Синдром на Даун /за нашите Слънчеви Деца/ - 12

• 80 819
  • 495
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив

Честит рожден ден на умницата Хриси! Да ти е жива и здрава и все така да те радва!

# 181
Здравейте на всички!
Благодарна съм, че съществува такъв хубав сайт, за да се запозная с много родители и техните дечица  Hug Много е хубаво всеки да споделя и да се учим един на друг, за да сме полезни на нашите дечица.

Много хубав рожден ден сте направили, Ванче на Хриси. С този куклен театър и игри е чудесно забавление за децата  Hands Clap

Поздравявам Мелинка за нейният успех да седи вече седнала   bouquet Нашата Поли започна да седи сама след 10-тия месец.

Хриси, щом на Тео му е по-удобно голичък да се обръща, ами оставяйте го така, но надуйте парното да не му измръзне дупето  Laughing

Много ме развеселяват писанките на evita72, чакам ги с нетърпение  Mr. Green

Радвам се на линковете на milenavita, които ми вдъхват много надежда   Hug

Поли е на 1г. и 4 месеца и я учим да ходи, с проходилката направо тича, но без нея я държа с хей ръчички, хей ги две  sohappy И за едната ръка пробвам, но много залите и не успява дълго да ходи без да се катурне на другата страна (с която няма упора). Много питах и разпитвах вредни ли са проходилките, но стигнах до извода, че като не може и да пълзи (а това вече не е много полезно за опознаването на света около нея, като не може да достигне до определена цел сама, която си е набелязала) И за това реших въпроса и й купих проходилка в 11-тия месец. Нямаме зъбки още и храната я пасирам, защото няма с какво да дъвче, а явно не й харесва на малки парченца и я плюе. Моля, някоя майка да ми помогне със съвет как да постъпя. Правилно ли е, че я пасирам все още храната или греша?  newsm78
Целувки на всички дечица  Heart Eyes

# 182
Честит рожден ден на Хриси и тук  Hug  bouquet!
Да е много здрава и все така  красива умница ! Hug Heart Eyes  ura  remybussi
Вивиа все се чудя..  ти сигурна ли си че Хриси е със СД  Heart Eyes Hug Peace

Стефи -по питанката ти за храненето на Поли ..знаеш вече че съм видно свеки  Mr. Green Heart Eyes и не мога да не се включа със полезни и не толкова полезни съвети Heart Eyes . А пък ти сама  да си преценяваш  кое е най-добро за твоето дете . да винаги трябва да се оставяме детето да ни води ..то и си е така само дето  се заблуждаваме в обратното  Laughing  Та по същество Laughing   
Давай  на малки парченца мека храна  първо ти слагай отстрани на бузката за да дъвче . Аз съм огромен привърженик на   това да гъделичкаш любопитството  винаги трябва да има провокация за да пробват сами и  опознават  всичко около тях.
След това оставяй храна във купичка пак на малки хапчици - можеш да пробваш със сварени картофи  или нещо друго което обича за хваща сама и да се храни .Ще се изненадаш от резултата . Не я пасирай напълно храната оставяй малки парченца   да не е съвсем пюрирана. Освен това и дъвченето си е орална гимнастика  помага за развиването на мускулутората така че  дави смело.  Даваи да държи и коричка хляб ама ти си знаеш това де  даваи и  сварени броколи  пак така в ръчичката  Grinning  Като се сетя нещо друго ще се включа пак  Heart Eyes

# 183
Привет на всички!

Честит 7ми Рожден Ден на Хриси. Да бъде здрава, весела , засмяна и все така обичана!!!

Аз да се оплача ,че Мелинче е малко болна с температура и хрема заради което си останахме в къщи иначе трябваше да постъпим в генетиката днес. Но имам и за хвалене - душичката малка вече си държи сама шишето когато пие мляко , показва колко голяма ще порасне (за почуда на докторката и) , и се научи също да държи две различни играчки едновременно в двете ръчички. Днес също така я наблюдавах ,че когато е по корем се опитва да застане на коленца. Свива крачетата но много за кратко. Може и да се научи все пак да лази. Да са ни живи и здрави дечицата ,ама днес си мислех на колко дребни неща се радвам напоследък. Grinning

# 184
Благодаря, evita 72  Hug ще изпробвам този метод, макар че проблемът е, че не иска да хваща твърда храна  Crossing Arms веднага си разтваря пръстите на ръцете да не би да хване случайно   Laughing Интересно, че играчки посяга и си взима, но ако е храна бяга като дявол от тамян   dontknow

# 185
Пак съм аз  Laughing
Забравих да ви кажа, че днес дадох телефона на една мама на д-р Боянова - невролог (препоръчаха ми я от София) и тя и се обади и докторката я посъветва да си купи Ментат, мисля че е на билкова основа за грижа за мозъчната дейност. Вижте в интернет описанието, може да е полезно дори и за нас   Laughing

# 186
Здравейте приятели .Днес Христослава празнува рождения си ден в градината.Дойде си много доволна и щастлива.Благодаря на госпожите от градината г-жа Маркова,г-жа Стефанова и леля Милка  които направиха моето слънчице и тази година  много щастливо.
Благодаря и ресурсната и учителкаг-жа Петкова , която и подари  рибка.Това беше най хубавия подарък според Хриси.
Тя цяла вечер се радва и не престана да обгрижва рибката.
Това са снимки от празника.http://vivia.snimka.bg/?album;aid=649400
Целувки на всички слънчеви дечица от мен и Христослава!

# 187
Здравейте,
Не съм писала отдавна защото няма с какво да се похваля за Мони. И сега се включвам за малко за да ви покажа няколко снимки от Down coffee в Истанбул, което успях да посетя миналата седмица.http://irikar.snimka.bg/travel/istanbul.649471.26187283
Много приятно и уютно место, младежите със Синдром на Даун сервират и отсервирват на клиентите, мият чиниите, но не приемат поръчки и не боравят с пари. Тази дейност се поема от една майка от родителската организация. В заведението се предлага кафе, следкиши,топла храна. Бях там по обяд и имаше доста клиенти - ученици, бизнесмени с костюми. Казано честно се опасявах, че мястото ще е малко подтискащо, но беше много ведро и приятно. И между другото хапнах там много хубава шоколадова торта  Wink
Поздрави и бъдете здрави!

# 188
Вижте какъв сайт открих за пораснали дечица - образователни игри. http://www.manicheta.com
Браво на съседите, че са се сетили да направят това за нашите деца. Дано и тук някой да го направи или ние може би трябва да се спретнем  Laughing Благодаря ти Irikar, че го сподели това с нас   bouquet

# 189
Ама то навик ми стана да се включвам по два пъти  Rolling Eyes
Ето го целият сайт за занимателни игри и песнички http://mariana-petrischka.narod2.ru/igri/

# 190
Здравейте майчета на прекрасните слънчеви дечица! Отдавна не съм писала, защото нямам много време. Моите тризнаци станаха на 7 месеца. Синът ми, който е със СД е толкова лъчезарно дете, госпожиците също:). Благодаря на Господ, че ги имам тримата. Според мен Коко се развива много добре, протяга ръчички, дава дясната си ръчичка за "здравей", има предпочитания към песничките, които им пея. Много се кефи на "Зайченцето бяло". Още месец септември започна да си вдига главичката когато е по корем. Сега вече спокойно се върти от гръб на корем и от корем на гръб. Още е малко отпуснат, но масажите и гимнастиката му оказват страхотен ефект. Не знам как да сложа снимки тук и да Ви покажа трите фъстъка, но ще се радвам да станем приятели във Фейсбук. Профилът ми е: Анелия Николова. Целувки на дечицата:)

# 191
 Здравейте майчета на нашите малки и големи слънчеви деца.Дойде момента ,в който и ние с малкия голям сладур Влади  да се запишем в темата.Влади е добре.Ходи на градина .С говора не сме напреднали,но с желание учи азбуката.Познава някой от тях а също се опитва и пише А,Е,У.Искам да запитам Ани от Варна ли си?Лека вечер. Simple Smile

# 192
shtastlivka68 пищи ни малко повече за твоя бонбон колко е голям от къде сте,и т.н.

# 193
Здравейте  в този мразовит зимен ден.Аз сам от Варна.Преди много време тук пишеше нашия татко      /Френд/.Ние с Влади днес сме на топло. Sunglasses

# 194
shtastlivka68- Hug Hug Hug Peace Peace Peace  love001
Браво на детето сладко Владко Hug Peace  браво за писането ....на нас това ни е мноого трудно  Sad
За сметко на говора  е има мноого работа да изчистваме мноого звуци ..особено тая буква Ччч..Кайка е чайка  а кинит е чайникк Laughing
И ние сме си в къщи вече втори месец но е мноого гот  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт