СЕПТЕМВРИ´09 - тема 39

• 32 200
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро и от нас  Hug

Боби ми вдигна темп. онази вечер въпреки че си допива аб и пак изследвания - заключението е нов вирус на фона на аб. Сега продължаваме с изопринозин и куп изцепки още. Снощи за щастие е спал добре, но така или иначе си е в къщи. С Коко миханме контролен вчера - махаме повечето ограничения за храните, но така или иначе до нова година ще си кара на специален режим.

За говоренето - говори много добре, не спира да говори, разбира ме се с него. Еее има си и негови думички, които аз само разбирам, но съм доволна, в сравнение с батко си е цвете направо. За оцветяването - няма такова животно при нас, но пък рисува много и навскъде. Само дебнем къде ще надраска и какво. За пъзели -обожава ги - но само да прехвърля частите от едната кутия в другата, същото е и за строител и всякакви дребни неща - просто прехвърля дребощлаците от едно място на друго.

Днес и аз ще купувам каквото ми е нужно за сладките и ще ги мятам - снощи си изкарах рецептите от тетрадката и днес, утре ще се мятам.

Бебеш - по нашите лаборатории комплект изследвания са около 8-11 лева - това включва чревни (специално на нас ни искаха и кръв и урина) за Кръвните и урината ни дадоха направления, както и за чревните, но знам че за чревните не се дават направления.  За чревните - стъкълце с лепенка, едно нещо като клечка за уши - се пъха леко в ануса и контейнер за ако (едно малко топче). Трябва ти и контактна бележка от лекарката, че няма контакти с болни деца. Желателно е в момента, в които си направиш изследванията да го пуснеш на ясла или ако случайно се разболее да помолиш поне да го пишат присъствен за ден два, да не изгорят изследванията. Всяко нещо си има срок - мисля около месец, но контактната бележка от личния лекар важи само 3 дни.

# 616
но знам че за чревните не се дават направления.
Тц, аз до сега не съм плащала изследвания за градина и за двете, дават ми направления за всико, само такса от 2лв в лабораторията плащам.
Като чета за купищата болни дечица, започвам да се радвам, че не дадох Пепи на ясла! То не, че щеше и да се класира...
Не е задължително. Зоя се скъсваше от болести, но Лора за сега е супер, но тя все пак си има тренинг от кака си, доста градински изкара за 2 години у дома, така че се надвам наистина да боледува по-малко от нея.
Бързо оздравяване на всички болни Hug
Браво за гърнето на Петко и на всички други, ние сме далеч още, в градината категорично отказва да сяда на гърне, у нас си го мъкне и сяда всяка вечер, но нищо не върши, но важното е , че желание има Mr. Green
Лора и тя не говореше много, но откакто тръгна на градина дали от това или съвпадение взе доста да бърбори и изречения от 3-4 думи прави дори.  Разбира и се Grinning
Иначе сме добре, пак проблеми с нета, сега ще сменяме доставчика ooooh!

# 617
Да и на мен си ми дадоха направления за всичко, но покрай темата за яслата разбрах, че не се дават за ясла, просто много сме симпатични на личните си Crazy

# 618
  • София
Добро утро мацки!
Да минава на Бобсъна бързо..
Ами принципно изследванията за тръгване на ясла/ДГ се поемат от ЗК в рамките на една година обаче веднъж. Също така за чревните може да се даде направление след 6 месеца от първото. Та не знам кой на кого е симпатичен, но си има правила и педиатрите да не кръшкат. Ама като не си знаем правата е така...Питах, обясниха ми...За КАти при първото тръгване всичко мина по ЗК. Втория път обаче чревните си ги платих, защото не беше минал 6 месечния срок от първото тръгване, а при прекъсване на повече от 2 месеца неходене на ДГ се изисква ново такова...та нямаше как...В ДГ ако се говори с мед. сестра също може да се разберат доста неща. Примерно,че кръвното изследване също важи 6 месеца..ама пак зависи кой как си тълкува правилата. Та аз си пускам, защото искам да знам какво е положението...към момента на тръгване и си ги плащам...ако се налага..
Арлина викаш взе си болестите за първите две години..айде стига хахахаха

# 619
Браво Пеца, браво  newsm18.
Сиса все още си е с памперс, лятото имаше някви мераци да го маха, но след като се изпиша няколко пъти и хич, ама хич не и  направи впечатление че е мокра и секнах ентусиазма  Laughing
За ясла не съм вадила изследвания, но за ДГ- да....пълните чревни (с носене на секрет) при нас са 25 кинта.....направление за тях не се полагало  Rolling Eyes...тази година на Мони направихме само изследването с лепенката, то е 10 лв.
Пъзели реди само от тези дървените, от другите не съм и предлагала , рисува по много и навсякъде, че и горда- ела, мамо, виж, рисувах  ooooh!добре че всички флумастери в къщи са миещи, та лесно се заличават следите от творчеството и.Много обича с плей до да играе.
Говори доста и правилно, вчера ме изненада с доста дълго изречение от 5-6 думи...нещо от рода на "Ела тате, да играем тука с еди какво си " не се сещам точно...... Мони ми правеше такива изречения чак на 4г -4 и нещо ...но нормално, второ дете-дръпва по бързо, а и определено момиченцата се развиват доста по рано.....Сиса например идеално казва "Етоо, намериии, дистанционно",  Мони на 3 и половина му викаше само "до-то".
Тичам, някаква бела спретна - отново....

# 620
  • София
За пъзели -обожава ги - но само да прехвърля частите от едната кутия в другата, същото е и за строител и всякакви дребни неща - просто прехвърля дребощлаците от едно място на друго.
И Ники основно това прави. Дребните части обикновено ги събира в разни съдове и ги "готви". Mr. Green Даже се замислям за Коледа нещо готварско да му подарим, че му е голям мерак.

За говоренето и преди съм писала - говори много и му се разбира всичко, ама като гледам близките деца на тази възраст, той е по-скоро изключение.

Надина, дано да се оправя Боби бързо Hug

# 621
Бебешондел, аз плащах почти всичко, без някави чревни, за които педиатъра ми даде направление. Към 30 лв излязоха.

Да се оправя Боб  Hug

Свил в 3ч ми каза 'напикал" - майко мила, такова разстройство не бях виждала - памперса прелива, крачоли, чаршаф, завивки... И от какво? 4 ден пие АБ, чак сега да е дало реакция, от храна ли, и аз не сбърках. Що пари дадох за 2 седмици за лекарства...пък и нервите ми са на привършване  Crazy

# 622
Малеее, болните са сериозно болни, че и не минава. Hug Бързо да оздравява!
За направленията за ясла - на нас ни искаха определени неща, за чревните личната първо ми каза, че трябва да се плащат, защото не се поемат от ЗК. Когато му дойде времето обаче ми каза, че някой използват номера, да напишат, че детето има симптоми и да пускат направлението с диагноза \не помня точно болестта\ и така минава по ЗК. За кръвните и урината ми каза, че се полагат за 3-тата годинка на детето, но на нас ни ги пусна, използвайки диагнозата анемия от миналото лято.
Та така минах тънкажната #Crazy. Но излиза, че почти нищо не се поема.
Тия дни само някакви задачки ми изкачат и къщата ми е станала хаос, и днес уж ще чистя. Още не съм станала от компа:mrgreen: Ама вече се мятам!

# 623
Добре де, що такива разминавания с тези чревни.
Сещам се Сиса  като не наддаваше като новородена,и се чудех да и пуснем ли едни чревни, личната пак ми каза че се плащат  Rolling Eyes....?

# 624
Сега бяхме при личната. Явор е 15400гр 93см. Записа резултатите от едни кръвни изследвания,които правихме лятото. Пусна направление за чревните и единственото,което ще платим е васермана на мм.
И сега да питам какво ми трябва за яслата? Дрешки,кърпа?

# 625
Бебеш на нас за яслата ни искаха 5 бели кърпи,5 лигавника,които си остават там,пантовки с бяла подметка,3 комплекта дрехи,мокри кърпи,нощничка,шишенце с вода и 5 памперса на ден. Simple Smile

# 626
  • sofia
Да сложа по едно сгряващо кафенце.
Тук при нас е зимна приказка! Много е красиво!
На всички болнички, бързо оздравяване!
П.П.
Петко е на гърнето!!!

# 627
Мерси, страхотно кафе, току що доизпих моето  Laughing.
Завид за снега  Nature Snowman...

# 628
  • Испания и Стара Загора
Като ви чета колко неща искат за ДГ и  Crazy.Тук на 3г минават  преглед,като само ги мерят,теглят,проверяват слуха и очите,мерят им кръвното и стъпалата на някакъв апарат..И само това искат за ДГ.От както са родени и двамата никога не са им правени кръвни изследвания(с изключение на едно още при раждането,дето взимат кръв от петата). Peace

При нас пък е жега 20 градуса.Тази зима доста се задържа топлото време.Още не сме палили печка,а друга година към началото на ноември си е вече студено.ДНес даже е 25 градуса.Аз за това и не мога да се настроя на Коледна вълна. Wink

# 629
  • София
Здравейте, момичета! Ние вече направихме първия снежен човек (по-скоро снежно чудовище Simple Smile ) и сега малката спи. Малко се изненадахме от снега, като влязохме в мола беше сухо, а на излизане  ooooh! Добре, че не е далече от вкъщи Simple Smile
И ние украсихме вече, само прозорците останаха (защото все още не съм ги измила  Embarassed ), но ако спре да вали тези дни и това ще правим, Вчера пък ми се развали фурната и сега чакам с нетърпение да се обаждат да идват да я оправят, че вече си избрах някакви вкусотии да направя за Коледа и не ки се мисли, че няма да имам фурна Crossing Arms Отделно ме хвана мерака с плетенето и почти съм готова с първия шал, което някога съм плела  Laughing Поръчах сега на една приятелка да ми вземе още прежда и ще се пробвам и на шапка, пък каквото излезе Simple Smile Ана Мария е много заинтригувана от цялата работа и иска и на бебето (кукла) да направим дрешки  Crazy
За другите неща, които обсъждате, Ана Мария говори, че и на два езика даже Laughing плюс разни песнички на английски знае. Между другото цял ден пее  Heart Eyes Обича пъзели, но успява да се справи с до 6 части, имаме и с повече, ама само ги разваля и после идва да ми казва "мама да реди"  Simple Smile Обича и да "пише", засега се ограничава на тефтерчето, дано така и да остане  Praynig
Та това е в общи линии от нас, чакаме с нетърпение празниците, че и тати ще е с нас  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт