Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 450
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
ТЕСТОТО СИ Е ТЕСТО КОЛКОТО ГО НАМЕСИШ Peace
Не може да е по малко независимо колко втадвания правиш. Peace
Опитай веднага оформяне и с едно втасване НО Не ПРЕВТАСВАНЕ и ще видиш ,че ще се получи.  Peace Hug

# 211
Благодаря ЗИЧЕ, следващия път ще оформя преди втасването.

# 212
ЗДРАВЕИТЕ МОМИ4ЕТА.КАЖЕТЕ КАКВИ ПИТКИ ЩЕ ПРАВИТЕ ЗА КОЛЕДА И БАДНИ ВЕ4ЕР

# 213
  • Benelux / Varna
Момичета, приемате ли новаци, ама с мераци Simple Smile
Меся питка за втори път в живота си - преди една седмица месих по рецепта на Mari_eta- ама половин доза, за да видя как става ( да не заносам продуктите) и я изядохме топла ,топла - че чак не я снимах. И като ми дойде мерака, вчера нова питка, пак от нейния блог, ама по друга рецепта.
Показвам, приемам критики и коментари всякакви Simple Smile Зарибих се определено.

# 214
zornitsa , много хубава ти е станала питката smile3501  Така се почва, проба, мерак и после няма спиране, месиш-ядеш, месиш-ядеш Joy
portmoto ,За Бъдни вечер свекърва ми прави задължително постна содена питка, а на Коледа вече така сме преяли с какво ли не, че не ни се яде хляб Grinning  Така , че ще мисля за Нова година каква ще я меся.

# 215
  • Benelux / Varna
  Така се почва, проба, мерак и после няма спиране, месиш-ядеш, месиш-ядеш Joy

И ставаш 100 кила Simple Smile

Баба ми, бог да я прости, правеше страхотни питки и не само ( беше гл.готвач), ама за съжаление много малка съм била, за да се науча на нещо от нея, а и акъла ми другаде е бил. Надявам се да се науча и един ден, моите деца да казват това за мен:)

# 216
Злате,и аз като Зиче оформям и втасвам само веднъж,не обичам да работя с веднъж втасало тесто/освен ако не е козунак/,защото е много меко и лепнещо,накъсва се като започна да го вадя от контейнера,да се точи като ластик.....
Меся,оформям и слагам да втасва,после пека.
Втасвам предварително тестото само когато след оформянето няма да го втасвам пак,като например за пица.
Зорница,справила си се великолепно!  bouquet

# 217
Благодаря еликсир   bouquet, следващата питка ще направя така както ме съветвате със ЗИЧЕ и ще споделя резултата в темата.

# 218
  • ГОре на черешата...
Зорница, питката ти е много хубава, предполгам, че ви е харесала и на вкус Peace! Чакам следващите!

# 219
  • Пловдив
zornitsa много ти е хубава питата, страхотнаааа... айде почва се и при тебе Mr. Green Mr. Green Joy hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Лабрекс ,пусна едни линкове в една друга тема и елате ме вижте какво сътворих с плетениците Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Тестото е от мои други изпълнения и подходящо за такива неща та за това него избрах.Плънката пък каквото имах в наличност но стана невероятна вкусотия  пирога и хляба. Peace Peace Peace Peace Peace

тука е рецептата за желаещите  да видят Peace

ЗЕЛЕНЧУКОВ ПЛЕТЕН ПИРОГ

И ЗЕЛЕНЧУКОВ ХЛЯБ

# 220

ЗИЧЕ, само съм облиз, облиз, облиз....., разкошни!   bouquet  chef

zornitsa, много добро начало!   bouquet

Хайде и за годината на дракона : Драконче Grinning Peace  bouquet

# 221
  • Пловдив
Хайде и за годината на дракона : Драконче Grinning Peace  bouquet

Еййй нямаш спиране  ooooh! ooooh! само ни подкокоросваш с твоите находки  love001  love001  love001 smile3525

# 222
  • Австрия
И аз накрая да направя една питка. То от това печене на Коледни сладки време за нищо друго не остава.  Wink

Питка " Златна Виторожка " от блога на ilrai78
Е, не стана баш като нейната, но това е и повод отнова да я направя. Тестото е също по нейна рецепта.

# 223
  • ГОре на черешата...
Ехааа, Нудел, разкошна е, и колко е висока, и каква е златна Peace...да може да си чупна крайче Crazy...

# 224
Нудел,питката ти е невероятна,браво!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт