СЕПТЕМВРИ´09 - тема 39

• 32 198
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Покахонтас , страхотно че татито ще си е тук за тези хубави празници  Grinning
Бебеш питай в яслата какво искат, разлините места искат различни неща. На нас ни искат само по 1пакет мокри кърпи месечно, пантофките да са с подметка нормална,не със някаква платнена или кожена, и 2комплекта с дрешки резервни в шкафчето  Peace

# 631
За изследванията разбрах единствено, че чревните се правят в рамус с талон, защото в цибалаб не ги правят с талон, а искат да си плащаш Wink
кръвните - ги минахме с талон от личната.
васермана си го платих

чудела съм се за дг.. едно време при нас шкафчетата бяха само с картинка, нямаше имена. Как учителите знаят кое гардеробче на кого е при 30 и кусур деца? Simple Smile или сега са надписани? Simple Smile ама все пак ми е чудно как са се справяли тогава
Като си прибирах дара оня ден от градината й взех всичките дрехи от шкафчето, за да ги изпера. Сега вадя нещата от сушилнята и хоп 2 чифта слипчета с колите Simple Smile ама са готини Simple Smile

оф  нещо изкуквам вкъщи..  Simple Smile

# 632
  • sofia
Ей сега се прибрахме с Пепи . Навън вече снегът се превръща в кал...Та снежен човек не направихме, но научих дребният на бой със снежни топки. Единственият проблем беше с прибирането му в къщи...Помня и аз, когато бях малка, никога не разбирах защо, по дяволите трябва да се прибирам. И то винаги беше, когато ми е най-хубаво...

# 633
Ади,при нас са с картинки, ама от едновремешните картинки и лепят лепенки с имената. На мен ми е интересно Андреа как знае всяко едно шкафче на кой е, при положение че сме засичали само 3-4деца в коридора и то все едни и същи  Crazy и минава по редичката и вика : това на Богомил, това на Иван, това на Христо, това моето и така до края  Laughing

# 634
С. също говори (пее) доста и разбираемо. Не е изключение и не би трябвало.
Днес я оставих при испаноговоряща и съм на тръни...
Завиждам за снега. При нас става само става по- студено, по- украсено, но без сняг.

# 635
  • София
И ние сега се прибрахме - снежен човек не успяхме  да направим....
Доста разбираемо е доста относително Wink....Аз и на двете ми деца им разбирам, но други хора не  Laughing
Но на 2,3 г правилно говорещи деца  определено са си изключение. Да не говорим, че "р" още не се е появило  Wink
Браво на Пецата и на майка му!

# 636
Ами Еми, може и да си е изболедувала да, да чукна, ама за почти 3 м, само от една брутална кашлица бяха у дома, но аз имам съмнения че отново тръгна от Зоя. Като се сетя Зоя още от първия месец почна с болестите, ама пък и Лора още си я кърмя и за сега е пушка! Joy Joy
Пъзели редят,ама двете, на малкото му е интересно май повече кака му да реди, то да помага и после като е готов да крещят и двете "Йееееее! Mr. Green
Значи сняг имате, тук само духа днес, но до обяд беше топло и печеше.
При нас Васерман не искат, за носене: пантофи, хавлийка, мокри кърпи, памперси, дрешки за преобличане, столче, чашка, пижама..това е. Това с определения брой памперси на ден ме разби! ooooh!Аз слагам, като свършат добавям или разбирам че няма като се завърне с чужд памперс на дупето Joy

# 637
Еми, 80 % от речта трябва да е разбираема за околните.

Приятелките ми (американки и българки), с които общувам имаме деца на сходна възраст и наистина не смятам, че С. е изключение.

На мнение съм, че има неща, с които се работи и се постигат резултати. Колкото по- рано, толкова по- добре.

Според нашата педиатърка сега е момента на детето да учи допълнителни езици. До 6, ако трябва да съм точна. Това няма начин да стане ако детето говори бебешки. До 3 години имам бегъл спомен, че мозъкът на човек достига пълно развитие. (да ме поправи някой, може и да греша).

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 21:39 от Niki1

# 638
  • sofia
Нещо не си падам по подобни "бюлетини" и пр.
Когато, тогава.  Peace

# 639
Когато, тогава ако си гледам детето до 12 клас и няма да ми изпада в крещящи кризи, когато го пусна на градина за 1 час и не може да бъде разбрано за елементарни неща. Пред очите ми е.  Peace Мир и от мен  Simple Smile

# 640
  • sofia
Хм, чак до такива крайности, дай Боже да не се стига! Пу-пу!
Честно казано, около мен няма не проговорили деца. Но и са единици тези, които покриват посочените от теб нормативи.
Не мисля, че децата трябва да се тъпчат в калъпи. Поне още им е доста рано. А няма нищо по-лошо, според мен, от твърде амбициозни родители.

# 641
В темата за логопедите има таблици на български.

Би ли ми дала линк  Tired

# 642
Криш, не става въпрос за калъпи. До 18 месеца се счита, че едно дете трябва да може да ходи, до 2 години да прави прости изречения. Не става въпрос, че изключенията имат проблем, по- скоро се слагат граници, за да се работи ако има проблем.

Бебешондел: това търсех : http://www.pumpelina.eu/index.php?option=com_content&view=ar … id=15&lang=bg

това е цялата тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599419.0
 Отваряй линковете в началото и ще се ориентираш има ли нужда или не.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 21:40 от Niki1

# 643
Много почетох по темата и на двата езика и бих била притеснена ако детето не прави елементарни и разбираеми изречения на 2 години.
Хич и не съм притеснена, виждам че детето ми разбира всико. На приятелка детето др. седмица става на 3 год, изречения почти не прави, използва 20-30-тина думи, които често заменя с ъъъъ или мучене. И тя от добродетелни роднини се принуди да се посъветва със специалисти, та идваха, видяха го как си играе у дома, как яде, как се облича и как всичко разбира и заключението си беше, че всичко е наред, просто по-късно ще проговори.
И аз мразя като се дръпне чертата за определена възраст да се поставят и покриват нормативи, сякаш сме на състезание.
Когато, тогава ако си гледам детето до 12 клас и няма да ми изпада в крещящи кризи, когато го пусна на градина за 1 час и не може да бъде разбрано за елементарни неща. Пред очите ми е.  Peace Мир и от мен  Simple Smile
На градина ходи, не всичко й  се разбира, ама в кризи не изпада. Преподавателите са достатъчно опитни да се справят с подобни ситуации Peace

Ако ви кажа че голямото на 5 год, почти чете, познава и пише всички букви, числа, брои до 100, събира и изважда на пръсти до 10, знае стотици дълги стихотворения и песнички и приказки, доста думи вече на английски... и какво? Просто се развива малко по-бързо и паметта и работи на по-бързи обороти. За справка: аз не се занимвам, всичко това са заслуги на градината и телевизията Mr. Green

# 644
И последно искам да попитам, поканиха ни на коледното тържество на градината. Казаха да носим подарък, предполагам, че ще има Дядо Коледа, който ще му го подари.  Някой може ли да ми каже какво представляват по принцип тържествата в градината? Съжалявам, че питам такива глупости, но наистина не знам, а искам да съм подготвена.

Общи условия

Активация на акаунт