Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 845
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
Моята тръгна едва преди няколко дни на градина за първи път и нито бях наясно с нещата, нито имах време да я записвам на допълнителни мероприятия. Онзи ден са имали народни танци в градината, които се заплащат допълнително и тъй като аз не съм казала дали ще я запиша на тях отначало не са я пуснали да играе с другите деца, но тя толкова е настоявала, че накрая учителката я е пуснала. Това е адски тъпо. Поне да бяха намерили занимание на децата, чиито родители не са платили по една или друга причина за да не гледат със завист как се забавляват другарчетата им.

# 106
  • София
народните танци би трябвало да се провеждат в друго помещения, също както и останалите допълнителни занимания - идва водещия заниманието, взима децата, които са записани, останалите остават в групата с госпожата, където си правят същото като всеки ден  Peace

# 107
В нашата градина всяко допълнително занимание се провежда отделно Peace
Завист newsm78 не бих употребила точно тази дума за 3годишните ни деца Peace Гледат с тъка и мъка.особено ако им се каже,че мама и тате са виновни,че не са платили,е заради това не ги пускат...моята дъщеря би била адски разочарована,тъжна и убидена.

# 108
  • София
При нас народните танци са в същото помещение и се заплащат след изтичане на месеца, в зависимост от това колко пъти детето е присъствало.  Peace
Като няма допълнителни помещение, това е положението. Едните гледат, другите играят  Rolling Eyes

# 109
Е ,имайте предвид ,че не всички искат да играят .
Първия път като видят им е интересно ,но после не всички дечица им допада.

# 110
Аз лично мисля да я пусна за 1 месец.Ако не и хареса или учителите кажат,че не слуша ще я спра.Няма смисъл да плащам за нещо,което не и е интересно Peace

# 111
  • София
моята щерка изкара само един урок по народни танци - отказа се, така че пусни я, тя сама ще си покаже Peace

# 112
Моята е ентусиазирана засега, да видим колко ще я държи. От 4 седмици ходи на пеене, много й харесва и с нетърпение чака да дойде следващия час. Simple Smile
Може да се окаже така и с народните танци, кой знае.

# 113
  • sofia
да, сега се сещам, че на родителската среща казаха че разигравали ситуации, но употребиха други думи...

Сюжетно - ролеви игри?

Образователните направления, по които са работи в ДГ са: Български език и литература, Математика, Природен свят, Социален свят, Изобразително изкуство, Физическо възпитание, Музика, Игрова култура, Конструктивно - технически дейности.
За всяка  възрастова група хорариума е различен - т.е. броя на заниманията в седмицата, както и продължителността на планираните педагогически ситуации - т.е. уроци.

За всяко Образователно направление има Държавни образователни изисквания, които трябва да достигне детето за съответната възрастова група. Би трябвало на родителската среща учителките да ви запознаят с тях.

Последна редакция: сб, 08 окт 2011, 09:57 от мирта

# 114
  • София
За всяко Образователно направление има Държавни образователни изисквания, които трябва да достигне детето за съответната възрастова група. Би трябвало на родителската среща учителките да ви запознаят с тях.
ами опитаха се, но имаше две пенещи се майки, които не дадоха възможност  Peace

# 115
  • Пловдив
да, сега се сещам, че на родителската среща казаха че разигравали ситуации, но употребиха други думи...
На нас ни ги обясниха, обаче не можах да запомня всичко, има ли от къде да се прочетат?

# 116
http://www.kenguru.bg/%D0%9C%D0%90%D0%9C%D0%9E%2B+%D0%B4%D0%BD%D … DMZWrI1SHgti3c5mj
 В сайта на МОМН открих само ДОИ за подготвителна група. А това е за по-малките, на нас на РС ни ги изчетоха подробно. Списъкът е много по-дълъг, но всичко се изучава под формата на игри.

# 117
И ние платихме за книжки на Просвета, но странното е че още не са купени.Дъщеря ми е първа група и по цял ден не правят нищо.В смисъл, че ги оставят сами да се заиграват и да се мотаят из стаята.Когато попитах госпожата тя каза, че сега като станело студено и не могат да излизат навън ще започнат заниманията, ама хайде де видим.Днес е кофти времето и едва ли ще излизат, та ще питам като я взема какво са правили... Thinking

# 118
  А пък при нас, освен нашата пълна група ще пратят и още 15 деца от градина, която сега почва ремонт. То ще са едни занимания...

# 119
Исках да попитам по-опитните мами в болестите ooooh! Ако детето е отсъствало повече от 3 дни трябва ли да се носи наново контактна бележка newsm78 Подобно нещо чух от майка,чието дете е в близка градина до нас.Не е нашата,но да не би да е практика.За мен би било безумно,но все пак...

Общи условия

Активация на акаунт