СЕПТЕМВРИ´09 - тема 39

• 32 242
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Испания и Стара Загора
Добро утро,

Тази нощ не съм спала. TiredАлекс е с ротавирус и цяла нощ е повръщал,а от сутринта е и с разстройство.Вчера като отидах да го взимам от училище и учителката ми се оплака,че 5 деца от неговия клас  са с вируса и цял ден повръщали там.Едното е повърнало върху Алекс.Обаче майките на болните деца не можели да ги вземат в къщи и ги оставили там цял ден. Напряво съм бясна.Днес у утре няма да го водя.Дано Андреа не се зарази. PraynigДано се оправим до вторник.

# 361
Добро утро!!!

Анита  Hug !

Атракция, Надина как са децата ?

# 362
  • София
Добро утро мацки!
Анитаа как се разбра, че е рота вирус...това става само с кръвни изследвания?Ротата е гаден вирус, но хубавото е, че се изгражда имунитет за 3 години Laughing, което обаче не те предпазва от другите ентеро вируси  Grinning Да минава бързо  на Алекс... Hug
Кати вчера едно куче бебе /ама голямо куче бебе, абе почти колкото нея  Laughing/ я подгони, тя падна и голяма драма настана, разби си устата, потече кръв....абе страшна работа...Дано не и остане страх от кучетата, че цяла вечер сме говорили, че кучето бебе е искало да си играе, а не да я напада...пък да видим днес каква ще й е реакцията, като види куче...Не се ядосах на стопанката, че не го разхожда на каишка, щото си беше бебе...не беше агресивно куче, а си играеше...Мисля,че и Кати го разбра, пък да видим...

# 363
  • Испания и Стара Загора
EmiR,исках да кажа ентеро вирус. ooooh!

# 364
Ани, да минава  Hug

При нас - Бужи е почти ок, малко подсмърча, Свил и той хремав по-сериозно, покашля от сополите, май нищо не давам вече - ошашавих се кое по-напред. Капя капки и един ентерол веднъж дневно. Аа, и Гастрокинд. Леко, да не кажа много съм изнервена - и двамата мрънкат за всичко, Свил за бонбони, шоколад и нещо....което не знае и той какво е  Crazy, задуха вятър и е мъгла, та ни пропадна разходката, ще си мрънкаме така цял ден. Имам купища спешна служебна работа, която не виждам как и кога ще свърша, другия петук изпит, за който не съм отваряла и е идилия  Whistling

Наде, слагай ме в списъка с подаръците  Peace

Еми, дано няма последици  Peace

# 365
Здравейте, Мамчета! Обръщрам се към вас за съвет относно пневмококовата ваксината  /Синфлорикс/, която стана задължителна и безплатна за родените от 2010. На кратко  :малкият ми син е на 2 год., посещава ясла, преди дни му откриха Стрептококус пневмоние в носа. Боледуванията му до момента се свеждат до хреми и лека кашлица, но предвид Неваксинирането му и наличния бацил не знам докъде може да стигне. А в интернет изчетах доста неща за вредата от този пневмокок - от непрестанни отити, менингит до сепсис.
Въпросът ми е дали някоя от вас е слагала тази ваксина, как се понася от детето?
А и на 2 год. възраст дали не е късно за първо имунизиране?
Полага ли се безплатна ваксина за децата, родени 2009 г.?

# 366
Тъй като моите деца не са ваксинирани също, мога да ти отговоря само за въпроса могат ли да се сложи на 2 г - да могат, и се слага само 1 ваксина. Тя е достатъчна за да добие детето имунитет. Пипитай лл дали ви се полага безплатна.

# 367
Aди от сутринта е с 39-40С. Водих го при педи - леко му било червено гърлото. Никакви други симптоми няма. От 10дни го мъчат зъби ( 3 кучешки избиха,чака се четвъртия) и явно е прихванал нещо.
За ваксината - не съм компетентна. То и до сега сме имали само две хреми, това му е първото по-сериозно боледуване.
Анита, стискам палци бързо да минава!

# 368
Анита, този вирус е силно заразен. Дори и да са прибрали болните деца вероятността да се заразят и здравите е много голяма. Това чудо го караме и тримата в комплект без изключение. Гледай да чистиш с дезинфекционни кърпи местата, където пипа малкия, за да не те хване и теб, че тогава става страшно. Децата го карат най- леко при всички случаи.
Бързо да се оправя детето  Hug

Елена., четох те във фотографската тема. Оправи ли се със снимките?

# 369
Оправихме се но ако не бях писала едва ли щях да получа нещо нормално.

# 370
  • Варна
Един запис от нас.Нищо интересно, аз съм на работа по цял ден, после Ирина се лепва за мен, следва ме неотлъчно, явно и липсвам....Цяла седмица кашлица лекувахме,и баткото и дребната, ама ги излекува баба им, сироп, чай...Хич не ги заведох на лекар даже Crazy
Гледам много болни, откъде тез летни ентеро вируси, посред зима, дано бързо се оправяте!

# 371
Момичета, сега правя колажа. Реших да е коледен, а като мине коледа със същите снимки ще направя нормален колаж. Малко ще стане чаршаф, ама ще ме извините  Mr. Green ако има някой забравил може да ми прати и да добавя = имам 1-2 слайда за пълнене Simple Smile. Ще го постна тази вечер преди да легна.

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 23:44 от Елена.

# 372

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 19:48 от ♥ Елена ♥

# 373
И тъй като недоспалия ми мозък реши че може би е рано за коледен колаж, направих и малък есенен, който да го сложим до 1ви декември  Flutter

Не ме бийте много  Mr. Green

# 374
Елии страхотни са колажите.Благодаря ти за положения труд и желанието.Много са ни хубави всички  пораснали слънчица..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт