишния месец. Така нямаш избор или си плащаш навреме, или детето ти стои вкъщи докато се издължиш. Струва ми се редно защото не можеш да ползваш една услуга и да не си плащаш за нея.

# 179
И там някой деца/родители са наказани.Та в този ред на мисли не виждам нищо забавно ако някой не заплаща таксата детето му да не се "наказва" ,а някой друг да бъде наказан .

Слагането на порядъчни родители в кавички ме озадачава ама нищо ново под слънцето.

Кавичките предполагат псевдо-моралисти, за които панаирът е по-важен от резултата от него. Не е забавно ако някой не си плаща таксата, но има интелигентни и законни начини да бъде санкциониран за това. И тези начини не включват използването на детето за тази цел, което за теб е напълно в реда на нещата

Общи условия

Активация на акаунт