Обучение срещу ваучери по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 7

• 44 012
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
телефон на британика варна 052 999 600

Благодаря за телефончето, но аз се интересувах от тел на Агенцията по заетостта (АЗ), на който да проверим, дали сме одобрени или не  Peace
ако има6 възможност отиди там на място
Simple Smile

Ходих, но не получих такава затова предпочитам да прослушвам по телефона вече, че не бяха много и любезни  Sick

# 406
Във Варна са стигнали почти до номер 400. Доста по-бързо се случват нещата този път в сравнение с  миналите разглеждания на документи.
Някой ще сподели ли по какъв начин протичат обученията по английски в Британика? От колко часа, колко пъти седмично и т.н. ?

Има ли, някакъв телефон на който можем да проверим? Аз преди седмица, даже две ходих лично, ноо никакво инфо не получих за жалост Sick Все пак има шанс скоро да стигнат и до мен  Wink
И аз се интересувам от инфо за Британика?
здравейте
аз ходих в британика даже карах тест там това става в петък
но не ми хареса предложението им 40 часа с учител и 60 часа онлайн в къши на ниво
но обадети им се и ги питайте
може да са променили схемата
някои знае ли нещо за УЦ планета или Училища европа?

Благодаря много за информацията.
Аз днес също се обадих, но ми казаха, че 60 часа са с учител вътре в Британика, а 40 часа са онлайн. Поканиха ме за тест и със сигурност ще опитам.
значи сега са 60 часа с учител а 40 ом-лайн
скоро могат да бъдат 80 с учител а 20 с преподавател
ами успех значи

# 407

Благодаря за телефончето, но аз се интересувах от тел на Агенцията по заетостта (АЗ), на който да проверим, дали сме одобрени или не  Peace
Simple Smile

Ходих, но не получих такава затова предпочитам да прослушвам по телефона вече, че не бяха много и любезни  Sick
от сайт на агенцията намерих този-052612836

# 408

Simple Smile

Много благодаря! Този го прозвънявам редовно, но ако можеха  да си го вдигат така редовно  Mr. Green

# 409

Simple Smile

Много благодаря! Този го прозвънявам редовно, но ако можеха  да си го вдигат така редовно  Mr. Green
пробвай този
последния път а и обикновено от него се свързвам 052/612-862

# 410
Хм.... друго нещо аз чух за Британика - часовете са общо 300 за 3 нива, както трябва да е за ваучерите, по 100 на ниво, от които 60 часа са в час, а 40 са онлайн, час от тях са работа по тетрадката в програмата, друга част от тях са писане в блог по различни теми.
Супер идея - да включат и компютър в ученето - не само в час с преподавател, но и възможност да пишеш по различни теми, които може и в работата си да използваш, като виждаш нови думи и изрази от колегите си в групата. Все едно си пишеш с англоговорящи в чат.
Супер готина идея, жалко, че за сега е само за ваучери! Така, хем учиш език, хем имаш и свободно време.
Явно ще чакам лятото да се включа с отстъпките за летния период Sad! Жалко, зимата имам повече хъс за учене!

# 411
здравейте
аз ходих в британика даже карах тест там това става в петък
но не ми хареса предложението им 40 часа с учител и 60 часа онлайн в къши на ниво

значи сега са 60 часа с учител а 40 ом-лайн
скоро могат да бъдат 80 с учител а 20 с преподавател
ами успех значи
[/quote]

Здравейте, мами,
да ви споделя - чудя се защо толкова им се хвърляте на Британика с тези условия и непрекъснатите промени - работим-не работим. Факт е, че големите ДО, които по принцип са си популярни и имат достатъчно ученици и без тази програма, не си дават много зор и си поставят разни условия като това за процента дистанционно. Ами човек като иска да учи дистанционно, ще си намери такъв доставчик, като е преценил, че иска нормално, присъствено обучение, ще си търси това. Ако цената да уча в Британика, ще бъде за сметка на моето обучение, няма да отида там. Има много ДО, които са по-малки, но пък за сметка на това работят стриктно по програмата и не си позволяват да искат пари или да поставят подобни условия. Е, разбира се, че не говорим за онзи тип ДО, които са строителна фирма и между другото обучават по английски, ако правилно цитирам един пост в темата, но има средно големи школи, които предлагат много по-добри условия по процеса на обучение, отколкото големите имена, които участват заради евро парите, но не си дават зор, защото и без това си имат достатъчно кандидати. Естествено, всеки си преценява дали иска да заложи на известното име, или пък предпочита съвестно обучение, но от опита ми досега в ровенето по тази програма в последната година и половина, мисля, че си създадох доста добра представа както за школите в Сф, така и за начина им на работа по програмата.
Ако някой иска да му препоръчам школата, в която уча, и от която съм доволна по всички параграфи - безплатни учебници, и то без да искат да ги върна накрая (оказа се, че в една школа ти предоставят фотокопия на учебника, но накрая трябва да ги върнете), строго определени учебни разписания (на едно място се случи така, че след известно отлагане началото на второ ниво се оказа, че преподавателят можел само веднъж седмично със сигурност, и другия път щял да бъде инцидентно, с повикване по телефона), пълно присъствие, междинни тестове и подготовка за изпита за нивото, стриктно водене на документацията до края на обучението ( а не предварително подписване на присъствените листове, защото не се знаело кога ще се сформира група за следващо  ниво, пък има срокове за завършване на курса),  и тн нека ми пише на лични.

Смятам, че сме тук, за да си помагаме с всякаква информация и съвети, и щом си позволявам да подам сигнал срещу некоректна школа, въпреки че аз не съм пряко засегната, но ще попреча на тези хора да ощетят и други като нас, значи мога да посъветвам и къде спокойно можете да се насочите без страх, че ще бъдете излъгани по какъвто и да бил начин.

И за да не остана грешно разбрана - просто проверявайте всички условия и изисквания и обиколете поне три - четири школи, ако нещо ви притеснява. Има хора с различен начин на възприемане и учене, и това отношение присъствие- дистанционно вероятно ги удовлетворява напълно, но има и други, които ще се смутят при подобни условия, а искат да учат на добро място с качествено обучение. Не клякайте пред доставчик с голямо име и странни условия, и не позволявайте да си правят каквото си искат! В случая взех конкретно Британика, но има доста школи, които си позволяват всякакви безумни интерпретации по темата. Идеята не е да печелят по програмата на наш гръб...

Последна редакция: нд, 16 окт 2011, 20:37 от Zapetaika_

# 412
Ами човек като иска да учи дистанционно, ще си намери такъв доставчик, като е преценил, че иска нормално, присъствено обучение, ще си търси това. Ако цената да уча в Британика, ще бъде за сметка на моето обучение, няма да отида там.

Запетайка не може ли пък човек да прецени, че иска точно 50% присъствени и 50% дистанционни часове, например. Това, че няма да те излъжат не означава винаги, че ще те обучат качествено.

# 413
Ами човек като иска да учи дистанционно, ще си намери такъв доставчик, като е преценил, че иска нормално, присъствено обучение, ще си търси това. Ако цената да уча в Британика, ще бъде за сметка на моето обучение, няма да отида там.

Запетайка не може ли пък човек да прецени, че иска точно 50% присъствени и 50% дистанционни часове, например. Това, че няма да те излъжат не означава винаги, че ще те обучат качествено.

Съгласна - има хора с различни способности и настройки за учене.  Peace

# 414

Simple Smile

пробвай този
последния път а и обикновено от него се свързвам 052/612-862

Още утре! Много, много благодаря! Hug

# 415
q kajete ne6to za uc planeta?
s dobro ime li e

# 416
s dobro ime li e

Не съм го чувала  newsm78 Пиши на кирилица!

# 417
s dobro ime li e

учебен център планета

# 418
s dobro ime li e

учебен център планета

Разбрах за центъра, изискванията са да се пише на кирилица! А за УЦ не съм го чувала аз лично, както писах и в предният си пост

# 419
  • София
Здравейте!
Записах се на езиков курс в една софийска школа и разбрах, че в групата ни има хора и по програмата "Аз мога".
Имате ли идея дали ще има в скоро време нова такава инициатива, защото видях, че за "Аз мога повече" отдавна е минал срока за записване. С удоволствие бих се записала по програмата.
Извинете за най-вероятно глупавия въпрос, но нямам физическото време да се ровя назад в темите.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт