Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 15

• 47 961
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • sf
то направо срамота, толкова много остава в шишето, ама ще го хвърлям щом трябва  Rolling Eyes

# 601
<eiffel tower> ,може вече да искат бележки само от комповете   ,ние това го правихме преди 2г. пък и повече,другата година ще се явяваме наново  , ходим на английски извън у-ще и на нас ни искаха "служебна бележка" от тях.  но незнаех че трябва през 6м. да се подава,това значи че отново не са ме информирали,ох.аман уттре ще питам една позната,която работи в социалните

Да ви кажа незнаех,че след 1м се изхвърля вентолина(за инхалации) ако е отворен,ужас ние си го ползваме ...тц тц.....

# 602
  • sf

Да ви кажа незнаех,че след 1м се изхвърля вентолина(за инхалации) ако е отворен,ужас ние си го ползваме ...тц тц.....
А върши ли работа ?  Thinking

Отдавна се замислям за тия срокове, дали не са само трикове,за да се купуват повече продукти! Не че съм за 10те лева в случая, не са кой знае каква сума, но пък не са и малко.

Моя ми се струва,че е направил спазъм. Нямам търпение да се видим утре с докторката, а часът ни е чак за 17:30
За  уикенда мисля да го замъкна във велинград, да диша там изпаренията от водата

# 603
donsita ,щом  виждам че спира да кашля след инхалацията значи има,но като се замисля има в хладилника вентолин над 1г(отворен и в срок).Преди малко видях ,че пише цитирам "Да се изхвърли  един месец след първото отваряне"  ooooh!  . Имам три шишета - да ми се чуди човек,защо съм ги отворила и трите  ooooh! Пак съм блеела някъде Thinking

# 604
  • sf
Аз му направих инхалация със стария вентолин от септември, не знам дали имаше и нужда,де, ама ме хвана шубе  Rolling Eyes  утре доки ще каже
уф, да порастват тия деца и да спират с болестите  Praynig

# 605
CRP и утайка са две различни неща, ако питането е за утайката, мисля че долната граница е е шест, а горната не се сещам. Това така обаче много си зависи в коя лаборатория са правени изследванията, аз примерно установих че всяка лаборайтория си има различни стандарти и граници +/–, така че е много относително. Все пак обаче проверете - на листа на който са изследванията не са ли определени, - т.е. изписани и референтните граници?

http://www.medicine.bg/izsledvaniya/skorost-na-utayavane-na-erit … erentni-stoynosti

# 606
здравейте, момичета имам нужда от вашата помощ в момента като ч всички Вас в началото не зная, къде се намирам дали на небето или на земята Sad установиха на сина ми на 7г., че има начален стадий на Астма имало и спазми не зная нищо за това опитвам се да чета, но нещо не успявам моля ви ориентирайте  ме какъв е пътя, какво трябва да направя като изследвания, лекари, болници, къде е наи-добре аз съм от Търново предварително ви благодаря   bouquet

# 607
  • Страната на чудесата
...
За  уикенда мисля да го замъкна във велинград, да диша там изпаренията от водата

Точно вчера се чудех кой водеше детето си там, сподели къде го водите, моля Praynig

# 608
  • sf
Ето тук- http://robotika-bg.com/vitosha.htm
хотелът не е нищо особено, базата е смотана и храната не струва. Ходим единствено,защото басейна е топъл 37-38 градуса, понякога и малко повече и е много удобен за децата, а и никога не е пълно през зимата и е спокойствие.

# 609
здравейте, момичета имам нужда от вашата помощ в момента като ч всички Вас в началото не зная, къде се намирам дали на небето или на земята Sad установиха на сина ми на 7г., че има начален стадий на Астма имало и спазми не зная нищо за това опитвам се да чета, но нещо не успявам моля ви ориентирайте  ме какъв е пътя, какво трябва да направя като изследвания, лекари, болници, къде е наи-добре аз съм от Търново предварително ви благодаря   bouquet
здравей. Като начало успокой се. Няма защо да се тревожиш излишно. Каква астма установиха при вас? Детето ти е достатъчно голямо за да преодолее успешно астмата, и да я израстне или поне да постигнете добър контрол. Има изписано много по темата - основното е да намерите добър пулмолог евентуално алерголог, който да следи детето, да ви изпишат нужното лечение, което ще овладее спазмите, може да правите като начало и упражнения за дишането - те са много много прости, дори забавни за децата - надуване на балон, духане през сламка в чаша вода, духане на перце на масата, и т.н. Редовно следене на детето  - на 3м от специалист с пускане на необходимите изследвания - обикновено кръвна картина и спирометрия. Иот ваша страна - махане на плюшените играчки, килими, китеници, цветя които задържат прах или мухъл в пръстта. По възможност спорт - плуване, ски, кънки на лед - спортове без прах. Балнеолечение - Сандански, Трявна. Евентуално закупуване на инхалатор за да намалите или избегнете болничното лечение при наличие на спазъм.
За Лекарите - има координати на първата страница в темата.
Това е в най общи линии.

# 610
  • Varna
Искам да заведа детето на климатолечение и се двуумя.Казаха ми че пролетта в Трявна цъфтяли боровете,а това действало изключително добре и въздуха бил най-подходящ по това време.От друга страна пък точно по това време се ходи и в Сандански...Дайте съвет кое от двете?

# 611
  • Страната на чудесата
В Сандански също цъфти бора пролетта Laughing, само че по-рано, защото е по-топло. Зависи за кога искаш да го заведеш, но пролетната ученическа ваканция е по-удачно в Сандански, Трявна е студена и мокра тогава все още. Красива е лятото, и пак е полезен престоя там Peace

# 612
  • В полите на Пирин планина
Освен да ви поканя в нашия край на пролет - и при нас има борове  Grinning

Да добавя - след 3 дни на детска малкият ми син е отново с температура. За сега друго му няма, освен зачервено гърло.

# 613
Момичета бях обещала да споделя ако намерим  лекарство "Ribomunyl"....
Чакахме един  приятел да отиде до Румъния и го е взел най-накрая. Нашата БГ рецепта не са я приели там и се е наложило да пишат румънска(как се е оправил незнам).В крайна сметка  ни свърши работа,за което му благодаря от сърце! Нямало е хапчета и ни е купил прахчета!
Хубав и усмихнат ден  Hug

# 614
  • Варна
здравейте, момичета имам нужда от вашата помощ в момента като ч всички Вас в началото не зная, къде се намирам дали на небето или на земята Sad установиха на сина ми на 7г., че има начален стадий на Астма имало и спазми не зная нищо за това опитвам се да чета, но нещо не успявам моля ви ориентирайте  ме какъв е пътя, какво трябва да направя като изследвания, лекари, болници, къде е наи-добре аз съм от Търново предварително ви благодаря   bouquet

Точно така се чувствах преди 2 години. Трудно ще се успокоиш, но опитай. Ако трябва отиди до София, разучи първата страница от темата и си избери лекар/лекари. Консултирай се с него и започнете профилактика. Смело питай на лични - всички момичета са много отзивчиви. После системно прочети предните теми и линковете в тях - на мен много ми помогна, някак "изучих" проблема. Споделяй тук и питай за всичко. Но най-първо - купи си инхалатор, небулайзер. Не ползвай, освен при остра нужда, Вентолин сироп.
Май нямаме търновчанка? Не ви ли насочиха към лекар - пулмолог/алерголог - педиатър. Понякога и общ педиатър (или с друга специалност) се справя страхотно с деца с астматичен статус - разпитай майки на деца със сходни проблеми от Търново.
Кураж! Hug

Общи условия

Активация на акаунт