Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
gergandi   Peace Hug това е за търпението с което пишеш и обясняваш.
А иначе - при нас ДТК в старият вариант преди 8г най-вероятно е причината и за отключване на астмата и алергиите при Мария. След всеки един от приемите на ваксината тя реагираше с кашлица първоначално за ден, след това за седмица, после за месец. На реимунизацията на 6г. с Тетраксим реагира с оток в коляното - направи реактивен артрит. Но едва миналата година д-р Куфарджиева каза че е трябвало да я освободят от ваксините защото е можело да се отключи автоимунно заболяване. Но ето че 8г никой специалист не го предложи и не спомена за рисковете. А аз съм обиколила всички под ред - и доц. Маринова, и д-р Мустаков, и преди години в педиатрията имаше една проф. Юлия Ковачева, та всички подред. Аз принципно слагам всички ваксини, дори и тези които не са задължителни. Това е мой личен избор. Аз както и gergandi мисля че човек трябва да действа според ситуацията. Ако детето е зле, въпреки противопоказанията на лекарствата аз не бих рискувала да не ги дам. tini-mini всъщност никой не оспорва това че всяко лекарство лекува едно и вреди на друго. Просто в даден момент трябва да се направи избор особено ако това е животорешаващо. Аз също знам много добре примерно всички странични ефекти на метилпреднизолона и на редица други лекарства за артрит, но трябваше да направя избор дали искам синът ми да е със стави, или не.

# 226
Аз живея в САЩ и тукашните ваксини определено допринасят за астмата и аутизмът. И изобщо не е нужно да си лекар, за да се досетиш, достатъчно е да прочетеш съставките на ваксините: http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/additives.htm алуминий, меркурий, MSG ooooh! тези химикали се слагат често и в козметиката и в преработената храна и с това допринасят за астмата и за заболявания като рак Sad чела съм много статистики в САЩ и тези заболявания са се удвоили през последните две десетилетия Confused ако българските ваксини имат същите съставки, което е доста вероятно, значи нищо чудно да отключват астмата.

И понеже ме попитахте за натуралните методи, които използвам за дъщеря ми, ще разкажа накратко, макар, че сигурно вече знаете повечето от тях. Първо тя изкара два бронхита. Малко след вторият бихме ваксините и около две седмици след това направи силен асматичен пристъп, една сутрин се събуди и започна да кашля толкова силно и продължително, че не можеше да си поеме дъх, заведох я в спешното отделение, проведоха лечение с Вентолин (Албутерол) и кашлицата евентуално спря, но пък детето остана със свирене в продължение на месеци. Преди този бронхит се разболяваше доста често и винаги имаше много продължителна и упорита кашлица със свирене на гърдите, но не беше правила чак такъв пристъп до този момент.

Първото, което направих след пристъпа беше, че промених диетата й. Изключих глутена и млечните продукти за около 2 месеца. Давах й мляко от ядки, вместо краве мляко и зеленчукова супа с месце. През останалото време ядеше сурови плодове и зеленчуци. Спрях да й давам полуготова или преработена храна, защото както обясних по-горе, често добавят консерванти, оцветители, изкуствеи вкусове. Тези добавки или на английски food additives  допринасят за астмата. И до днес всичко, което яде е сурово или приготвено от мен. Не давам захар, сокове, нито безалкохолни. Само вода, мляко и чай от лайка. Постепенно въведох глутенът и млечните продукти, но ако започне пак да серазболява ще ги спра. Проблемът при млечните продукти е, че засилват отделянто на слузове и ако детето има хрема, тя само ще се увеличи.

Започнах да подсилвам имунната й система с клеева тинктура, пробиотъци (на прах, не такива в мляко, защото мляко не давах), рибено масло, което помага за възстановяването на дробовете.

За вкъщи купих прахосмукачка с ХЕПА филтър на Rainbow, но на пазара има и по-евтини алтернативи, важното е прахосмукачката да има ХЕПА филтър и с нея да се почистват колкото се може по-често килими, черги, а ако може да се махнат и да останете само с паркет или теракот е най-добре. Хубавото на Рейнбоу е, че когато не я ползвам има режим за пречистване на въздуха и я слагам на него денонощно. Отделно в стаята, в която спи имам ето това :

и то си работи денонощно. В къщата нямам плесен, нито прах. Мебелите повечето са от кожа, тези които са от плат ги чистя редовно с прахосмукачката.

Ако започне да се разболява винаги има първо хрема, затова веднага слагам в носа клеева тинктура с физ р-р. Ако започне да кашля нарязвам една глава кромид лук и я варя за около 15-20 минути, изцеждам, махам корите и към сока добавям 3-4 супени лъжици мед. Давам по 10 мл на всеки час (със спринцовка, че иначе го плюва) и ако успея да дам 200 мл днес, утре няма и помен от кашлицата. Благодарение на тази проста рецепта с лука вече няма нужда от Вентолин. И така от март месец досега не е имала други пристъпи, а свиренето постепенно намалява. Сега зимата се притеснявам, но гледам да съм оптимист и дано да го израстне. И да добавя кивито има много хубав ефект върху астмата. Аз давам сутрин на гладно. Има и една хранителна добавка от китайски гъби, която не давам, но е много популярна тук Phytocort, за която чета невероятно хубави отзиви действала е като кортикостероидите, но без страничните ефекти. Аз не съм я пробвала и затова не мога да дам мнение, но е натурална и никой нищо не губи ако я опита.

Последна редакция: ср, 19 окт 2011, 19:18 от Reni.

# 227
Reni чудесно обяснение. Храненето е много важно за здравето. Аз също определено готвя на децата. Не купувам салами, готови и полуготови продукти, на вън си позволяваме много рядко да се храним. Михаил до преди няколко дена не беше опитал краве мляко, докато брат му е решил, че може да ме замести и да го приспи сам и му напълнил биберона с прясно мляко верея. Определено при Михаил от киселото мляко се получава обрив по лецето и повръща от него. Преди няколко дена в един хипермаркет изяде парче луканка - реакцията беше мног бърза - обрив по цялото лице. Затова и аз наблягам на готвене и много пресни плодове и зеленчуци, сокове които са правени от нас в соковарка или фрешове. Опитвам се да давам минимално лекарства, гледам да засиля имунитета с плодове и зеленчуци, плуване, ходене извън София на разходки. Заведох Михаил на море още на 2м, ходим и на планина редовно. И все още кърмя. Това беше съвет на д-р Куфарджиева, когато я попитах как да си предпазя бебето да не стигне до астма.  За съжаление не успях да го предпазя, но вярвам че все пак вървя в правилната посока.

# 228
  • В полите на Пирин планина
Аз определено при нужда бих се възползвала от натуралната рецепта против кашлица на Рени  Peace Иначе клеевата тинктура я използвам успешно.

Интересно ми е следното нещо - миналата година на сестра ми момиченцето направи бронхиолит и лежаха в Александровска болница, където някой от лекарите / не знам кой / й беше казал, че тъй като вероятно е на алергична основа даването на пчелен мед би действало силно алергизиращо на детето и трябва да се отбягва.

Какви са вашите наблюдения?

# 229
Lady Brinne принципно всички алерголози казват че меда е алергизиращ. Аз обаче след разговори с нашата алерголожка стигнах до извода че при моите деца опасност има, ако на пчелита са давани антибиотици. Тъй като и Михаил и Мария са силно алергични към АБ. Затова майка  ми ми носи мед,  тя е биолог и се занимава с анализ на мед, преди това  проверява и качествата му.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 08:16 от marychery

# 230
  • софия
Не давам мед,  откакто й избиха пъпки по лицето след една лъжичка. Баща ми гледа кошери 2-3 за кеф ,но без да се слагат антибиотици и още сума химии , особенно в момента нещата не вървят. Говоря за масовите производители.

# 231
Не исках да предизвикам бурна дискусия за и против ваксините!
Голямата ми дъщеря си има всички ваксини по ред на номерата, но малкият е с тези си проблеми - кофти комбинация между атопичен дерматит, алергия и дихателните проблеми!
Не случайно го освобождаваха от ваксини досега официялно, явно си има защо! Същата тази Маринова (гастроентроложката) е винаги в комисията по освобождаванията!
Дълго сме живяли в Австрия и там има доста деца, които не ги ваксинират, не е задължително като при нас! Въпреки това мисля да си го ваксинирам с всичко (без коклюша), просто искам да приложа максимална защита преди това и да съм информирана за всичко! Иначе рисковете от неваксиниране ми се виждат височки и не бих рискувала!
За клеевата тинктура - не мисля, че алергизира така както меда, но не съм сигурна! Поне при нас ни беше препоръчано и действа добре!
За чая от лайка - аз не давам, защото е от цъвтящо растение и може да е алергизиращо! Чай от ябълка, чай от копър - това предлагам, ама никой не го иска, кара си на вода!
Кръвни тестове за алергия направихме при Мустаков на 6месечна възраст - 90% бяха верни! Имаше показана алергия от бреза и като минавахме под брези ставаше като раиран тигър  Shocked! Пък ние живеем в кв. Белите Брези, каква ирония само!

# 232
Момичета, ние сме с поредната алергична реакция. Михаил снощи изведнъж пламна  - булвално. Лицето, бузите горяха. По бузките и брадата със силен обрив. Разкашля се. Стана капризен, раздразнителен. Днес спа до късно, искаше да лежи, към 12ч вече спеше. След това се събуди доста по - добре, само с обривчета по брадичката и леки плаки по лицето. Предположенията ми са прясно мляко, той е все още на кърма, и от 1-2 дена иска да пие и мляко от бутилка, филе  - свинско, или лимон. Аз винаги правя салатата с лимон, а вчера той хапна няколко прченца краставичка от моята салата. Говорих на дълго и на широко и с д-р Иванова, оставяме го поне за 10 дена на Зиртек и никакво прясно мляко и храни които снощи е ял.

# 233
  • Страната на чудесата
Меричери, оправяйте се бързо! Hug

На Цвети и направих капките, обаче се чудя дали да не капя в нейния И моя нос? И бездруго сме си слагали при последната настинка от едни и същи капки(накрайника т.е. е бил и в моя нос, ведно със всичките стафилококи)

# 234
Бих добавила още един лекар-д-р Лорета Стоименова,практикувала 15-16 години(или повече) във Франция,имам поглед че много добре работи и с деца,свекърва ми е алергична и сме доволни от лекарката.Но освен частния и кабинет в Лозенец (в София)не мога да кажа дали практикува на друго място.
Имам телефон и адрес ако някой се интересува.

# 235
  • София
Бих добавила още един лекар-д-р Лорета Стоименова,практикувала 15-16 години(или повече) във Франция,имам поглед че много добре работи и с деца,свекърва ми е алергична и сме доволни от лекарката.Но освен частния и кабинет в Лозенец (в София)не мога да кажа дали практикува на друго място.
Полезно ще е да дадеш координатите на тази лекарка, пък всеки ще си прецени, когато му е необходимо дали да я ползва. Добре е да уточниш дали е пулмолог или алерголог, както и работно време ако знаеш.

# 236
Полезно ще е да дадеш координатите на тази лекарка, пък всеки ще си прецени, когато му е необходимо дали да я ползва. Добре е да уточниш дали е пулмолог или алерголог, както и работно време ако знаеш.

Давам веднага каквото знам-кабинета е в София,на ул.Люботрън -в началото от страната на Богатица,на партерен етаж в кооперация.Телефоните са 868 6152 и 0878 92 18 16,алерголог е,така пише и на визитката,която имам.Приема със записан час-пътува доста често и в чужбина,предпочита предварителна уговорка,но винаги сме намирали удобен вариант.Когато е в София мисля че е от 9 до 17ч.
Радвам се,ако съм била полезна.

# 237
  • Varna
И аз се записвам в темата.
При нас картинката винаги е една и съща-започва със сополки,на втория ден е с лека кашлица и до вечерта вече свири.Следва снимка и резултата е пневмония(до сега 5 и един бронхеолит).
В началото лежахме по болници -3 пъти за една година.После го спрях от ясла,пихме Сингулер и опитахме с хомеопатия.Цяла година нямаше спазъм и не е пил АБ.До сега август месец-бяхме на почивка -там се разболя и направи пневмония(без кашлица).Прибрахме се скорострелно и трима доктори го слушаха и не чуха нищо,докато накрая направихме снимка и си показа.Хомеопата ни нищо не чу тогава.Сега един месец по-късно пак три дена сополи,уж преглед при хомеопат,но на третия ден такова свирене и тежко дишане направи...Не разбирам много дали е пристъп,защото той не посинява.Напротив много е жизнен през повечето време,а само свири докато се усетим и вече е слязло надолу(последния път стана за около 5 часа).
Ходили сме при много доктори и пулмолози и алерголози,но все си мислех,че моето дете не е с астма.
Сега по спешност попаднахме на невероятна пулмоложка-жената каза че има няколко вида астма,не е задължително да посинява.Каза ,че ако продължаваме така дробчетата му така ще се увредят от пневмониите,че по-добре сега малко лекарства но да си израсте едно здраво дете.Доста неща ми обясни и доста се стреснах,но си беше права и така вече сме на фликсотид+сингулер.
Много ми е болно и се обвинявам защото аз като малка съм правила пристъпи,а това е наследствено.
болно ми е че исках да го лекувам с хомеопатия,а не успях.Все си мисля че аз нещо не правя като хората и не го лекувам правилно.
Факт е че тръгна на градина ,но седенето в къщи не му се отрази добре.Доста изостана от връстниците си(едно дете е и си няма батко или кака, от които да се учи)
Та така-ето ме във вашите редици

# 238
  • Варна
beki81, добре дошла, въпреки, че тук това звучи малко не на място!
Да, има нетипични проявления на астмата - моята дъщеря не кашля при пристъп, нито посинява, жизнена е, само дето ѝ се учестява дишането и е с тираж (виж първа страница). Но си е с удължено издишване и спазъм. Поради това, че не кашля, по-често задържа секрети в дробчето, които, да, се чуват по-трудно, защото се "движат", ту се чуват на едно място, ту на друго. Трябва да я слушат много често, дълго и обстойно.
Не се чувствай винивна, що за хрумка - нали и ние сме наследили своята предразположеност към алергиите. Някой пра-пра-прародтел е виновен!  Mr. Green
За хомеопатията също не се тревожи - ще овладеете положението, ще закрепите дробчетата, ще се почувстваш по-сигурна с овладяването на пристъпите и ще опитате пак, щом искаш.

marychery, да се оправя бързо Мишо! Май вчера спомена, че е бил "почерпен" мъника с прясно млекце.  Hug

# 239
Момичета днес  отказа (личната) да ми изпише Сингулара,защото няма и месец от както сме били взели Монтелукаста и така сега ще чакам да минат 15дни ,за да почваме и да не бъркаме  двете лекарства

marychery ,уф много неприятно.Стискам палци да се оправите възможно най-бързо Praynig

beki81, Rila, съжалявам че пишете в тая тема.....

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 11:26 от Veseto_

Общи условия

Активация на акаунт