Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -5

• 75 481
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
Т.е. спокойно могат да продават румънския на цената на другия?

Аз съм доволна от този, който купувам (какъвто и да е по народност Laughing), но исках да пробвам и един, който със сигурност е от другите, за да сравня.

# 391
От кога е на пазара Persil small and mighty /концентрат/. Вчера се сдобих с такъв  за цветно , за 28 пранета ,с дозираща чашка,за много смешна сума , от вносител , та ме съмнява да не е старичък, че да е толкоз евтин! Иначе ухае чудесно/ почти същата миризма като Корала/, консистенцията е ок, но още не съм го пробвала.
Persil small and mighty е на пазара от 2007 година и за това време опаковките и броят на пранетата в опаковка са променяни два пъти.
Тази опаковка за 28 пранета с мерителна чашчица може да се купи от Англия в момента. Ето как изглежда актуалната опаковка, предполагам е същата като твоята:

# 392
Guess Who , точно такава е , с чашчицата отгоре.От Англия ги внасят директно, не са прекупвачи, но цената,на която ми го дадоха, е смешна!

# 393
Взели са някакво по-голямо количество на едро на по-ниска цена или са го купили докато е на оферта, или са уцелили изгоден курс паунд - лев. Даже в момента в Теско този Персил е намален на 4 паунда, а редовната му цена е 6 паунда. Можеш да си обърнеш в левове.

Между другото, във връзка с нещо, което обсъждахме вчера, преди указанието беше да се изсипва 1 капачка от този Персил в чекмеджето. Вече упътването е да се ползва сладурската мерителна чашчица в барабана, а като крайна алтернатива да се дозира през чекмеджето.

# 394
На мен ми струваше под 4 паунда даже, но щом няма нищо притеснително,добре.
Даже дозировката е една ,без значение твърдостта на водата , разлика има само в зависимост от кг. пране.

# 395
На мен ми струваше под 4 паунда даже, но щом няма нищо притеснително,добре.
Даже дозировката е една ,без значение твърдостта на водата , разлика има само в зависимост от кг. пране.

купих такъв с чашчица преди месец -Био, 54 дози за 22 лева. Имаше три вида Bio, Non Bio и Color. И на мен ми се стори евтин. Средно добър е като изпиране, ползвам го за универсален.

# 396
Моят е Color. Даже пуснах една пералня вече, с по-малко пране,слабо замърсено, сложих 35 мл . Харесва ми, че не се пени много и прането е ароматизирано.
енито,казваш, че е средно добър,като изпиране. По какво  определяш степента на действие?
Аз нямам силно замърсено пране и въобще не мога да преценя кой перилен как пере/става въпрос за цветно и черно пране/.

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 20:22 от bgroza

# 397

Кой е прапаратът? Някой от тези Small & Mighty или ActicPower сигурно.
Щом в средното отделение слагаш праха, значи там е мястото и на този течен препарат - в отделението за основното пране. Нарочно не пиша ляво или дясно, или средно отделение, защото при теб за основното пране е средното, но на други перални може да е вдясно или вляво, ако отделението за омекотител е в средата. Но да, в твоя случай го слагаш на правилното място.

Благодаря ти Simple Smile
Препаратът е този:

http://www.perilni-preparati.com/pic/big/1282923218.jpg

Не съм доволна от него как изпира, ако слагам 2 капачки на 7кг пране. Прането не мирише на чисто, на нищо не мирише като изсъхне. Слагам по 4-5 капачки и се притеснявам да не е лошо за пералнята. Никой ли от форума не пере точно с този препарат да каже колко се слага на 7кг пране?

# 398
Благодаря ти Simple Smile
Препаратът е този:

http://www.perilni-preparati.com/pic/big/1282923218.jpg

Не съм доволна от него как изпира, ако слагам 2 капачки на 7кг пране. Прането не мирише на чисто, на нищо не мирише като изсъхне. Слагам по 4-5 капачки и се притеснявам да не е лошо за пералнята. Никой ли от форума не пере точно с този препарат да каже колко се слага на 7кг пране?
Линкът води до това изображение:

Първо, на този Ариел е абсурд на етикета да се препоръчва дозиране през чекмеджето. Няма Ариел на който да съм видяла подобно нещо, напротив, на всички на етикета чекмеджето е зачеркнато и нарисувана мерителна чашка и стрелка към барабана, т.е. препоръчва се дозиране в барабана.
Второ, този Ариел е дозировка 70 мл за 5-6 кг сухи дрехи и две капачки са прекалено малко количество за 7-килограмова пералня. Две капачки са малко за всякаква пералня. Читири капачки също са малко. Нищо не переш, драга AQUА, а само приплакваш. Слагай препоръчаната на етикета доза и ще си доволна и от изпиране, и от аромат. За 7 кг сухо пране тя е 70 мл + 20 мл = 90 мл.
Ето снимка на задния етикет, за да се увериш:

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 20:53 от Guess Who

# 399

Линкът води до това изображение:
http://www.perilni-preparati.com/pic/smal/1282923218.jpg

Първо, на този Ариел е абсурд на етикета да се препоръчва дозиране през чекмеджето. Няма Ариел на който да съм видяла подобно нещо, напротив, на всички на етикета чекмеджето е зачеркнато и нарисувана мерителна чашка и стрелка към барабана, т.е. препоръчва се дозиране в барабана.
Второ, този Ариел е дозировка 70 мл за 5-6 кг сухи дрехи и две капачки са прекалено малко количество за 7-килограмова пералня. Две капачки са малко за всякаква пералня. Читири капачки също са малко. Нищо не переш, драга AQUА, а само приплакваш. Слагай препоръчаната на етикета доза и ще си доволна и от изпиране, и от аромат. За 7 кг сухо пране тя е 70 мл + 20 мл = 90 мл.

Лелеее! ooooh!  Чак сега като ми каза, че не се сипвал директно в чекмеджето разгледах подробно и внимателно опаковката и наистина чекмеджето е задраскано. Ужас! Embarassed Confused
Ами сега?! Да не и е станало нещо на пералнята? Нова е и ме е страх да не я повредя като съм го сипвала направо в чекмеждето, а то не трябвало.

А такава мерителна чашка за пране направо в барабана откъде мога да си купя и колко струва? Blush

# 400
Ами нищо ѝ няма на пералнята, защото ти много малко гел си слагала.
Чашките не се продават. В белите държави ги дават безплатно с обаждане на производителя, но тук - не. Като ходиш в някой голям супермаркет, си вземи една чашка от някоя бутилка.

# 401
Моят е Color. Даже пуснах една пералня вече, с по-малко пране,слабо замърсено, сложих 35 мл . Харесва ми, че не се пени много и прането е ароматизирано.
енито,казваш, че е средно добър,като изпиране. По какво  определяш степента на действие?
Аз нямам силно замърсено пране и въобще не мога да преценя кой перилен как пере/става въпрос за цветно и черно пране/.

винаги имам замърсено пране Mr. Green Мъжът ми ходи задължително с ризи и ела да видиш яките за един ден какви са от мръсния въздух и косата, синът спортува и тениските и чорапите са екстра за тест, а и покривките от вечерята винаги са петносани. Ако не ползвам спрея за петна, мога да преценя всеки прах или течен как действа. Добре, че ми е спрейчето безценно.

# 402
Ами нищо ѝ няма на пералнята, защото ти много малко гел си слагала.
Чашките не се продават. В белите държави ги дават безплатно с обаждане на производителя, но тук - не. Като ходиш в някой голям супермаркет, си вземи една чашка от някоя бутилка.
А как изглеждат тези чашки? Не съм чувала и виждала до сега такава чашка - за поставяне на препарата вътре в барабана.
От каква бутилка казваш да си взема? Blush Затова питам как изглеждат - за да знам какво да търся Simple Smile
Дали пък не може направо да изсипя течния препарат направо в барабана при дрехите - без чашка, а направо да сипя нужното количество?
Като гледам докато се снабдя с такава чашка /ако въобще намеря/, ще трябва да сипвам течния препарат или вътре в барабана или както до сега - в чекмеджето, но пък то е задраскано, значи не трябва там - охх, не знам какво да го правя тоя течен препарат Crazy

# 403
  • София
Можеш да ползваш каквато и да е пластмасова чашка за целта.
Аз ползвах една детска, докато една съседка не ми даде мерителна от препарат.

# 404
Въпросът ми не е точно за темата за течните препарати, но нали все пак перем тук..... Кажете ми как перете ски екипировка - грейки, гащеризони, ръкавици и т.н.... На почти всички пише да се центрофугират , предупреждение, което аз забелязах, докато ги простирах, естествено след центрофуга  Wink
Отиваме на новогодишна планинска ваканция и ми се ще да вярвам, че не съм унищожила екипировката предварително  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт