Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 765
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,препоръчаха ви като професионалисти относно перилните препарати,затова се включвам с въпрос.  Praynig
Имах много хубаво цветно бельо-цветенца на искрящо бял фон.Незнайно как обаче е попаднало в пералнята с разни тъмни дрехи.Предполагате какво се случи-имам си сиво бельо на цветенца.  Cry
Знаете ли препарат,който би ми бил полезен?!? Хем да ми върне белия фон,хем да не заличи цветенцата...
Много искам,знам аз..  Cry

има препарат, казва се Entfärber. Различни видове, според вида на текстила за разбоядисване. Продава се в Пикадили, Карфур, Метро. Ето един от производителите
http://www.brauns-heitmann-server.de/brauns_heitmann_1024/produk … he/entfaerber.htm
В другия подфорум ми препоръчаха едни избелващи кърпички..това нещо подобно ли е?
според мен не. Кърпичките се слагат да не се случи това, което е при теб. Т.е. - предварително се използват Laughing

# 121
  • Не от София.
ок,записвам предложението ти  Peace
тенкс  Peace

# 122
  • Ланкър, планините Овнерог
Момичета,препоръчаха ви като професионалисти относно перилните препарати,затова се включвам с въпрос.  Praynig
Имах много хубаво цветно бельо-цветенца на искрящо бял фон.Незнайно как обаче е попаднало в пералнята с разни тъмни дрехи.Предполагате какво се случи-имам си сиво бельо на цветенца.  Cry
Знаете ли препарат,който би ми бил полезен?!? Хем да ми върне белия фон,хем да не заличи цветенцата...
Много искам,знам аз..  Cry

има препарат, казва се Entfärber. Различни видове, според вида на текстила за разбоядисване. Продава се в Пикадили, Карфур, Метро. Ето един от производителите
http://www.brauns-heitmann-server.de/brauns_heitmann_1024/produk … he/entfaerber.htm
В другия подфорум ми препоръчаха едни избелващи кърпички..това нещо подобно ли е?
според мен не. Кърпичките се слагат да не се случи това, което е при теб. Т.е. - предварително се използват Laughing

Ако говорите за цветоулавящи кърпички, не знам дали става въпрос за едно и също, защото на Хейтман съм виждала в Карфур и избелващи кърпички, което според мен е друго. Тези може и да върнат бялото, но едва ли цветенцата пак ще са каквито са били

# 123
  • Не от София.
Гита Ог, точно от тези кърпички ми предложиха.Рових досега и май са като тези,които и енито ми предлага.
Както и да е-знам вече какво ми трябва.
Ти използвала ли си ги? Thinking

# 124
  • Ланкър, планините Овнерог
....
Ти използвала ли си ги? Thinking

Не, защото ми звучи, като да избелва бялото, а нямаме толкова бели дрехи, че чак в пералня да избелвам, ако трябва. Иначе цветоулавящи кърпи съм ползвала (различни марки), да не кажа, че без тях вече не смея да пусна пералня - не ми се е боядисвало нищо, а кърпичката обикновено излиза шарена  Mr. Green

# 125
нещо не се разбрахме. Едно е кърпички за засечено пране, друго цветоулавящи, трето ентфербер. Първите ще ти съсипят цветовете, вторите се позлват превантино, както Гига Ог е казала. Аз препоръчах ентфербер Naughty

# 126
Добър вечер! Утре ще купувам течен за черно и нещо все ме тегли към Формил тъй като не съм го пробвал досега, но ако се окаже боклук ще ме е яд. Ще се радвам някой, който го е ползвал, да се включи.

# 127
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=602284.240 - Тук Guess Who е писала за Формил за черно Peace

# 128
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=602284.240 - Тук Guess Who е писала за Формил за черно Peace
Guess Who e писала общо за Formil, не конкретно за черния. Вижте по-добре в темата за Лидл. Последно момичета писаха, че са им посивели тъканите. Има обаче и положителни отзиви. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=616430.msg20129067#msg20129067
Аз лично не съм го пробвала

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 12:20 от енито

# 129
Точно за черния си става на въпрос: "Този гел за черно е доста сноснен като го гледам така отстрани. Съставът е същия като на разните там буртита и домали и много се приближава до по-високите марки. Съдържа много деликатни тензиди - почти като в шампоаните, - за да не уврежда тъканите и ензимите протеаза, амилаза и целулаза, както и PVP, за да лови багрилата. Но пак искам да подчертая, че това е light-duty гел и не може да очаквате да изпере много лекьосани дрехи. Леко до нормално замърсени, а силни петна - само с предварително третиране.

Изобщо, много приятно съм изненадана от перилните на Лидл. Купих си една кутия прах Формил и, честно казано, си го изхабих с кеф. Всъщност имам още малко от него."

# 130
Баш за черния Формил става въпрос, аз питах Гес за него преди време и водейки се от отговора й си го купих. Пера още с него , не са ми посивели дрехите , но пускат черно при пране на 20-30 градуса
/ кърпичките излизат сиви/,  не  ми харесва как  мирише прането след изсъхване , а не ползвам омекотител.Много се пени. Ще го сменям.

# 131
  • Не от София.
нещо не се разбрахме. Едно е кърпички за засечено пране, друго цветоулавящи, трето ентфербер. Първите ще ти съсипят цветовете, вторите се позлват превантино, както Гига Ог е казала. Аз препоръчах ентфербер Naughty
енито , а каква е разликата между POWER ENTFARBER ,HEISS ENTFARBER  и KALT ENTFARBER  Thinking
...на мен ми трябва POWER, нали?

# 132
ok, за черния става въпрос.
енито , а каква е разликата между POWER ENTFARBER ,HEISS ENTFARBER  и KALT ENTFARBER  Thinking
...на мен ми трябва POWER, нали?
първият е универсален, вторият се прилага за бели тъкани с висока температура на разтвора, третият е за цветни и със студен разтвор, ако се притесняваш за цветовете.
Трябва да си избереш сама според тъканта. Да ти кажа, за резултата много зависи дали е изкуствена или 100% памук

# 133
  • Не от София.
Да ти кажа, за резултата много зависи дали е изкуствена или 100% памук
А сега,де... newsm78 Бельото е от скъпите,айде да не казвам марка...не би трябвало да е от изкуствена материя..или??
Не съм в къщи сега,ама дано съм оставила етикет някъде,за да видя какво точно пише.

# 134
Момичета и момчета, с две ръце, два крака (и четири котешки лапи Laughing) препоръчвам ето този Ленор

Великолепен, невероятен, страхотен продукт!!! Направо съм вдъхновена! Пере супер бяло и чисто, а ароматът трябва да се подуши, не може да се опише. Браво на Проктър енд Гембъл Германия! Пореден удар в десетката, не мога да им го отрека.

Имам и праха със същия аромат

и като го пробвам, ще пиша мнение в другата тема.

Но течният е великолепен. И двата са за 18 пранета и ги купих за 14 лева.

Снимките не са мои, че не ми се снимаше, а ги намерих с Гугъл.

Общи условия

Активация на акаунт