Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Момичета ,с малко закъснение ,искам да се похваля с моята първа питка ,която правих за прощапулника на дъщеря ми  Grinning .

Благодаря ви за помощта и съветите    bouquet !

# 226
  • Австрия
mari_eta, еликсир, сърдечно ви благодаря момичета за милите думи!  bouquet  bouquet  bouquet

geryaleksandrova, чудесна питка си направила!   chef
Моята първа питка беше също за прохождането на децата. Оформянето беше също като твоето. От тогава започнах да се интересувам за такъв вид теста и съответно да експериментирам.
Ето я моята първа питка  Wink Дори нямах и кръгла тава.  Embarassed

# 227
  • Варна
Здравейте момичета wavey
Гледах,глеедах,прeглъщах..пробвах се няколко пъти-няйкои по-сполучливи,други не чак толкова(правих проба на Болярската,но с половин доза,само дето някои от продуктите ги сложих за цяла доза Whistling).
Много сте добри,тук намирам страхотни неща smile3501
Пишете ме зарибена Mr. GreenМалко сме на диета,но карай
Нудел питката ти е страшна,а розичките как са се разпукали..ммммм!Ще споделиш ли кое точно тесто използва и нещо за оформлението,гледам че не е на "Златната Виторожка".
Утре ни е питкин ден,така че смятам да запретна ръкави bowuu

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 16:13 от gali&presi

# 228
  • Sofia
nudel33,
страхотна ти е питката, само се чудя как сте я търкаляли пред прощъпулничето Joy

моите среднощни типови питки по Nordina - с кашкавал и шарена сол от мен - готови за ядене ей така, без нищо!

# 229
  • Австрия
nudel33,
страхотна ти е питката, само се чудя как сте я търкаляли пред прощъпулничето Joy

Tari Tasartir , аз живея в Австрия и тук такъв обичай няма. Моите родители са в БГ и прощъпулник в истинския смисъл на думата не съм правила.  Cry За съжаление. Аз си направих питката просто така. Това ми е и първата питка в живота. Няма нито фигурки нито нищо отгоре. А тогава нямаше и кой да питам или някой да ми даде съвет. Дори и тава кръгла нямах  Embarassed

gali&pres, " Златна Виторожка " е от блога на ilrai78. Питката, където е с орхидеята на снимката е правена по тази рецепта:

Продължавам рецептата. Корите се слагат една в/у друга като се мажат добре с масло. След това се завиват на стегнато руло, което се реже на парчета не по-големи от височината на тавата. Нареждат се с резреза нагоре, намазва се с яйце или жълтък.

Последна редакция: вт, 13 дек 2011, 23:48 от nudel33

# 230
  • Варна
nudel33 мерси,ще я пробвам утре и ако става за фотане,може и аз да покажа творчество Laughing
П.П.А този оцет в рецептата слагаш ли го,че ми звучи малко..де да знам Rolling Eyes

# 231
  • София
nudel33 ,мерси за хубавите думи !
Първата ти питка също изглежда невероятно!

# 232
  • Бургас/Пз
Момичета, моля ви да ми препоръчате лесна и мекичка содена питка за Бъдни вечер. Хич ме няма в месенето, а и трите деца ще са си в къщи, та да е нещо, което не отнема много време!

# 233
  • Австрия
nudel33 мерси,ще я пробвам утре и ако става за фотане,може и аз да покажа творчество Laughing
П.П.А този оцет в рецептата слагаш ли го,че ми звучи малко..де да знам Rolling Eyes

gali&presi няма страшно, слагай смело оцета. Зная че в повечето рецепти не се слага и ти звучи странно.

stasi76, също има такава рецепта с оцет. Правила съм я и съм също много доволна от резултата.

Ето тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=260129.msg14062066#msg14062066

# 234
     Здравейте!
     Предстои да правя питка на малкото човече и не знам каква трябва да бъде-сладка или солена? Нямам възможност да разгледам всички ваши творения, за това ще ви бъда благодарна, ако ме ориентирате! Ако може линк към рецепта  Praynig
     Предварително Благодаря!  bouquet
      Весели празници!

# 235
  • Пловдив
nudel33 МНОГО ХУБАВА ПИТАТА Peace
geryaleksandrova за първи път си се представила страхотно
Tari Tasartir оххх че хубави питкииии Hug Hug
paizy Ето ти рецепти ТУК   за пити избираш една и готово... няма значение каква е само да не е със сирене защото тогава е тутманик не пита!

# 236
Ето моята обикновена содена питка отпреди малко.
Снимките не са с правилното iso относно светлината, но да му се не види, не мога да го налучкам при снимки в помещение и това е Close
Обаче питката ми е невероятно мека и вкусна. Повярвайте ми Peace

# 237
  • Пловдив
tzarina хубаво е като показвате нещо и рецептите да пишете Hug  bouquet  bouquet да не спамим темата с излишни въпроси. Wink Wink Wink Hug

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 16:02 от ЗИЧЕ

# 238
Ето моята обикновена содена питка отпреди малко.
Снимките не са с правилното iso ..........

tzarina, не знам къде трябва да ти е правилното iso, ама хич няма нужда ни убеждаваш - от 100 км се вижда, че питката ти е разкошна! Heart Eyes Сега и рецептата, ако напишеш.........!  bouquet  chef

geryaleksandrova, здрави и пъргави крачета пожелавам, питката ти е чудесна!  bouquet

nudel33, супер виторожка!  bouquet  chef

Tari Tasartir , вкусничко изглеждат и звучат питките, даже без нищо! Heart Eyes  bouquet

# 239
Благодаря ви, Зиче и Лабрекс , и се извинявам, че не написах рецептата, ама тя е много простичка Embarassed и не мислех, че ще представлява интерес за някого.

Содена питка

*1 кофичка кисело мляко;
*1 леко навършена ч.л. сода /защото млякото беше рядко и се притеснявах дали въобще става за употреба/;
*1 ч.л. сол;
*2 ч.л. захар;
*1 яйце;
*3 с.л. олио.
Брашното не го мерих, а го карах на око.
Тестото да не е твърдо, но все пак да е омесено. Това по моите представи, защото аз не съм майстор като вас Simple Smile
 Пооставих го 10-минути да се поотпусне и докато аз се пошматкам из кухнята, после го метнах във фурната на 180 градуса с вентилатор.
И сега моите циклопчета нагъват питката, намазана с меко масълце Joy

Общи условия

Активация на акаунт