ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 988
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Fraqueza, nа адреса на фирмата го пращат с куриер, заедно  с уведомително писмо каква корекция е необходима. На твоя адрес пращат копие от уведомителното писмо. Срокът за корекция май беше 7 дни.

# 76
НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА
(6) Неработните дни, както и ползването на друг законоустановен отпуск не прекъсват временната неработоспособност. Прекъсване на временната неработоспособност се допуска само когато лицето се е явило на работа със съгласието на органа, разрешил отпуска по болест (лекуващият лекар, ЛКК, ТЕЛК или НЕЛК). Това обстоятелство се отразява в ЛАК по реда на правилника по чл. 109 от Закона за здравето (ЗЗ).

45 - дневния болничен нали се води вече майчинство? Което ще рече, че ако до сега съм била в болничен и сега вече излизам в майчинство, не прекъсвам болничните, нали?

За тези социални помощи, доколкото разбрах трябвало да се падат по 350 лв на член от семейството, пък мойто семейство се състои само от мен, нали нямам брак. Така че май няма да се класирам за тях.

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 19:17 от dimitrina8405

# 77
Здравейте мами. Немога да ви изчета.Много сте активни , а си представям за колко време ще изписваме една темичка вече всички като си стоим по къщите  Laughing . Иначе аз ходих само един път на 3д и повече не мисля да ходя.
Днес ми беше мн кофти ден. Сутринта ми стана страшно лошо в автобуса,въпреки,че бях седнала и даже незнам как успях да сляза от автобуса 3 спирки преди моята,само и само да съм на възду,но поне ми мина. После работа и се поизморих и накрая и ме заболя гърбът. Да не говорим , че на работа беше кофти ден. Абе лудница просто.

# 78
Lara8 моля, моля! В коя друга страна от Европа, държавата ти поема повече от 3 ехографски прегледа през бременността, че и отделно да ти правят фетална морфология без пари? Като си плащаш, навсякъде те гледат. И все пак ехографският преглед не е фетална морфология, това сме го обсъждали вече хиляда пъти. Тук се знае много добре - имаш 2 ехографски прегледа по здравна каса (плюс определени изследвания), тоест ако си здравно осигурена, не плащаш нищо. Феталната морфология е по-скъпа услуга, която не се покрива по здравна каса и тя е изцяло по желание на бременната, съответно следва да си я заплати по тарифа на лекаря, който ще избере. Ако избере изобщо. Ако си избереш пък платена женска консултация - гледат те всеки път на ехограф, правят ти БХС, обаче пак не се включва фетална морфология.

Доколкото знам на втората Фм гледат органите на бебето, а на пЪрвата нухалната транслуценция. Поправете ме ако греша.  Peace

# 79
  • Отвъд алеята зад шкафа
Като заговорихте за дрешки - по времето на бременността и раждането на дъщеря ми бяха много модерни бодитата и памучни цели костюмчета и пижамки на фирма Захи. Понеже все обсъждате Вис Виталис, аз не съм ги пробвала, но от Захи съм доста доволна. Имат и доста модели с копчета отпред, за да не се обличат през главата. Сега като вадих какво пазя от каката, изнамерих доста неща на Захи, които да ви кажа не са мръднали. Утре ще ги снимам. Може би ще взема още няколко новички пак от тях. Иначе за зимата е хубаво да има бодита и с къс, и с дълъг ръкав, зависи с какво ще е бебето отгоре, дали ще е вкъщи или навън.

Lara8 - така знам и аз. Правила съм 1-ва  и 2-ра ФМ, но по съвет на мой приятел гинеколог няма да правя 3-та.

# 80
# 81
  • София
За какво са бодитата с къс ръкав? А Ританки ползват ли се?

# 82

Lara8 - така знам и аз. Правила съм 1-ва  и 2-ра ФМ, но по съвет на мой приятел гинеколог няма да правя 3-та.

За Испания и Англия знам със сигурност, че ти се полагат 3 ФМ дори и да не се осигуряваш. Най-добрата ми приятелка живее в Лондон и в момента е бременна. Тя ми е казала как е там. За другите държави, ще питам също и ще ти кажа, но предполагам, че в повечето от тях ще е същото. Фм се правят в определени седмици. Не ги определят лекарите. Peace

# 83
моят доктор ме изпрати на БХС 11-14 г.с ,после на една ФМ в 20г.с и каза че повече не трябва никъде да ходя ,а като гледам вие доста сте ходили на прегледи..дано да няма проблем ... newsm78

# 84
Bilyanna, седни и си изчисли какво майчинство ще взимаш ако си пуснеш отпуск, защото така ще се броят 18 месеца от този момент нататък, а ако от болничен директно влезеш в този за бременност и раждане, се изчисляват 18 месеца назад от първия болничен.
Та това ще определи твоето решение, а не думите на доктора.
 Peace
Може да си вземеш 3 дни болничен от личната.

# 85
За какво са бодитата с къс ръкав? А Ританки ползват ли се?
Киара нагледно първо обличаш бебче със бодито с къс ръкав ей такова примерно   и отгоре с цяло боди примерно ей такова с копчета е най-удобно(от опит казвам)
Ританки не съм ползвала изобщо Simple Smile

# 86
  • Отвъд алеята зад шкафа

За Испания и Англия знам със сигурност, че ти се полагат 3 ФМ дори и да не се осигуряваш. Най-добрата ми приятелка живее в Лондон и в момента е бременна. Тя ми е казала как е там. За другите държави, ще питам също и ще ти кажа, но предполагам, че в повечето от тях ще е същото. Фм се правят в определени седмици. Не ги определят лекарите. Peace

Странно, специално за Англия моя позната роди там и я гледаха само 2 пъти на ехограф, без нито една ФМ за цялата бременност. Тя има английско гражданство, осигурява се и живее там от 10 години. Дори не са й казали да направи амниоцинтеза, т.к когато забременя беше на 36 г. Аз се учудих на спокойствието й - на тази възраст, първа бременност, само с 2 ехографа и изследване само на кръв и урина.

# 87
Честита ни темичка Simple Smile
Аз другата седмица съм на 3та ФМ, и на мен Марков ми каза, че няма смисъл от трета, освен ако наблюдаващият доктор не прецени друго, но аз съм си все притеснена та реших да запиша още една фетална, пък дано да й видим личицето.

И аз съм в чуденка как трябва да се облича бебето през зимата, кога ще му е топло, кога студено, какви бодита, пък върху тях какво да слагам, ужас....ще накупя разни дрешки, пък ще го мъдря по-натам.

За болничния и аз съм с едни проблемни 2-3 дни. Преди да ми пусне доки първия болничен вчера, бяхме коментирали, че оставам едни 3 дни, за които няма какво да пишем и той реши да измести термина, ама вчера като отидох за болничния тръгнах да му напомням, но той ми вика седи мирна сега да не го объркам и сега на първия болничен пише термин 28.12  Shocked След като вече веднъж е написан в болничен, няма местене на датата. Остава да измисли какво ще ме прави три дни през Ноември преди 45 дневния.

Днес бях на преглед, при доктора, при който ще раждам. Успокои ме, че плацентата не застарява прекалено бързо и засега нямаме опасения за преждевременно раждане  Praynig ох данооо  Praynig в тази връзка каза, че никакви профилактитки с кортикостероиди не ми трябват на този етап. Толкова се зарадвах, дано всичко върви все така и бебка се задържи максимално дълго на топло в пупата  Praynig Главичката е 7,6 см. Това, което ме обърква обаче са следните неща:
мин. седмица 28г.с. + 5 дни/ тегло 1300 гр
тази седмица 28 г.с.+ 3 дни/ тегло 1500 гр

Гледани са от различни доктори. Днес ми каза, че бебето е в норма, води също, но не знам защо тогава показателите са различни, уж е наддало, но пък по размери си е същото  Thinking

Е олях се май с писането, sorry  Confused

Последна редакция: вт, 04 окт 2011, 21:27 от bubsi123

# 88
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също обличах каката за вкъщи по този начин - боди с къс ръкав (или без ръкав) и отгоре цяло гащеризонче. Така е най-удобно. А за навън слагах боди с дълъг ръкав. Бебчетата не трябва да са прекалено навлечени.

# 89

Странно, специално за Англия моя позната роди там и я гледаха само 2 пъти на ехограф, без нито една ФМ за цялата бременност. Тя има английско гражданство, осигурява се и живее там от 10 години. Дори не са й казали да направи амниоцинтеза, т.к когато забременя беше на 36 г. Аз се учудих на спокойствието й - на тази възраст, първа бременност, само с 2 ехографа и изследване само на кръв и урина.

Да наистина, много странно.  newsm78 Ще я питам какво точно са гледали на прегледите и ще ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт