Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря, eiffel tower и dechy! Утре ще го водим първо в Токуда да му чуят гърдичките. Ако нацелим д-р Лисички тамън ще го питаме за тези болки в краката, от които все ми се оплаква. И после ще я мислим и носа какво ще го правим. Някой правил ли  тест за алергии с един уред биомагнитен - излезе ми името от главата сега? Сестра ми прави на нейтото дете в Англия нещо подобно, установиха алергия към мая, и като я спрямо от диетата му много му се подобри екземата. Та мисля да се пробваме и с това.

Дано да оздравяват всички дечица и да имате спокойна нощ.  Marychery, eiffel tower - дано да са по-добе децата!

Хайде, аз отивам да чета за ензимите при астмата...

# 481
<eiffel tower>, много неприятно ужас просто, какво е това чудо Confused да се оправяте бързо! Пробвала ли си гаргара с чай от лайка и сода бикарбонат? аз си спомням, че майка ми ми го даваше като малка и много ми успокояваше гърлото, а когато имах налепи се отлепяха. А тук и някой спомена нещо за нишадър-при силно възпалено гърло майка ми взимаше една химикалка, махаше пълнителят, пълнеше я с нишадър и го духаше право в гърлото ми. Първите 5 секунди така щипеше, че не знаех на кой свят съм, но след това възпалението винаги минаваше. А аз като малка много боледувах и гърлото винаги много ме болеше, определено то ми беше слабото място. Не знам дали това би помогнало при вас, но си струва да се опита.

desili, За болката в крачетата - да не би да са т.нар. Болка при растежа

Болки на растежа
Какво е това?
Болките на растежа представляват доброкачествен синдром, отнасящ се до характерен тип болки в крайниците, които обикновено се наблюдават при деца под 10-годишна възраст.

Каква е честотата му?
Болките в крайниците са сред водещите причини за търсене на специализирана помощ при педиатър. Сред тях болките на растежа са най-чести. 10-20% от децата по света страдат от този вид болки, главно във възрастта между 3 и 12 години. Момчетата и момичетата се засягат по еднакъв начин.

Какви са основните симптоми?
Болката възниква най-често в краката (прасците, зад колената или в бедрата) и обикновено е двустранна. Болката се появява късно през деня или през нощта, често събуждайки детето. Родителите често съобщават, че детето развива болка в дните с повишена физическа активност.
Продължителността на болката обичайно е между 10 и 30 минути, макар че може да трае от минути до часове.
Интензитетът на болката може да бъде от слаба до много силна.
Болките на растежа се появяват от време на време, с безболкови интервали, траещи от дни до месеци. В някои случаи болката може да се проявява ежедневно.

Как се поставя диагнозата?
Характерните прояви на болката в съчетание с нормално физикално изследване насочват към диагнозата. Не е необходимо да се провеждат лабораторни тестове и рентгенови изследвания, тъй като резултатите са нормални.

В какво се състои лечението?
Да се обясни доброкачествения характер на процеса, да се понижи тревожността на детето и на семейството. По време на болковите епизоди могат да бъдат от полза локални масажи и слаби аналгетици. При децата с чести епизоди вечерната доза ибупрофен може да намали или да предотврати появата на болка.

Прогноза
Болките на растежа не са свързани със сериозно органично заболяване и обикновено изчезват в късното детство. При 100% от случаите болките изчезват, когато децата пораснат.

http://www.printo.it/pediatric-rheumatology/information/Bulgaria/12.htm

# 482
<eiffel tower>, направо много ви съчувствам!
Моята голяма също беше така първата година в ДГ! Една седмица ангина, една седмица - грип! Даже бяхме стигнали до вадене на сливиците, толкова много антибиотици изпи! И вентолин - сироп, безчет бронхити направи! Даже се бях специализирала - като се изкашля по-особено (обикновено в петък вечер естествено -  Mr. Green) и стягах багажчето и към болницата! Докато стигнем приемната, толкова висока температура вдигаше, че ни приемаха даже няколко пъти с предимство пред цялата опашка с деца! Но го израстна някъде към 5 годишна възраст!
За повръщането - вземи Хумана Електролит - снабдява организма с минералите и солите, които се губят! Аз бих давала непрестанно и пробиотик - ползвам Биогая, а гледам, че и на морето с грипа с повръщане винаги изписват също пробиотици, за нормализиране на чревната флора!
Колкото за задната хрема, ние веднъж бяхме при Улевинов, УНГ в детската пулмология, той там предписва едни умопомрачителни капки, дето в тях има и алергозан и друга тежка артилерия, правят ги в аптеката срещу детска пулмология, но действат много за тази задна хрема, която е доста опасна! Нашата лекарка, която гледа малкият, винаги предлага и най-обикновения коларгол за борба със задната хрема (аз не го долюбвам, защото цапа, но е факт, че е ефективен)! Той си е и много безвреден, защото става и за съвсем малки бебета!
Тъй като сега има и черна ряпа, да ви рекламирам и това средство срещу кашлица - страхотно е!
Издълбава се ряпата, пълни се с мед и на следващитя ден като стане сок от това, по 1 лъжица, 3 пъти на ден! Аз слагам захар, че мед не можем!

# 483
 Благодаря ви момичета за информацията и съветите  Hug
 Не знаех , че вентолина натоварва сърцето и че е по- добре да се дава с инхалатор. До края на седмицата ще купя такъв. Днес сме при педиатъра и отново ще говорим за това имаме или нямаме астма и кога ще ми се даде категорично мнение. Гледах на първата страничка и за Варна единственият препоръчан пулмолог е д-р Кисьова/дъщеря/. Зимата ходихме при майка й и няма такава гавра  ooooh! Бях в потрес- първо се държеше като луда, второ не пожела нито да прегледа нито да преслуша детето...малкият стоеше на около 3 метра от нея през цялото време. Бяхме там в период в който е почти излекуван, почти не кашля, има хрема и малко хърхореха гърдичките. Но...тя от къде да знае като изобщо не се заинтересува. Опитах да обясня, да разкажа- сега не му било времето за този разказ.  #Crazy Каза , че на детето никога не са му свирели гърдите и изобщо не е трябвало да пие вентолин. И...това беше. Ходихме при Малячкина, но тя поиска да му прави кръвен тест за алергии, а навсякъде пише че не се прови преди 3 години. Някой друг добър пулмолог във Варна можете ли да ми препоръчате. Заради майката сега само като чуя за Кисьова и  Tired, но ако я смятате за добра ще отида и при нея. Тя предполагам също не работи по ЗК и е само на частно. Прегледа е около 60лв, нали?

# 484
  • Варна
Poem, други пулмолози са Петров, Христов, Добруджанска, а Ментова ходят при друга, но да не излъжа за името по спомен, тя ще ти напише  Grinning
Иначе първите трима работят в Терапията, като Добруджанска преглежда само там. Петров преглежда и на частно, а Христов пък приема в определени дни в детския център на Гурко.

# 485
  • Страната на чудесата
Ние ходим на УНГ при д-р Емилия Йорданова в поликлиника Младост. Много съм доволна от нея. Лекува и голямото дете от стафилококи в носа, прави му изследвания на носен секрет. Много е мила, прегледите са доста обстойни. Преглежда в понеделник, сряда и петък.
...

И ние ходим при същата УНГ, доволна съм, Сряда е с часове, тел.за записване и консултации на д-р Йорданова е 0878650850.

# 486
  • Варна
Ох, никога не съм ходила при д-р Кисьова - майка, съжалявам за лошото преживяване, poem. Дъщерята е мила и внимателна, но не работи със здравната каса, не се води пулмолог/алерголог-педиатър - не може да е от полза за детенце. Да ги махнем от първа страничка, за да не се подвеждат и други майчета? Май грешката е моя, много съжалявам.
Елица я лекува доц. Върбанова и съм много доволна. Доц. Върбанова не е пулмолог, ревматолог е, но специализира и детска алергология. Завеждащ детска клиника в Окръжна болница е, преглежда и в частния център на ул. Гурко 49. Преглеждали са ни и д-р Христов и д-р Павлова (пак от центъра на Гурко - то моята Елица пред очите на докторите там израстна, познават я от 3-месечна и аз им вярвам). Сингулера, фликсотида ни ги изписва д-р Петришка - детския алерголог в Градска болница (записваш си час на регитратурата)- предпочитам я пред д-р Малячкина, защото не държи непременно на скъпите кръвни панели (тестовете, де), внимателна е.
Александра е много доволна от д-р Добруджанска, но Елица не съм я водила при нея.

# 487
  • София, под Карлсон
Привет и от мен!
Лелееее като чета пак за болните деца и особено "приключенията" на eiffel tower, лошо ми става... Cry Мила, знам, че това не те успокоява ни най- малко, но и ние бяхме същите като тръгна Иво на градина. И аз като теб започнах да се чудя кое е по- добре- спазъм или ангина. Като се подкараха едни ангини- докато не дойде лятото и го спрях от градина бяхаме нон-стоп. Преди време бях писала за едномесечната ни ангина...беше кошмар, а действието се разви от края на май до края на юни... #Crazy Все си бях представяла градинско боледуване, ама като е на твой гръб изразът "много боледуват" звучи по друг начин...Не че тази година положението е много по- различно, просто аз като че ли свикнах  Tired Все пак горещо бих ти препоръчала някой от компресите, за които говорихме преди време- с белтък и пудра захар, или с извара  Peace
Стискам палци всички мъници бързо да се оправят. Аз днес го пуснах моя на градина след двуседмичен престой у дома- да видим за колко време... Thinking
И още нещо се сетих- обсъждате по напред в темата капките за нос. Не знам дали знаете, но вече няма Кузикром назален спрей, остана само очният Кузикром и Нео-ринактив. Няма промяна в цената на Нео-ринактива- в аптеките е около 10лв. А някоя от вас опитвала ли е Опатанол- това също са очни капки, но действат и като назални, а са специално за алергии.

# 488
  • В полите на Пирин планина
Ох, чета само за болни дечица в темата - дано оздравяват бързо и трайно  Peace

Моят син от една седмица не приема Ephyra и 2-3 дни след спирането започна да спи значително по-спокойно. Явно не си въобразявам и не се вкарвам сама във филми, четейки страничните ефекти на лекарството. От тази вече ще пробваме като алтернатива Сингулер 4мл на сашета, макар че аз съм скептична, защото активната съставка на двете лекарства е идентична. Очаквам пак буйни реакции, но съм решила да пробваме, защото спазмите не са шега работа  ooooh!
Надявам се тази година наистина да има студена зима, а не като предишната - мека и влажна, предразполагаща гъм разпространение на грипни витуси. В детската градина явно е неизбежно сблъсък с най-разнообразни вируси и бактерии, но дано децата да позакрепнат, за да ги борят.

# 489
  • София,
Благодаря Ви момичета, че ни мислите, ама съм Ви хвърлила в размисли и вас.
Само дето при нас това тръгване на ДГ е вече трета поредна година, това не е отведнъж - вече три години ние си ги имаме тези приключения. Първо тръгнахме на ясла и да Ви кажа от яслата нямах оплаквания, там не се е разболявала така, просто си правеше превантивните пристъпи, но никога не се е случвало да я прибера от ясла и да ми вдигне Т и да се разболее, тя пристъпите си ги правеше тогава през пет дни както и да е, там като че ли повече ги гледаха децата и нямаше такова нещо. А в ДГ - ето вече втора година и е ад, и нали уж има някакъв период в който детето преболедува преболедува и все пак добива имунитет към тези градински вируси и спира да боледува, е да ама при нас явно не се получава - ето вече втора година, УВИ.
<eiffel tower>, много неприятно ужас просто, какво е това чудо Confused да се оправяте бързо! Пробвала ли си гаргара с чай от лайка и сода бикарбонат? аз си спомням, че майка ми ми го даваше като малка и много ми успокояваше гърлото, а когато имах налепи се отлепяха. А тук и някой спомена нещо за нишадър-при силно възпалено гърло майка ми взимаше една химикалка, махаше пълнителят, пълнеше я с нишадър и го духаше право в гърлото ми. Първите 5 секунди така щипеше, че не знаех на кой свят съм, но след това възпалението винаги минаваше. А аз като малка много боледувах и гърлото винаги много ме болеше, определено то ми беше слабото място. Не знам дали това би помогнало при вас, но си струва да се опита.
Благодаря за съветите, на мен обаче бих ги приложила, за малката обаче е абсурд - просто няма начин, не че не ми се иска, ама тя така повръща и без да и правя такива интервенции, че представям си ако трябва да и бръкна в гърлото,  Joy, колко пъти е повръщала върху лекарите само като и преглеждат гърлото Mr. Green. Понякога много се ядосвам, поне чайове да пиеше, ама не ще - ако знаете АБ- то колко трудно го давам, леле първата вечер вярвайте ми на сила и държах устата затворена, а то и се гади, повръща и се даже започна да връща, но аз и затворих устата и и казвах да гълта отново, щото иначе зане процедурата - болницата и системите. Добре, че е по голяма вече и разбира - снощи даже сама ме питаше кога ще давам онова сиропче Mr. Green.
Благодаря и на теб за съветите, пробиотик както казваш наистина давам почти постоянно, Био Гаята и Лактофлора постоянно си ги имам в къщи, давах и точно до онзи ден, сега два дни обаче не съм давала, свършиха, а трябва пак да давам заради антибиотика. Др. Улевинов го познавам лично и тези негови капки, също леле и то отколко години, даже препращах тук на майките от темата рецептата на вълшебните му капки Joy. В интерес на истината някога с тези капки спасих носната сливица на баткото от вадене, но при малката явно не е точно това, днес щях да се обаждам да записвам час в Токуда при др. Кюлев. То малката и при Улевинов също съм я водила и то още като бебе - няколко пъти, той пръв откри, че детето има рефлукс и че от него прави асматичните пристъпи, но вече е доста поостарял горкия и поизкуфял,  Mr. Green. Но ще е хубаво наистина да я заведа при двама, та и там може да отидем - трябва да събера повече мнения. Въпреки че ми е ясно какво ще кажат - вадене на сливиците - задължително - особено носната. А немога да кажа, че детето има пробелм с нея засега, тя никога не спи с отоврена уста, дори сега когато и е възпалена. Абе странна работа. При баткото сме имали такива проблеми и то много, гърло, сливици, той правеше отити често и хъркаше много - дори и сега си хърка доста от носната сливица, та ме е яд че не я извадих поне нея тогава. Уф ще видим - засега чакам първо секрета. Иначе вече сме добре- снощи си спахме съвсем спокойно, няма Т вече изобщо, храни си се, ще речеш че нищо и няма - и много интересно, но не я боли - гърлото изобщо не я боли, а при такова възпаление е нормално да се изпитва болка нали? newsm78

# 490
  • София
ако знаете АБ- то колко трудно го давам, леле първата вечер вярвайте ми на сила и държах устата затворена, а то и се гади, повръща и се даже започна да връща, но аз и затворих устата и и казвах да гълта отново, щото иначе зане процедурата - болницата и системите. Добре, че е по голяма вече и разбира - снощи даже сама ме питаше кога ще давам онова сиропче Mr. Green.
При нас гадните антибиотици от рода на Зинат, Аугментин и Клацид моят син ги приема само смесени с течен шоколад. Иначе си се усеща горчивия вкус...Пробвай, ако ядете шоколад де... newsm10

# 491
и много интересно, но не я боли - гърлото изобщо не я боли, а при такова възпаление е нормално да се изпитва болка нали? newsm78
И моята дъщеря беше с бели налепи по гърлото, без изобшо да я боли, много ми е странно и на мен. Peace
Да оздравявате бързо!  bouquet

# 492
  • Страната на чудесата
Много ми беше странно навремето, но вече съм сигурна-температура вдигат хората със силна имунна система Wink Това всъщност е имунният отговор на болестотворния причинител, така,че е своего рода добро проявление.
Болните да оздравяват бързо!

# 493
  • София,
Много ми беше странно навремето, но вече съм сигурна-температура вдигат хората със силна имунна система Wink Това всъщност е имунният отговор на болестотворния причинител, така,че е своего рода добро проявление.
Болните да оздравяват бързо!

Дали newsm78, той и хомеопата това се опитва да ме убеди. Аз този път и не се старах и да я свалям толкова Т, но тя и не повръщаше. По цяла нощ си стоеше с Т, даже накрая сама си я свали!

# 494
<eiffel tower> много е сложно положението при вас и много ти съчувствам. Моят син е по същият начин не иска да пие никакви лекарства, добре, че никога не боледува. Ходи на градина, а е ок. Малката, обаче си седи вкъщи и всеки месец й тече носа, а пролетта беше изключително зле. Добре, че последните месеци овладяхме положението иначе не ми се мисли Confused тя поне се поддава на всякакви експерименти и пие всичко каквото й дам, иначе не знам какво щях да правя. А имаш ли възможност да я спреш от ДГ? Аз не смея да запиша дъщеря ми и мисля да я държа вкъщи, докато не стане на 5 и не започне предучилищна, но дотогава мисля да я натъпча с толкова пробиотъци, плодове, зеленчуци и имуностимуланти, че трябва да е укрепнала достатъчно.

Lucky Plam, с това съм абсолютно съгласна - синът ми боледува 2 пъти в годината, винаги вдига Т и винаги се оправя за ден-два без лекарства, един АБ не е изпил досега. Дъщеря ми доскоро боледуваше всеки месец, без Т, но винаги правеше отити, бронхити Sick

Общи условия

Активация на акаунт