Февруарки09

• 45 407
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте,аз малко поуспокоена,но още скарана с другото родителско тяло.Мерси за съветите и подкрепата!

Наде, много се замислих над думите ти и май си права,още повече,че Митко не е много убеден,че иска второто детенце,не че не го направи той,но както каза,аз защото ти искаш и много те обичам, т.е. не искам да си мисли,че вече ще е чак на трето място и,че няма да оставям никога децата и че все няма да имам време за него.

Маринка,то свеки ще го гледа 5 дни,а майка ми 4,така се разбрах ме с мъжа ми,иначе вещица се гласи всички 9 дни да го гледа,но аз от самото начало казах,че за 9 дни не мога да и го оставя!

Точно звънна,милото и казал,че Никола се е оплакал и тя ми се обяснява,че не му се била карала,нече очаквах да каже друго...

Както и да е,сигурно ще отидем до Лондон,но на море няма да им го дам и за вбъдеще само в крайна нужда ще го оставям с тях,не мога да съм спокойна.

Миме,ама ти наистина си героиня и аз не нам как се справяш с двете деца,шапка ти свалям и спокойно този период ще отмине.Разказвах на майка ми за вашите преживелици и тя каза,че аз съм била същия кошмар,а брат ми бил супер кратък,пък сега само с него проблеми си има на стари години.

Момичета,толкова се радвам,че ви имам,аз нямам други приятелки с деца,сега живи и здрави края на април най-добратна ми приятелка ще роди,но тя е първата след мен и вие сте единствените,които ме разбират! Мерси  Hug

# 691
Весе, видя ли, че утрото е по-мъдро от вечерта Hug

Аз на моята свеки й казвам "Меркел" (без да знае де Embarassed), че като слушам Жоро да говори с нея по телфона и чувам само" Да, да,да" Joy

Иначе тези дни си прекарахме страхотно тримата ( в неделя Рали дори каза,че й е като Коледа) и вчера Жоро пусна репликата "Айде намирай си работа, работи малко и да правим второ". При тези думи и като сервитьорка бих почнала ( досега винаги е бил против второ дете).

# 692
Дорабела, той не иска 2ро, а Димо от сега ми говори за 3тото...викам сопри се бре, това да родя, малко да дишна....да походя на работа...смях. Голям ентусиазъм го гони за бебета и деца Simple Smile

# 693
Весе... Laughing.....ти по-принцип си много емоционална.Кипиш направо!  Laughing Като прибавим и хормоналната буря,в която си завихрена в момента....сигурно си огън ! Карай я по-спокойно,заминавайте сами и се насладете на последната в близко бъдеще екскурзия!  Hug

# 694
Направо се чудя от къде да започна с коментарите  newsm78

Весе, заминавай и въобще не се вманиачавай. Това ще е вашето време, отдадени един на друг и правещи каквото си искате и когато си искате.
Смяташ ли, че Ники може да си е измислил за караницата? Когато децата се чувстват стресирани и несигурни, а това с ръчичката определено е такава ситуация, са склонни да преувеличават. Например Йоан постоянно повтаряше, че едно дете в градината го бие. Когато попитах учителката се оказа, че това въпросното дете беше на годинка и малко.
Бели винаги стават, но най-важното е както казват старите хора: "Да е малкият дявол" Съмнявам се, че свекървати би исала Ники да си опари ръчичката. Та това  е една от най-болезнените болки.

По темата с възпитанието, определено и аз като Мими си мисля, че не се справям добре. Йоан по никакъв начин не се респектира от мен, не слуша какво му говоря, с изключение на случайте, в които съм тотално ядосана. Тогава явно усеща, накъде вървят работите и той сменя тактиката.
От около две седмици е отново в период на постоянно мрънкане и реване. С причина без няма значение, важното е да мрънка за принципа. В тези случай, му казваме, че ако не престане, заминава наказан в неговата стая и когато си преосмисли държанието и спре да мрънка/плаче ще дойде отново при нас. В началото ревеше ужасно, изпадаше в истерии. Но от около два - три дни го забелязвам,че когато е наказан, помрънка около минута, вижда че няма ефект и после започва да си пее или говори.  

Той също иска всичко сега, на минутата и по възможност винаги да става на неговата. Моят мъж е много последователен в опитите си да го научи да избира. Вчера го заведохме в един импровизиран лунапакр при нас, но му казахме избираш или на блъскащите колички или на влакчето. Той помисли и си избра количките. Возиха се с баща му, много му хареса, много се смя и забавлява. Но след като слезе каза, че иска и на влакчето да се качи. Отговорът ни беше,че той е избрал количките и няма как, друг ден. От там се почна един рев около 10-на минути,така или иначе си тръгнахме. Но тази сутрин , той си спомняше и каза, мамо а днес ще си избера на влакчето.

Подкрепям и Надето за търсенето на причините.
При нас освен ако не е в такава фаза, защото той си е мрънчо по рождение, друга причина, която провокира такива състояние е Глада. Гладен ли е става ужасен. В момента, в който си напълни коремчето, натроението му се възвръща и става друго дете.

Ели, аз едвам издържам на 10 минутните му опити да се облече сам и направо ти се възхищавам на търпението.

Марина
, стимул имаш, така че се впускай в нови предизвикателства и се възползвай от предложението, докато Жоро не го е преосмислил.

Laughing Наслаждавам се на тишината и спокойствието, които царят по това време ... Wink
 Joy смешно, но истина.

И Йоан като Рали все говори, че иска да учи "иблински"

Кажете как да го научим да заспива сам? На около година и половина, заспиваше без проблеми, но все още пиеше мляко и така се успиваше. После замести млякото с мама или тати. В момента пробваме с книга, мече, количка, каквато и да е друга играчка, но не иска и това е.

Последна редакция: ср, 04 апр 2012, 11:44 от ^desika^

# 695
Когато Мими беше на 3, разказвах на всички, че имам отбор от 10 момчета вкъщи. Сега си давам сметка колко послушна, кротичка, разбрана, разбираща и мислеща е била... Simple Smile

Ето нещичко по темата, доста от нещата са си направо верни:) :

http://bgtatko.bg/13969/otglejdane-na-momchetata-savetite-na-edin-tatko/

Иначе, за тази възраст- независимо от пола, е в сила следното: "Дори скарването е внимание."  Laughing Точно в моментите, в които сме най - заети, най - необръщащи внимание на децата, се сътворява една гоооляма беля, която им гарантира вниманието ни поне за половин час. Simple Smile

Спокойствие, почивка и пак спокойствие.  Hug

# 696
 Съчувствам ви за буйните младежи.. Hug Боян беше много кротък и разбран като по-малък,но сега има мнение за всичко,аргументи при всеки спор и биволско спокойствие,когато му се карам,така че нещата съвсем ме изкарват от равновесие на моменти... Laughing

Вчера казвам на Ралица:" Я си прибери нещата!Виж как си си сложила чехлите! Човек няма откъде да мине!" А тя ми отговаря: "Добре,де...ще ги махна...човек да мине..."  Joy

# 697
Вчера казвам на Ралица:" Я си прибери нещата!Виж как си си сложила чехлите! Човек няма откъде да мине!" А тя ми отговаря: "Добре,де...ще ги махна...човек да мине..."  Joy
Joy Joy

Сутринта казвам на Рали : "Хайде да излизаме, трябва да ходим до банката, до тотото, до магазина, до градинката", а тя отговаря "Еееее Мамо, ние нямаме пет крака" Laughing и

"-Мамо, аз защо съм Такова (Цанкова), а ти не?
 - Защото с тати не сме женени, не съм била булка. Искаш ли да бъда, а ти шаферка?
 - Не, не , по-добре не!
 -Защо?
 - защото пак искам да си ми майка:)

# 698
  • София
Само да се похваля,че съм много щастлива,днес чух сърчице на бебчо. Само дето трябва да съм в 7-ма седмица и половина,но е с размерите на 6,лекарката каза да не съм се притеснявала,че или е станало по-късно или ще навакса в по-късен етап и не било нищо страно.Според вас?

# 699
  • Пловдив

Не се притеснявай
Щом сте чули пулс,всичко е наред

# 700
  • София
Мерси:)
И аз така си мисля,ама друго е някой да те успокои:)

Маринче, извини невежеството ми,но какво е това име,което си дала на твоята свеки?

# 701
Весе, как кой - Канцлера  Laughing

# 702
  • София
Ха ха ха Андреа Меркел ли,леле много ми беше далеч от съзнанието нямаше да се сетя без подсказка:))))
яко:)

# 703
Наде, благодаря за изчерпателната информация за цирка  bowuu

Весе, ясно, че си превъзбудена и се притесняваш за всичко, но нали не си забравила, че никога не можеш да си сигурна кога си била в овулация и термин (респективно гестационна седмица на плода) се изчисляват осреднено? Гледай си детето и мъжа, а най-вече себе си, радвай се на прекрасната си бременност и не се кахъри! Заминавай с 300 за Лондон, доставете си удоволствие, бъдете само двамата за малко, детето ще си е добре..... Ако не вярваш на мен и на Алхимикова за лудницата и за колко ценно е едно "бягство", на кой тогава ?!  Rolling Eyes

P.S. "Идолът" на Марина е Ангела Меркел  Joy

# 704
Честит празник на всички, които празнуват - малки и големи Hug

Общи условия

Активация на акаунт