Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 972
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
simona.85 принципно някои състояния при децата се развиват много бързо - както казваш за една нощ. Но въпреки това пулмолога според мен е изпуснал някои основни неща при прегледа, защото до пневмония не се стига чак толкова бързо. Или е пренебрегнал състоянието на детето. На нас също ни се случи - но спазъма на Михаил се усилваше с всеки следващ ден докато не стигнахме до болница. Като го слушаха ежедневно - първо беше без спазъм, след това с леко свиркане, след това се усили свиркането и накрая едвам дишаше.
За сингулера - сашетата са безплатни, предполагам че затова са изписани именно те от личният лекар. А защо са изписани от лекар - незнам. Идете на детски пулмолог.

# 406
  • sf
Аз смятам моя в скоро време да го водя на хомеопат, не за пристъпите, а поне при начални хреми и разни такива, но кога ще се наканя, не се знае  Rolling Eyes
И да се оплача, той уж здрав, а все подкашля нещо, направо не помня вече да е имало няколко дни поред да не се чуе изкашляне  Rolling Eyes

# 407
  • Страната на чудесата
Донсита, до 10 закашляния дневно се води нормално, аз също като теб се вслушвам и специално съм питала нашата хомеопатичка Peace

# 408
  • sf
Благодаря, това поне малко звучи успокояващо!

А като се говореше тук за йоркширските териери, някой има ли все пак такова куче и как влияе на астматиците?
У дома отдавна попарих мечтите на каката за домашен любимец, но с инфото за тази порода се замислих истински, само че не искам мини, а стандартно, но това по-натам,де, само си събирам инфо

# 409
  • Страната на чудесата
Да, Весето има такова, от нашата тема Peace Ние се отказахме, Цвети има китайска мишка LaughingПървите няколко пъти, в които игра с нея се разхремавяваше и подкашляше, но вече няма никакви проблеми.

# 410
  • София,
И аз смятам че първият лекар е поизпуснал нещата - трябвало е снимка веднага, понякога пневмониите не се чуват на слушалка! Но ти не се притеснявай ще се оправи детенце, пийте си хапчетата - предполагам че и АБ са ви изписали и инхалации! Сингулерът на сашета е все още безплатен по ЗК и предполагам, че затова са го изписали, но той не е само до две годишна възраст, така пише на опаковката, но тъй като е 4 мл. сашето, то се равнява и на една таблетка-също 4мл, която е до 5 години. По добре сашетата, аз също мисля да помоля да ни предпишат пак сашета -защото поне те още не се доплащат, а хапчетата се плащат вече две трети от цената на самото лекарство ако е без ЗК Shocked.
За ефирата, по добре се консултирай непременно с лекаря изписал лекарството - напълно е възможно това да са странични реакции от него и нервността и болките в стомаха, а забелязваш ли детето да е постоянно гладно? На мен монкастата ми действа по същия начин, получавам киселини и болки в стомаха, чувствам се постоянно гладна!
За кучето - незная - аз все още се абстрахирам от домашните любимци. Peace Моята кумица взе коте на дъщеричката си и вчера ми звъни да ме пита какво да прави имала вече цял месец сополи - дали било алергична реакция, Tired е да ама аз не съм лекар - казах и да отидат на лекар и да пуснат изследвания. Обаче първо тя докато ми обясни за какво става въпрос - си помислих, че котето е развило алергия към детето Joy. - от тормоз!!!

# 411
Благодаря, това поне малко звучи успокояващо!

А като се говореше тук за йоркширските териери, някой има ли все пак такова куче и как влияе на астматиците?
У дома отдавна попарих мечтите на каката за домашен любимец, но с инфото за тази порода се замислих истински, само че не искам мини, а стандартно, но това по-натам,де, само си събирам инфо

Да имаме си йорки(мини) , Heart Eyes от 1г. без малко.Досега не съм забелязала да и е повлияло отрицателно,не киха,кашля, не се обрива и т.н.Според мен е индивидуално  и е истина че го препоръчват за хора(деца) с астма........Няма да сбъркате,страхотни любимци са  Peace

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 10:17 от Veseto_

# 412
  • Варна

Аз пиша, с едно питане за приемащите въпросното лекарство и за страничните ефекти от него - моят син спи извънредно неспокойно, просто е някакъв малък ужас ooooh! и това започна около7-8 дни след заочване на лекарството / при нас Ephyra /. Плаче на сън с глас, а преди не се е случвало такова нещо. През деня се размрънква за всяко нещо, което не му се угоди.

Така беше Елица, когато започна да пие Сингулер, не продължи повече от 10-14 дни. Но от стомах не се е оплаквала (но тя мъничка беше).
Да, сподели с лекаря.

<eiffel tower>, освен, че са безплатни, сашетата не съдържат аспартам. Hug

# 413
Здравейте на всички. Имам едно питане, а може и повече. Дъщеря ми е на 4г. Миналата година минахме на ТЕЛК заради други две заболявания. Тази година май месец ни намалиха процентите на 40% защото е следоперативно и се възстановява, незнайно защо аз обжалвах. Докато чакахме дата за НЕЛК и поставиха диагноза- астма с преобладаващ алергичен компонент. НЕЛК ни върнаха случея за ново освидетелстване в ТЕЛК, но за алергията заявиха че не обуславя процент инвалидност. Пие Singulair 4mg. и откакто го приема нямаме проблеми. Питането ми е за резултатите от пулмолога, защото аз нищо не им разбирам: Спиромерия - ВК 82,ФЕО1- 67, Тифно- 82, ВЕД 71, Образна диагностика : ветроятни начални възпалителни изменения в средното и долно белодробни полета. Според вас заслужава ли някакъв процент или изобщо да не се занимавам. Стана много дълго за което се извинявам. Благодаря Ви! 

# 414
nellita ,ние сме с 50% само с диагноза бронхиална астма ,щом детето за съжаление има и други заболявания невиждам защо да не се явите наново Simple Smile
Успех и много ама много здраве  Hug

# 415
И едно последно питане - това ФЕО1 ,което при нас е 67 по -малко ли е от 80%,защото в списъка на заболявания за ТЕЛК пише че за по- лека форма на бронхиална астма ФЕО1 трябва да е по - малко от 80%. Пак благодаря!

# 416
  • Някъде там...
Моята щерка пак е болна. Пуснах я вчера на ясла за първи път от 10 дни и вечерта ми цъфна с подути сливици и 38 градуса температура. Цяла нощ горя.  Confused И сега сме на тръни...

# 417
Привет, майчета!
Предстои ми купуване на инхалатор.
Децата ми са на 3,6г. и 7м.
 Ориентирала съм се към Omron Com Air C 28 http://www.kbs-omron.com/inhal_pr.htm?TID=1&MID=78&ART=1 … mp;SID=1&LG=2 .
Какви са вашите?
 Нямам опит с инхалациите, но в последно време чувам само хубави неща за тях. Както и че изместват категорично сиропите, които при щерката и без това не действат.
Децата не са диагностицирани с астма.
Просто не мога да се ориентирам в избора и разновидностите. Става въпрос за деца, които боледуват с лоши кашлици. Правени са консултации с пулмолог за каката, категорично няма астма. Препоръчва се обаче инхалатор.
Надявам се на отговор от вас, тъй като опитът ви е голям! Praynig

# 418
  • sf
Ние сме с Омрон С28 , доволна съм, прави инхалации, какво повече да искам  Rolling Eyes не е много голям, има си удобна чанта, става

Моя през нощта кашляше няколко пъти, но не е суха кашлицата, довечера май ще му направя една инхалация с физ р-р  Rolling Eyes

# 419
  • Варна
Ние сме с Омрон С28 , доволна съм, прави инхалации, какво повече да искам  Rolling Eyes не е много голям, има си удобна чанта, става

И нашият е същитя и съм доволна - компактен, удобен, достатъчен.

Да си стоят инхалаторите по чантите!

Жабче, оправяйте се по-бързо!

marychery, да ти е жив и здрав Мишо! Да ти порасне голям, силен, здрав мъж! Hug

Общи условия

Активация на акаунт