ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 862
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега се сетих, че на Отворените врати изобщо не се сетих да попитам как стои въпросът със свиждането след раждането и излизането? Ще трябва да проуча.

Имам и едно предложение - за последната среща имаше мами, които не са разбрали, т.к им е трудно да следят цялата тема, предлагам когато има среща (без значение за кой град) да се слага на 1-ва стр. някъде в началото с червени букви. Така всеки ще може да отиде и да види дали има обявена среща, без да се налага да следи всички 50 стр. на темата. Нещо такова си го представям:

Среща СОФИЯ- четвъртък, 33.14.2018 г. от 14.00 часа в ...
Среща ВАРНА - сряда, 36.18.2019 г. от 10.00 часа в ....

Това важи и за всички, които нямат регистрация във Фейсбук и не могат да разберат за срещата, дори и да се публикува информацията и там. Разбира се тук трябва да се произнесат и мамите, които поддържат темата дали им се занимава с това.

# 691
Juli_Ivka,от кога излизаш в 45 дневния болничен?Не е ли рано? Аз съм с термин 8ми и излизам чак на 26ти.  newsm78
От днес, но защото ми изместиха малко по напред термина. С около 10-12 дни. Трябваше да ми се издаде още един болничен за тези дни, но нещо моята лекарка поради непонятни за мен причини в техните документи ми смени датата за термина, за да може след като ми изтече в петък /08.10/ 30 дневния болничен направо да ми издаде този за преди раждането. И аз понеже съм "мека Мара", а тя ни е роднина не се противих мнооого. А имам още право на болнични. Ох не знам днес ще видим какво ще правим. Сега според техните документи термина ми се води на 24.11, а аз уж трябва да раждам на 05.12. Не ми пречи, че го измести, не съм дребнава, но не искам да ме карат да лежа в болницата излишно или да ми предизвикват раждане без да е дошъл момента. Много държа на това и ако каже, че няма как да стане вече ще стане скандал и накрая ще я сменя.

# 692
Честито на всички празнуващи!!! Пожелавам ви много здраве!!! От здраве да не се оттървете!   bouquet

Да почерпя и аз,и ние днес имаме годишнина от сватбата.1 година щастлив и успешен брак,все така да е си пожелавам  Heart Eyes

# 693
ехееее много булки е имало в това студено октомврийско време  Simple Smile
Маринка честито и на вас   bouquet

# 694
Здравейте мами я ми кажете за болките в корема долу от ляво или дясно няма значение като трагна на някъде и се започва,лекаря ми каза че няма нищо страшно и подготвителните контракции започнаха по рано отколкото при първата ми бременност.
Та какво искаш да ти кажем? Много не разбрах текста, но ако се съмняваш в мнението на доктора, помоли го да ти види яйчниците с вагинален ехограф.

# 695
И на мен ми остават още 3 седмици да работя и после излизам в отпуска. Останали са ми 10-тина дни и ще си ги взема докато ми започне 45-дневния. Нямам търпение вече, че хич не ми се работи, а и в този студ ще ми е идеално да си стоя вкъщи и да подготвям нещата за бебето. Най-много да излизам да купувам разни последни нещица....
Дано наистина да е мека зимата, както предвиждат, че да е по-сухо и слънчево. Иначе е депресиращо така сиво и мокро

# 696
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ааа, ние от сватбата си имаме друга годишнина, тази отчита времето, от когато сме заедно, а от сватбата много много не я броим, оженихме се чак когато малката беше на 1.6 м, по-скоро за купона и приятелите, отколкото за нещо друго. Макар че аз си искам подаръци и за двете годишнини  Joy Миналата година и двамата забравихме за годишнината от сватбата, и добре че стана така, защото ако беше забравил само единият, другият щеше да му натяква, пък така не смеем. Добре, че беше свекърва ми да ни честити, та да се сетим  Laughing

# 697
Честито, Маринка и на теб ! Една година брак си е забележително събитие . Бъде щастливо семейство дълги години!

Ама вие сте се оженили 10.10.10 - много единици и нули - някой да не е програмист ? Wink  Аз понеже съм - ето ти един интересен факт 101010 е 42 по десетичната бройна система . Която , ако питаш Галактик , ще ти каже ,че е отговорът на големия въпрос за живота , галактиката и всичко  Mr. Green .

Ние пък нещо я позабравихме датата , от която сме заедно с мъжа ми... Много години станаха и спряхме да ги броим - май стават 15 тази година   Crazy ...  И не си мислете ,че съм дърта  hahaha . Просто това е ученическата ми любов - бях на 16 като се запонахме  smile3544 Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 окт 2011, 14:11 от Radostche

# 698
Гледам, че има няколко мами, които се притесняват, че ще ги натиснат да раждат по-рано, защото терминът се пада по-скоро. И при мен овулацията е с една седмица по-късно, отколкото трябваше, така че и аз се чудя на кой трябва да обяснявам, за да не ме мъчат.

Някой знае ли колко време след термина вече считат бебето за преносено и те карат да раждаш?

# 699
Някой знае ли колко време след термина вече считат бебето за преносено и те карат да раждаш?

Това май много зависи от болницата и от конкретния лекар. На повечето места май чакат по 1 седмица и след това предивзикват, но някои места знам, че до 2 седмици чакат след термин преди да предизвикат раждането

# 700
Честита годишнина на празнуващите и Честит Рожден Ден на рождениците !!!!

Ние днес също празнуваме една година щастлив семеен живот  1dating

Нещо не ми се получават нещата с картинките, но ви черпя по едно "Фраголино" - любимото ни питие за романтични моменти  cheers

# 701
Гледам, че има няколко мами, които се притесняват, че ще ги натиснат да раждат по-рано, защото терминът се пада по-скоро. И при мен овулацията е с една седмица по-късно, отколкото трябваше, така че и аз се чудя на кой трябва да обяснявам, за да не ме мъчат.

Максимума е 7 дни. И то пак с голям зор ще устискаш да не те вкарат в болница през това време. Всичко много зависи от лекаря, който ти следи бременността. Аз с Ива бях така. Закъсня според техните сметки и от 3-я ден започнаха да мрънкат да отивам да раждам. Е устисках, с много караници с лекарката и уговорки. Тя се роди 8 дни след термин.
Леле много празнуващи днес. Честити ви годишнини момичета.

# 702
  • Хасково
много станаха празнуващите днес
на рожденниците много здраве а на другите много щастлив семеен живот още 100 години
Juli-Ivka ще чакам да кажеш какво е станало с теб днес и какъв списък са ти дали на мен чак на 16. 11 ще ми издадат документите направо благородно завиждам на тези дето им остава малко до гушкането на малките съкровища

# 703
И моето Ову е било късно в цикъла ,в който съм забременяла за първи път . Родих 5 дни след термин . Никой и дума не издума да ходя в болница - просто си чакахме. Иначе се чака до 42-ра седмица ...

# 704
много станаха празнуващите днес
на рожденниците много здраве а на другите много щастлив семеен живот още 100 години
Juli-Ivka ще чакам да кажеш какво е станало с теб днес и какъв списък са ти дали на мен чак на 16. 11 ще ми издадат документите направо благородно завиждам на тези дето им остава малко до гушкането на малките съкровища
Ние с теб щяхме да се виждаме днес, ама в тва време не ми се ходи никъде излишно, а и съм с Ива, а тя не е много за водене по заведения, че подивява затворена. Някой ден ако е по-хубаво времето.
Ще пиша като се върна.
Айде стискайте палци.  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт