Детска градина и имаме ли "достъп" до госпожите

• 10 853
  • 197
  •   1
Отговори
# 90
  • София
да, сега се сещам, че на родителската среща казаха че разигравали ситуации, но употребиха други думи...

# 91
При нас не дават клоуни Peace
За театър се плаща допълнително.Т.е. не влизат в тази сума от 100лв,които вече сме дали.

# 92
  • София
И при нас театърът се плаща допълнително. Днес за втори път ще имат постановка откакто е тръгнала на градина. Мен това ме радва, понеже детето е много щастливо от тези мероприятия.  Peace

# 93
Аз не знам кога им правят театрални постановки newsm78 До сега не са ни казвали.Предполагам,че предварително би трябвало да ни кажат за да платим и децата да на пропуснат Peace

# 94
  • Mars Hotel
Да, и ние си плащаме отделно за театър, имат всеки месец.

Вчера на нашата родителска среща се реши са съберем по 70 лв., като отделно всеки месец даваме по още 2 лв за вода и тоалетна хартия. Сумата била за учебните материали (24 лв.), разни канцеларски материали и каквото остане - за играчки и тържества.

Без учебните материали, остават по 46 лв.
28 деца по 46 лв. = 1288 лв. Добра сума, струва ми се.

П.П. В интерес на истината, групата разполага с много малко играчки засега, та имат нуджа, и то сериозна.

И още нещо, госпожите оставиха своите телефони, и телефон на групата, който стои там по всяко време, така че имаме възможност да се обаждаме за всичко.

# 95
  • София
Аз не знам кога им правят театрални постановки newsm78 До сега не са ни казвали.Предполагам,че предварително би трябвало да ни кажат за да платим и децата да на пропуснат Peace
за театралните постановки би трябвало да слагат плакат с дата на мероприятието  Peace

# 96
  • София
Мира, при нас на входа на градината слагат плакат на прозореца с името на постановката, и така разбирам, че трябва да се дадат пари.
Подозирам обаче, че дори и децата, чиито родители не са платили, присъстват...

# 97
Май само на нас са ни искали пари за обзавеждане.

# 98
  • София
ирис, какво обзавеждане, че съм попуснала?
Искат пари за всичко, от което имат нужда. При нас обзавеждането е налице. Предполагам, че не биха се посвенили да поискат, ако се налагаше.

# 99
И аз предполагам,че децата,чиито родители не са платили също присъстват.Какво може да им се каже.Представям си едно 3 годишно дете да плаче защото "майка ти нее дала пари и за това няма да гледаш" #Crazy Но пък и едва ли има родител,който да подложи детето си на подобно нещо Tired
Програма на представления не сме видяли до сега newsm78 Предполагам,че ще е скоро.
Пари за обзавеждане-не сме давали.Миналата година групата,която е завършвала им е подарила/т.е. родителите/нови матраци,нови шкафове,комптри.....
Играчки-Имат,но не ги дават на децата понеже не пазели.Чупели ги и за това им ги крият Thinking

# 100
  • София
Играчки-Имат,но не ги дават на децата понеже не пазели.Чупели ги и за това им ги крият Thinking
Много интересна логика!  Rolling Eyes

Иначе всички деца трябва да присъстват на театъра - спор няма. Децата не си избират родителите си.
Моя приятелка с дете във втора група, казва, че родителите на 3 деца изобщо не искат да дават пари за каквото и да било и се получава голям проблем. А не били хора, които мизерстват, да речеш.

# 101
И аз не съм много съгласна с това да се взимат пари за какво ли не.За това не са виновни нито учителките,нито директорките.Самата ни държава е такава.Как може общината да не поема дори тоалетната хартия в градината #Crazy И това не е заради криза или липса на бджет.Така е вече 20г в тази градина поне.
Но да го правя напук и от това да страда най-вече моето дете #Crazy

# 102
  • София
Именно, правим го заради децата!
На мен ми става мъчно като ги гледам да рисуват върху използвани от едната страна листове, при това един лист е скъсан на три части. Затова поех ангажимент да осигуравам достатъчно хартия - мисля, че 1000 листа ще им стигат на месец! Но ако случайно забележа, че децата продължават да рисуват на използвани листове, а занесените от мен се "пазят", ще се разправям с госпожите.
Ей, не съм и подозирала, че тръгването на градина ще ми донесе толкова вълнения и емоции (и разправии).  Crazy

# 103
  • София
а представи си, какво ще ти донесе тръгването на училище  Wink

# 104
  • София
Дзвер, не ме вкарвай преждевременно в нови вълнения. Сегашните ми стигат.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт