ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 830
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
И аз имам по 1-2 капчици на ден от 5-ти месец насам - предполагам, че това е коластрата - жълтеникав-бяла.  Thinking

Иначе вместо шезлонг, ние от бая време (още от преди да забременея) сме си харесали една люлка на Фишър Прайс, която сама се люлее (Калалили беше постнала подобна във ФБ) и ще вземем такава най-вероятно.

# 376
Мами, здравейте! Не мога да ви хвана - много сте бързи с темите. Simple Smile

Да ви попитам някоя от вас има ли засъхнала коластра (поне предполагам, че е такова). В смисъл не забелязвам чак да тече, а се оформя като малко "кристалче" в зърното, където е отворчето. Не знамд али го обясних много точно и например остава по сутиена, но в твърда форма...

Аз си я почиствам, но е доста неприятно.

# 377
а, тъкмо щях да питам за коластрата  и capsicum ме изпревари. Трябва ли вече да има някакви индикации?
Първия път коластрата ми потече след като родих, а сега доста по-рано...не чак от 5-тия месец и не толкова много, че да "сменям сутиени по-често от гащи" Joy, но имам и сякаш този факт много ме зарадва...дано всичко е наред и после, че нямам търпение да усетя бебчо на гърдата ми! Simple Smile

# 378
  • София
Никаква коластра нямам, нито напрежение в гърдите, малко са попораснали само.

гадамер, защо според теб Шейново си е вече частна болница? newsm78 Стана ми интересно.

И в този ред на мисли има ли друга мама за Шейново? Май никоя досега не се е обадила за там Grinning

# 379
  • София
Никаква коластра нямам, нито напрежение в гърдите, малко са попораснали само.

гадамер, защо според теб Шейново си е вече частна болница? newsm78 Стана ми интересно.

И в този ред на мисли има ли друга мама за Шейново? Май никоя досега не се е обадила за там Grinning

Марлиин, аз също ще раждам в Шейново с избор на екип и акушерка. Мисля за сега да е нормално, но не се знае дали бебка ще е в правилната посока   bouquet

# 380
Относно болниците във Варна аз отново ще раждам в АГ.Условията във ВИП-а преди близо 6 години бяха добри.Самостоятелна стая,чисто, топло,таткото до мен.Да не говорим че без да плаща той видя първи бебка още неизмита,омазана цялата както са я извадили след секциото.Сколасал е и снимки да и направи #Crazy
Аз съм за сигурността на бебето.Преди няколко месеца приятелка роди в окръжна.Имаше усложнение с бебо.С линейки  го закараха веднага в АГ.Но какво преживя милата само тя си знае.Инфо за бебето само от доктора,който я изражда.Абе да пази господ Praynig

# 381
  • София
Връщам се от преглед!

Моя доктор го нямаше... пак  #2gunfire Обаче му е простено, рожденник е.
Тежим по 1 кг и 1,060 кг.
Имам снимка на пишки - 1,1 см и 1,2 см (по поръчение на мъжа)

Има някакъв нов тест за преждевремнно раждане, явно е пуснат на пазара от няколко дена и се очертава да стане страхотен хит. Ще го правя следващата седмица. Името е FullTerm, тест за фетален фибронектин. Тестът е като тест за бременност, резултатът става известен веднага.

# 382
Да са ви честити пишките! Simple Smile
Пиши повече за този тест...от къде ще го вземеш, колко струва и т.н.

# 383
Киара Тиара, радвамсе за вас и всички мами с хубави новини!
Теди, ако ти е трудно, разбира се, че вписването на болниците, в които ще раждаме не е толкова важно.  Hug Ти и без това много се товариш с темата ни всеки път!
Аз съм от провинцията, не се чуствам дискриминарана, но много ми се иска да сме повече от Плевен и да се събираме на срещички, ама на!  Peace
Коластра не ми тече, само по гърдите си намирам тук-тамзасъхнала, но това не е критеий, ама въобще дали ще имаш кърма или не след раждането. Така че - никой да не се притесняваизлишно! newsm10
Коремът ми става все по-голям и пъпът ме боли от разтягането на кожата. Да не говорим, че няма никакво място за храна вече, а апетитът ми е зверски!

Моят мъж е болен и го лекувам.  Sad

За пола на бебето-Продължавам да смятам, че ще е момче и всеки път казвам на доки, че все още не е познал пола! Peace

Но тази тема съвсем не е най-важна за мен, моля се за живи и здрави дечица! Praynig

# 384
  • София
И аз имам коластра от 6-ти месец, не повече от капка на ден, понякога изглежда като описаните кристалчета. На цвят го докарва към оранжево.

# 385
Еееееее не мога да повярвам че и такъв тест са измислили... Crazy
Някой купувал ли е кош-столче за кола на Чиполино??Да сподели кой модел си заслужава...но на някаква прилична цена де...
а коластра аз също имам от лятото-5м

# 386
Да са ви честити пишките! Simple Smile
Joy Joy Joy Joy  Страхотен поздрав!

# 387
  • София
Ето тук е обяснено повече за този тест. Иначе аз държа в ръцете си една брошура, сигурна съм че е нещо ново, тъй като в понеделник бях при докторът и той не е споменал и копче за този тест.  Тестът ще го направим в кабинета на доктора. Цена, мисля, около 50-60 лв.

п.п. поправям се веднага, намерих една мама дето го е правила вече този тест, явно не е нещо тооолкова ново!

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 16:26 от KiaraTiara

# 388
Привет мацки   bouquet
ДА се изкажа и аз за пола на бебче - ами до сега на три ФМ са ме гледали и трите показаха девойка, вярвам им, за мен най-важното е да е жива и здрава Heart Eyes останалото са подробности Wink
Вчера бях на консултация вече съм +10кг от началото до сега 30гс, док каза че си вървим все така големички и сърдечния ритъм и беше 160 играеше футбол вътре  Joy каза че на девойките сърдечния ритъм винаги бил по-силен от на момчетата  Wink каза ми че ще ме гледа на неговия ултрасаунд след 4 седмици, май тамън като вляза в 9тия месец  Mr. Green

# 389
  • USA
Аз до като стана и вече не съм актуална по темите дето сте обсъждали Laughing
За сушилните ако е отделно от пералнята няма смисъл от гладене.То е все едно да гладиш 2 пъти Peace
За пола заради тези грешки реших,че не искам да го знам и да се настройвам предварително PeaceАз по пулса трудно ще определя какво е ,защото нашия е все около 140 Crazy
Нали моето бебе е седалищно и вчера четох,че трябва да спя на страната дето му е главата за да се обърнело ShockedАз все си мислех ,че така му мачкам главата на милото.Ще видим дали ще се врътне с тези упражнения или се мъча излишно hahaha
За коластра аз установих на скоро ,че и аз май имам такова чудо.След като след баня ги изчоплих тези засъхналите корички умрях от болка.И сега изобщо не ги пипам Crazy

Общи условия

Активация на акаунт