СЕПТЕМВРИ´09 - тема 39

• 32 201
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Честито на днешните именяци - със здраве да си носят името!   bouquet

И аз имам банкет-сбирка с бивши колеги тази седмица и тръпна в очакване, че не съм ги виждала от 6 години. То пък сега трябва да спретна нова дрешка, че да поприкрие излишните ми килца  Mr. Green Другата седмица пък ми е банкета от сегашната работа - въобще почнА се  cheers Drunk

Стискам палци болничките да оздравяват бързо, за да няма изпуснати тържества и партита  Heart Eyes

# 601
  • sofia
Петко днес ме изненада. След, като, отчаяна от малобройни неуспешни опити, бях зарязала идеята за гърнето, то така си и стоеше из нас, като столче. Та, готвя си аз днес, а дребчо си гледаше Мечо Пух в хола, минавам да го проверя по едно време, че доста се беше укротил и...о, чудо, той се събул и си седи на гърнето! Даже беше и пишкал!!! След бурни овации, изхвърлихме дружно съдържанието в тоалетната. Сега пак е седнал там! Нали по Коледа стават чудеса!!! Praynig
Да споделя, че отново имаше приятна изненада в гърнето!!! Йеее!!!
Като чета за купищата болни дечица, започвам да се радвам, че не дадох Пепи на ясла! То не, че щеше и да се класира...

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 18:52 от kri6kami6ka

# 602
Честит празник на Никола и на всички останали празнуващи!

Кришка, браво на Пецата за напредъка!

Скорошно оздравяване на болните!

# 603
  • София
Като чета за купищата болни дечица, започвам да се радвам, че не дадох Пепи на ясла! То не, че щеше и да се класира...
Това щях да ти кажа - то в нашия квартал е историческо събитие да се добереш до ясла/ градина. Тия дни се зарових в нета да търся кои ЦДГ са наблизо и кои от тях стават, ама то направо си е отчайващо положението... А по принцип много ми се иска от другата есен да го пусна на градина, ама да видим...

Иначе браво за напредъка с гърнето, дошло му е времето значи Simple Smile

# 604
зле е с градините..

аз съм се отдала на готвене Simple Smile месо в гърне с картофки, соленки, сладки с мед и канела.. въобще ще се оям тия дни.. ама пък ми е весело с дара вкъщи Simple Smile
взех и вчера водни боички.. голям купон става Simple Smile и разцъкваме надълго и нашироко крокотака и творим Simple Smile то на мен ми е повече кеф откокото на нея.. ама здраве да е Wink

# 605
Ние пък от както понахме бронхо ваксом-а вее сме повече от месец на ясла, без сополи,без кашлици или каквото и да било друго. Преди едвам изкарваше 7-10дена. Адиииии сподели какво творите. Ние сме на тема пъзели. Купих една книжка на дисни с 5 пъзела по 12 цасти и за една седмица ги реди със затворени очи.Малко трудно оцелва сглабянето на паренцата, но с повече усилие ги пъха едно в друго. Водни бои и ние днис взехме. Мога да взема да доведа Ади да поиграе с Дара , че ми се ще да я махаме тая шарка и ние  Laughing

# 606
заповядайте Wink
довечера ще идва брат ми, но утре сме абс свободни Wink когато решите (ама ще ти се разболее баш за празниците..)
http://krokotak.com/vsichko-za-koleda/
на тази тема сме в крокотака Simple Smile оцветява, изрязвам, лепим.. забавление.

# 607
  • София
Вярно ли се справят с оцветяване и пъзели? newsm78 Ники хич го няма по тази част. Майка ми му взе една от тези книжки с пъзелите, ама той милият хич не вдява как се редят. Само ги разваля и ме кара да му ги редя пак. Mr. Green
С рисуването е по същия начин... Не е от най-търпеливите.

# 608
  • София
Здравейте мацки!
За ДГ не знам колко е отчайващо - факт е обаче, че КАти беше приета в  2 бр държавни ДГ, без връзки през системата. Едната верно не ставаше, но ако бях на зор със сигурност щях да я пусна. Така че не губете надежда. Напоследък непрекъснато се отварят нови места....има и нови ДГ.
Кришка дано на Пецата дълго му държи мерака, че и мен оня ден АНгел ме зарадва направо със сваляне на памперса и обуване на слипове...Изкара точно 1 ден, дори излизахме навънка без памперс, но през 5 минути ми казваше, че има пиш и направо сигурно е измързнал, а така и не се изпишка. Не се напишка навънка, като се прибрахме пишка и така до края на деня целеше тоалетната и на другия ден си ми донесе памперса хахахаха. Вчера пак искаше по гащи, но в това студено време не си е за експерименти...айде в къщи оки, ама за навънка да го събувам през 5 минути няма да стане...
Ангел рисува - според Кати драсканици...не умее да оцветява още...или поне много излиза извън контурите....Пъзел - само от тия дървените, дето трябва да се уцелят местата....но така да сглобява - не съм го и пробвала...а и то не сяда на едно място.... Laughing Виж обаче му дадох една гипсова фигурка с водни бои да украси...добре се справи...елха - цялата зелена хахаха, но поне се забавлява...

# 609
Дара криво ляво се справя.. с оцветяването тр да й помагам де Wink но пък има мерак
за пъзелите.. има един дървен пъзел с мечета 12 части.. реди го за норматив Simple Smile
оф днеска само готвя и ям.. ама станаха едни мн вкусни соленки с сирене и кашкавал  Heart Eyes

# 610
  • sofia
Привет!!!
"Гърнения" ентусиазъм държи Пепи втори ден!!! Днес даже и аки имаше в гърнето по едно време. Е, подмокри едни гащи, но важното е, че има желание!
Петко много обича да рисува. Доказателство са всички плоски повърхности в къщи. Дядо ми беше художник, та може да е наследил нещичко!
И аз днес готвя и ям от сутринта. Бате е почивка, та гледам да му угаждам. Принцески, сърмички, супа топчета, палачинки /мммм/ и тиква, която сега пека.
За детските градини...В нашият квартал нито са отворили нова в близката вечност, нито има такива изгледи...А новодомци има много...Така че...Отчайващо е!

# 611
Ура за Пецата!!!

Свил рисува, оцветява, ако може тъй да се нарече, реди дървени пъзели, фен е на домашния пластилин, рисува и с водни бои - бе каквото иска не го ограничавам, освен от лепило и ножица (има си една къдрава негова, с която не може да се пореже). Направихме играчки от глина, в направата на които и той участва, ей такива ги вършим.

# 612
Здравейте, отдавна не съм писала. Бях в една дълбоока черна дупка и за щастие успях да изляза със възможно най-малко последствия  Twisted Evil

Честито на всички с повод , които не съм успяла да поздравя навреме. Пожелавам им много здраве и сбъдване на всички мечти  Hug

Ние подадохме молба за ясла и сега започваме с документите и изследванията. Някой може ли да ми каже на кратко какво се изследва и колко струва? Януари ще го пуснем на половин ден, за да видим дали ще му хареса. Ако всичко върви добре и му харесва някъде май месец ще тръгне за цял ден /ако той няма други желания, като например да спи там от по-рано/.

Сега ще поръчвам коледните подаръци от тойса. Едната ни баба даде пари и ще поръчам колело без педали и лего дупло , разбира се с кончета.

Явор е още с памперс, от време на време казва когато му се пишка и с татко му ходят да пишкат в банята, но сме далеч от махане на памперс.

Има ли деца които още говорят по бебешки? На Явор сега започнаха малко по малко да у се разбират някои думи, но много малко и 90% от случаите си говори на негов си език. Имаме проблем с "м"то, сега учим животните и не може да казва муу и мяуууу, казва ууу и айййй.

Пъзели реди сам имаме от 20 и от 35 части.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 21:50 от Бебешондел

# 613
  • София
Бебешондел   то май е редно още да говорят по бебешки. Единици са тези дето говорят правилно на тази възраст. Да не говорим, че има още не добре проговорили  Laughing АЗ поне знам за няколко вкл. и Ангел. Част от думите му се разбират, но част и идея си нямам какво значат. Кати я разбирах доста повече.
Укрсихме най-накрая.....и двамата много дейно участваха и често казано ме поизнервиха...НО пък стана хубаво и някак взе да ми идва настроението ....Ще взема и едни меденки да направя тия дни..та съвсем...

# 614
На нас говоренето ни е голяма болна тема Sad Преслав една дума няма която да каже и да знае какво казва,да не говорим че целенасочено не ми е казал дори" мама".Преди тръгването на яслата беше само ръмжене,сега след яслата е точно негов си език ,който аз се шегувам ,че е "китайски" - от сорта на бъля бъля,тап тап и беше научил и йеля ,но от както не е на ясла от 2 седмици го е забравил.Успокоявах се,че момченцата по - бавно се развиват,но като гледам другите му връстници и тези в яслата,той е като бебе.И всички баби и дядовци все питат :"не каза ли нещо,не се ли мъчи,говори му ти,обяснявай му",което ми е втръснало до болка и още повече ме натоварва с останалото притеснение.За украсата ,не сме украсили още - е не дойде тва коледно настроение при мене. Sad

Общи условия

Активация на акаунт