Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Аз нямам проблеми с меда. Давам мстен мед, уж е хубав и изчистен, но няма как да знам на 100%.  С лайката също нямам проблем. Но ние живеем в град, който е известен с полените си през пролетта и много хора тук страдат от алергии. Даже мъжът ми който няма алергии имаше сенна хрема тази пролет, отделно изкара и синузит. Аз не бях пила АБ от 10 години поне изкарах много тежък синузит цялото ми лице беше подуто и чак и ухото ме болеше Shocked така, че не се и съмнявам, че всичко това се отразява и на дъщеря ми. Когато духа вятър носът й веднага започва да тече Confused предполагам защото вятърът разнася полените.

beki81, направо настръхнах докато те чета Sad досега не бяхчувала за толкова бързо развиваща се пневмония. Напълно е възможно детето да има астма, не е нужно да посинява свиренето е достатъчен показател. Правили ли сте тестове за алергии? Може да е алергичен към нещо. Как е детето с храненето? Пробвай да даваш поне по 3 различни плода и 3 различни зеленчука всеки ден и премахни алергените. За толкова тежък случай може да е добра идея да спреш глутенът и млечните продукти известно време. Аз те съветвам да не се отказваш от хомеопатията щом вече веднъж ви е помогнала.

marychery, дано реакцията да отмине бързо!

# 241
  • Varna
Reni,освен тежките обриви,когато беше бебе не сме имали проблеми с храната.Капризен е и не яде много,но вече съм включила всичко-и забранени и полезни храни.Да чукна на дърво реакция не е имал.Точно за това не мисля ,че е толкова тежък случай.Тест за алергени не сме правили-казаха ми ,че кожния не дава резултати.А за кръвен бил малък,както и за изследване на дишането,нямало да може да следва инструкциите.Така 4е -не,няма никакви изследвания.
Но както каза пулмоложката първите три фактора за астма са налице:
1.момче
2.наследствена обремененост
3.Изкарани две пневмонии до две год.възраст(ние сме с 4)
за страничните ефекти на Сингулера съм чела,но за флексотида не-някой би ли споделил?

# 242
beki81, неприятно звучи това с пневмониите и че толкова бързо слиза надолу!
Хомеопатията можеш да продължиш да я ползваш - на малкият и на мен му предписват за това сулфлур в различни потенции - пречистващо действие от лекарствата, които приема!

Да дам идея за млякото! Има по аптеките Аптамил ADC! То е с много раздробени молекулни вериги и става за супер алергични деца! Ние бяхме на такова и оризова и царевична каша до година и половина, заедно с три плода и три зеленчука! Само това ядеше малкият!
Та като почна да иска и други неща - мляко захранихме чак на 2 и половина година, просто разреждах от това мляко и слагах в обикновена бутилка! Вкусът на млякото е доста поносим!
marychery, имай предвид, че млякото се маха от организма за 21 дни, бих поставила детенце за този период на по-сериозна диета! Лимонът като цитрусов също е доста алергизиращ - възможно е!
Искам да споделя доброто действие на родопското чудо и на LR emergency spray (алое вера) за бързото махане на обривите!

# 243
beki81,  при моето дете астмата се отключи когато беше тригодишен и опитахме да тръгне  на градина . По същия начин развиваше скоротечни пневмонии- един ден е на градина , на другия нослето тече с бистър секрет ,  и пневмонията е готова -  с лека кашлица или липсваща въобще. И това се случваше доста често.Откривахме я по температурата-37,2-37,4  и отпадналостта .,естествено с преслушване и снимка.Установихме , че градината не е за нас , добре , че имаше кой да го гледа. След 4 години на фликсотид , без да го спираме дори и през лятото  , смея да твърдя , че постигаме някакъв контрол над пристъпите , протичат по- леко и без такива последици като пневмонии и бронхити.  Аз изцяло вярвам на нашата алерголожка  и колкото и да ми се иска да се лекуваме с хомеопатия , не смея , просто не ми се рискува. Дано го израстем това заболяване.

# 244
  • дядовата ръкавичка
Момичета, да споделя и аз за вчерашното ни посещение при д-р Райчева. Отново съм объркана и смутена. Прегледът  протече набързо, имаше много дечица, а уж бяхме записали последния час. Не ме попита почти нищо, освен за фамилна обремененост и алергии. Направихме нов ФИД. Аз не разбирам, но това което видях е, че кривата е над максимума на контрола. Но пък имаше някои показатели (FVC1 и още нещо), които са под нормата. Според д-р Райчева е много добре, но на слушалки чу  леко отслабено дишане. Предписа ни екозал изи брийт. За сингулер, първо каза -  2 месеца, след това - 6 м.  ooooh!. Но беше категорична, че трябва да го пие. Според нея, няма смисъл да купувам инхалатор, а аз тъкмо се бях засилила, с идеята да овладяваме нещата на ниво хрема само с инхалации с физиологичен разтвор.
Обаче, съпругът ми е категорично против да давам лекарства на детето дългосрочно. Според него, организмът му ще привикне да се справя с външна помощ и  ще стане по-зле. Моят опит говори за същото. Най-силният си пристъп синът ми направи след спиране на Сингулера преди 3 години. Може да е било и съвпадение, но ....
Наистина не знам какво да правя, много съм объркана  Confused
Дано всички дечица наистина успеят да преборят  и "израстат" тези пристъпи  Hug

# 245
  • Някъде там...
Аз вчера водих детето при д-р Захариева. Доволна съм, прегледът беше доста обстоен, запозна се с цялата информация, която носех, с бележките на д-р Куфарджиева в компютъра, разпита ме подробно. Много спокойна и мила лекарка, изтърпя всичките пакости и речетативи на Яна, включително и едно ходене за пиш, докато бяхме в кабинета за преглед.
Пак ще пием Сингулер, за период от 6 до 8 месеца. Иска ни през 3 месеца на контрола, а ако прави пристъпи и по-често. С много лека начална форма на астма е детето, надявам се да овладеем нещата и да не стигаме до по-тежки състояния.
Педиатърката ни ми предложи да ми даде направление и за алерголог. Има ли смисъл да я водя преди 3годишна възраст (на 2 и половина е сега). Аз съм склонна да я заведа, досега на такъв лекар не сме ходили. Ясно изразена алергия няма, но пък все още не знаем какво точно отключва пристъпите й.

Айяла, д-р Захариева вчера каза, че Сингулерът продължава да действа до около 3 месеца след спирането му. При нас наистина беше така. Първият спазъм направи на 4ия месец след като го спряхме.

А като говорите за откази от лични лекари направо побеснявам. На мен ми отакзаха направление за педиатър!  Shocked Защото сме били ползвали този месец едно такова. А нали няма лимит?!

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 09:17 от Жабче

# 246
Айяла какво да ти напиша - ами ако детето ти прави пристъпи често, много по безобидно е да даваш Сингулер пред това да увреждате дроба. Сингулера не се изписва просто така - за всеки случай. Но от друга страна ти най - добре знаеш колко често и с каква тежест са пристъпите. Астмата не е безобидно заболяване. Израства се успешно но с добър контрол и редица дихателни упражнение. Аз в никакъв случай няма да те агитирам за или против лекарствата за астмопрофилактика. Най-добре е ти и съпругът ти да си следите детето, колко често боледува, колко бързо стигате до бронхит и спазъм, колко тежък е спазъма. И да прецените дали да включите лекарствата на тази база. Ако трябва си направи бележник по дати, и описвай вътре всичко.
Преди години майка ми водеше такъв бележник за Мария, когато я гледаше - какво е яла, има или не изразени обриви, спазми и т.н.

Последна редакция: пт, 21 окт 2011, 13:30 от marychery

# 247
  • В полите на Пирин планина
И на мен не ми се нрави постоянното даване на лекарства, но както е писала marychery явно трябва да се избере по-малкото зло.
Моят син / малкият / не прави алергия към "нормална" и полезна храна, а към разни "боклуци" от рода на чипсове, крокита и подобни. От разни крокита избива по тялото, а от чипс, както по-горе писах кашля. Но ми е трудно на 100% да го предпазя от такива храни. Стрателно ги избягвам и отказвам да ги купувам, но поняога се случва, за да се избегне тотална истерия в магазина.
Имам много силно подозрение, че се алергизира от почистващите препарати е детската градина. Прибирал се е със ситен обрив по кръста и дупето / явно от гърне / и по вратлето и бузките - може би от възглавницата  newsm78
За сега не ми се иска да мисля за спиране от ДГ, макар че с тръгването там се отключиха проблемите и започнаха спазмите.  Crossing Arms

# 248
  • дядовата ръкавичка
marychery, там е проблема, че не знам  1-2, макс. 3 пристъпа,  годишно много ли е? Вярно, че предпоследният - лятото, се проточи по-дълго от обичайното за нас. Но за това си имаше причини: първо, джипито му постави Манту, и второ беше на зооучилище една седмица в зоопарка. Ако няма усложняващи фактори за 1-2 дни овладяваме положението с вентолин.  За мен това не е много  Thinking. Когато не е болен, си е съвсем добре, като изключим, че се задъхва при по-голямо натоварване, но той е и с поне 5 кг над нормата   Confused.... Иначе, алергиите си ги има със сигурност и към полени, и към прах.
А, и това ме озадачи - как така първо каза да го пие 2 месеца, после изведнъж - шест. Ами, за 2 месеца, детето най-вероятно изобщо няма да се разболее със или без лечение. Имам усещането, че ей така, за мое успокоение изписа Сингулер .... не че съм настоявала.
Ще започна да си водя записки, със сигурност, но в крайна сметка, не аз, а лекар трябва да прецени какво да е лечението .....

# 249
  • Варна
Lady Brinne, по въпроса за "нормалната" храна и "боклуците" - голямата ми дъщеря беше странен случай: яде кисело мляко - не се обрива, яде плодово кисело мляко - обрива се; пие парацетамол - не се обрива, пие Панадол - обрива се; яде домашно кремче с прясно мляко и яйца - не се обрива, яде "Йоткер " - обрива се; яде ябълки, сливи, круши, банани - не се обрива, яде плодови бебешки пюрета (о, на Хипп!) - обрива се; яде всякакво месо - нищо, яде салами - ясно, обрива се. Сама стигнах до извода, че реагира на всички химични добавки в храните. Тя изобщо не можеше да яде фабрични детски пюрета, на която и да е фирма. просто беше като тестер за храната - кое има добавки, кое няма. Но пък си пиеше без проблеми АМ.
Израстна го, де.

# 250
Айяла да лекарите трябва да решат, но и вие да давате изписаното лечение. Тъй че, ако нещо те е усъмнила в правилното лечение изписано сега смени лекарят. Направи си още една, две, ако трябва и 3 консултации, накарай да ти обяснят защо се налага точно това лечение при твоето дете. Има и много словоохотливи лекари, и много добри специалисти.

# 251
  • Златица Софийска област
здравейте и от мен..моят син Даниел е на 9 години и ние бяхме диспансерни при д-р Куфарджиева ..бяхме спряли от август Флексотида но днес сме с тежък пристъп и на вентолин вследствие от вирусна инфекция и по съвет на педиатърката ни започнахме наново флексотида..трябва също да търсим пулмолог за диспенсеризация и наблюдение но и аз както и вие се лутам къде да го заведа..Педиатърката ми препоръча алерголожката Д-р Албена Бъчварова от Здраве..моля ако има мнения за нея да споделите с мен,защото и аз вече къде ли не съм ходила   bouquet

# 252
Здравейте и от мен, след дълго отсъствие... И ето, че след първо ходене на градина на баткото се включвам и аз Sad При всеки три дни ходене, се връща със сополи, и след това - пристъп. Лепва го и бебето, а след това и аз.  Последния път личната уж го слуша (за три минути прегледа и двете деца, в едно крайче на детската консултация), не било чак толкова зле положението, прати ни вкъщи като здрави, а на следващата сутрин се съдра да кашля онази гадната куха кашлица, без да може дъх да си поеме 1 час. След като д-р Куфарджиева спря да работи, ние така и не си намерихме нов лекар. Та това е и моето питане - от кого сте доволни колкото от д-р Куфарджиева - на толкова малко лекари вярвам, че просто не знам вече какво да правя. Просто ми е свито сърцето, ту за единия, ту за другия.   

# 253
  • София, под Карлсон
Привет и от мен! Пътво да почерпа виртуално, че днес пораствам с още една годинка  Mr. Green

А сега и ред да се оплача  Confused В петък вечер след консумация на риба ( за първи път купувам готово опечена от магазин) направих алергична реакция  Sick Лицето ми почервеня и тази червените започна да слиза по шията и към ръцете. Пулсът ми беше около 200  Shocked и въобще пълна лудница...Е, оправиха ме в спешния център на токуда... Много се притесних, защото и малкия яде от тази риба, той беше с разтройство и повръщане, но не знам дали не е вирус от градината... Какато и да е, най- лошото премина.
А сега да ви питам: възможно е подобна реакция да е еднократна, нали? Т.е. не е казано, че от сега нататък ще имам алергия към риба. Защото това много ме плаши- аз обожавам риба.
Исках да ви питам мога ли след като спра лекарствата да си направя тест за алергия- за риба конкретно. Има ли смисъл според вас?
Последният ми въпрос е понеже съм на Преднизолон кортико и Ксизал мога ли довечера да си позволя малко вино? Embarassed Рожден ден имам все пак, човещинка е  Embarassed В болницата ми забраниха месо, яйца, шоколад и т.н. за 20-ина дни, надявам се и по- рано да се оправя и да се върна към нормалния си режим на хранене, че с тази диета ставам много нервна  Twisted Evil Вместо истинска торта направих чийзкейк с бисквити и маскарпоне, хапнах малко преди време и съм ОК  Laughing Сега обаче разбрах как се чувстват хората с изявени алергии...Ужасно е!!! Cry
И понеже все пак днес имам празник желая и на вас много весел и спокоен ден!

# 254
  • Варна
Честит рожден ден,  Pink®!
Да си ЗДРАВА, спокойна и щастлива, а и всички край теб!

По "алергичния въпрос" - оправяй се бързо, спазвай диетата стриктно поне 20-тина дни, пийни днес малко вино, ама много малко  Sad, избягвай риба и рибни продукти няколко месеца, колкото и да е трудно, за да не се хронизира алергията. Много добра моя приятелка реагира така на рибни продукти - остро и неочаквано, и на нея ѝ беше любима храна, но си наложи да изтърпи половин година. Сега пак яде риба, без проблеми. Ще се оправиш! Лично аз смятам, че тестовете са излишни. Организмът ще "забрави" дразнителя (най-вероятно), но му трябва време. Когато мине време, се захрани с прясна риба.

Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт