Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Пинко, честито!!!   bouquet

(оправяй се! не зная аз за виното, прочити листовката дали е позволено)

# 256
  • София,
Честит рожден Ден Pink®   hbdtu
Да се оправяш бързо и дано нямаш повече такива неволи. Егати и ужаса, вече да не знаеш какво ядеш, кой знае каква е била тази риба и с какво е хранена Embarassed.

# 257
  • София, под Карлсон
Благодаря ви, момичета!
И никога, ама никога не купувайте риба от павилиони по улицата!!! Naughty А за определено ще трябва да се попазя, че със всичкия си акъл на следващия ден си направих кафе и спиах малко мляко. Познайте- червенината по лицето започна да се връща, та бързо бързо пийнах Преднизолона  #Cussing out
Хубава вечер на всички и пийте по едно вместо мен  Hug

# 258
  • Златица Софийска област
Мили момичета.трябва през другата седмица да ходим на пулмолог да ни прегледа а аз все още незнам къде..моля дайте ми съвет..в поликлиниката на педиатрията знаете ли кои пулмолози работят...или пък в белодробната клиника пак там при педиатрията

# 259
И аз се надявам на препоръка за детски пулмолог от класата на д-р Куфарджиева и за моето юначе.

Апропо, как беше първата година на градина за вас? Мисля си, че е утопия да я докараме до края без 90% отсъствия, просто ума ми не го побира...  

Sisi, за пол-ката на педиатрията съм чувала от форума за д-р Алексиева май беше. Аз за нея май ще се опитам да запиша час. А в Тодука някай знае ли кой замества Кендерова като е в майчинство?

# 260
  • В полите на Пирин планина
desili опитът ми с две деца показва, че честите отсъствия през първата година на градина са неизбежни. Големият също се разболяваше често, но без усложнения и с кратко лечение се завръщаше на градина до следващото боледуване. Като стана на 4 години нещата доста съществено се подобриха, а след това рядко е боледувал. Миналата есен пуснах малкия и цяла зима беше болен. Отключиха се алергии, направи два спазъма и един алергичен ларингит  ooooh! Сега пак ходи около месец и миналата неделя направи за отрицателно време спазъм  Confused

От 19.10. малкият пие Ephyra за профилактика на спазмите и подпомагане развитието на белия дроб. Определено му влияе на съня, обаче. Тъкмо от лятото се беше кротнал и спеше по-добре, сега от няколко нощи започна пак да се буди, плаче на сън и е много неспокоен. А аз съм  smile3507 ей така на работа. Дано да е временен ефект. Също му се появи някакъв обрив по крачетата - големи червени пъпки. Дали може да е от лекарството или е от някаква храна?

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 13:22 от Lady Brinne

# 261
  • София,
Честит Димитровден! Честит празник на всички малки и големи, с това хубаво име! Да са весели, засмени, и най вече да са здрави и щастливи!  bouquet

За др. Кендерова от Токуда - в момента я замества доктор Кристина Петрова, другата докторка която води там диспансер на деца с астма се казва доктор Димитрова, но не си спомням малкото име. А доктор Кендерова ще се върне също на раБота съвсем скоро- може би малко след нова година, и тя ще води отново диспансер, а и явно имат голям наплив, след като др. Куфарджиева се пенсионира и затова и трите лекарки ще продължат да приемат дечица с астма и да водят диспансер! Ние сигурно пак ще си се върнем при др. Кендерова, въпреки че и сега сме си доволни, ще видим, аз се надявам от следавщата година живот и здраве въобще да не ни се налага да се водим на диспансер, затова стриктно си изпълняваме препоръките и си пием лекарствата.
Снощи давам сингулера на малката и пръскам фликсотида и тя ме пита - Мамо ама аз нали вече оздравях защо трябва още да ги пия тези лекарства - миналата седмица нали беше с ларингит Grinning, милото ми то вече пораства и започва да разбира Thinking.

# 262
Честит празник и от нас  bouquet
Ние минахме на ТЕЛК с Михаил - дадоха ни 70 % заради астмата и урологичната операция и рефлукса, за 10м с основание че детето е малко и със заболявания, които изискват активно проследяване. А от снощи Михаил пак е с болен - с температура е, преди 2 дена каза че има ОХ на ушетата и си ги показваше. Сутринта и леко подкашля, а освен това е и с някакъв алергичен обрив който не се чисти вече 10 дена въпреки че не сме спирали Зиртека.

Последна редакция: ср, 26 окт 2011, 10:55 от marychery

# 263
  • софия
Много съм бясна. Габи днес ми се обади от училище , че не е добре. Взех я в 9.30часа. Госпожата ми каза, че симулирала. Защото слязла за солети. Ама аз това й разреших, че има проблем с коремчето. В момента е с 38.5 и кашля сухо.Тази овца класната няма й престава ,че живота ми минава в борба дете с астма да не хване вирус.

# 264
  • В полите на Пирин планина
gabelas17, marychery - много неприятно с тези виуси. Оправяйте се бързо и безпроблемно.

# 265
gabelas17 не се ядосвай. И на мен ми се случи в първи клас, след операцията на Мария да не я пуснат до тоалетната, и съответно се беше поопикала и така ме е чакала до 5ч. Говори с класната, обясни и че заболяванията на детето са сериозни,и това не е шега. Просто хора които нямат досег с деца като нашите нямат и на идея какво означава да трепериш всеки път щом детето изохка.

# 266
Не, хората са големи егоисти, изобщо не се опитват да се поставят на мястото на другите! Отврат!

И ние сме болни - Владо с някакъв вирус, засега без обструкция. Аз съм направо на антибиотик, усложни се уж банален вирус Sad

# 267
  • София, под Карлсон
Gabelas, опитай с добро и ако не вдява стигни и до директорет/ката. Нали ги гледам и в градината- понякога имам чувството, че нарочно ги оставят да се разболеят, за да се грижат за по- малко деца... Confused Дано Габи да се оправи бързо и леко!

Marychery, дано и Мишлето да се размине лекичко!  Praynig Учудвам се какво е това 10 месеца- поне година да го бяха сложили... Thinking

# 268
  • Варна
Много неприятно, момичета! Да се оправят Мишо, Габи и Владо бързо. gergandi, и ти!

Честит Димитровден, нека е една по-спокойна, по-здрава зима!

Ние държим фронта, но буквално ден за ден. И в детската, градина и в училището е бацилник, просто ужас - почти няма дете да не смърка и подкашля, включително госпожата в градината. Така ще е, щом са по 30-тина деца по цял ден в една стая. Пресуших хремата на Елица, да видим докога. На кака ѝ - не успявам.

# 269
Eх.... момичета и ние вчера си имахме приключения в у-ще......Класната на Ели четяла нещо пред класа ,стига до моята дъщеря и следва репликата -"Елена Тодорова ха-ха мухъл,плесен,прах,белтъчини и т.н." Целия клас избухва в смях бетер с класната #2gunfire....
Аз съм бясна,защото  моето дете ми каза,че се е почуствала адски неудобно #Cussing out
Днес смятах да отида ,да я питам аз нея ,що за учител и отношение е това?,но Ели от сутрината е с повръщане и лежи-горкото Sick .,ноо.... няма да и се размине с мен  на 100%  Mr. Green

Пожелавам на всички болни мами и дечица бързо възстановяване  Hug Praynig

Общи условия

Активация на акаунт