Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 140 490
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: X
Лабрекс,като идея другата тема е чудесна,но на практика винаги ще е като онази тема за рецептите за хлебопекарна,където през един пост се налагаше да повтаряме-не пишете в тази тема,тя е само за рецепти!
Сега и в темата за оформленията ли да го правим?То е ясно,че някой като пусне рецепта и снимки и веднага ще има други все нещо още да питат,да им се обяснява и така....
Ей сега я гледах другата тема в началото-ми то само колко народ се е разписал за спорта,вместо да натисне "запис".Още на 2-ра страница и Полинка и Альона призоваха да не се измества темата и да се придържат по същество,ама....

# 451
  • Мнения: 22 867
Лабрекс,като идея другата тема е чудесна,.........Ей сега я гледах другата тема в началото-ми то само колко народ се е разписал за спорта,вместо да натисне "запис".Още на 2-ра страница и Полинка и Альона призоваха да не се измества темата и да се придържат по същество,ама....


еликсир, няма форум, който да се е преборил със "записа", но не мисля, че е повод да се премахват теми. И в отчетната със снимките, при всичките предупреждения и молби, пак има записи. Темата според мен е полезна, също и тая с рецептите за хляба, поне на мен ми върши работа, като ми дотрябва дадена рецепта. Моето мнение е, че темата е нужна и има своето място, просто трябва да съдържа това, за което е създадена. Peace
Май оспамихме и тая темичка......

# 452
  • Мнения: 22 867

Селма, мила, благодаря ти за клипчето!  bouquet И на Мамето за подкокоросването!  bouquet
Много красив резултат, а усилия - минимални. Peace

# 453
  • Мнения: 10
Здравейте дами!!!
Уникални сте!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Чета ви редовно ,но днес пускам снимка.  Първата ми питка със сирене.



labrex сравнение с твоята моята е  Embarassed

# 454
  • Мнения: 22 867
labrex сравнение с твоята моята е  Embarassed

Хич не ги сравнявай, питка ли е - вкусна е, пък и като гледам твоята със сиренцето Heart Eyesbouquet Просто плетката излезе ефектна на моята, иначе си е обикновена питка. Peace

# 455
  • гр.София
  • Мнения: 213
Ами надявам се,че приемате нови попълнения във вашата прекрасна тема Simple Smile

Та наскоро свекървата ме научи да меся...и естествено на 1- вата си питка направих фото...
Искам да отбележа , че съм я правила съвсем сама  Mr. Green

# 456
  • Варна
  • Мнения: 202
Лабрех чудно пухкава ти е питката и на всички са хубави,благодаря   newsm51 и за идеите и рецептите които ползвам от вас.
Отдавна не съм пускала нещо но редовно ви чета съветите.
Като ме е хванало едно месене питки със сирене,тутманик/които пробвах в металните формички за тарталети и милинки/и едни сиренки като питка с тестото на Мах мама  newsm51 за питка с прясно мляко.












Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 19:52 от megansg

# 457
  • Мнения: 22 867
P-i-L-e-T-0 , добре дошла! Питката ти, като за първа, е чудесна! Добър ученик си явно, или добър учител си имала, а може и двете! Peace  bouquet

megansg, хич и не се спирай, аз, ако съм на мястото на хапващите, ще ти забраня да спираш. На снимките са неустоими и питките, и тутманика, и сиренките, направо.... Heart Eyes Crazy Heart Eyes , а на живо само мога да си представям!  chef  bouquet

# 458
  • Мнения: 3 695
Здравейте! Запалих се наскоро по питките и ще ви следя за идеи.  bouquet
Моята питка по рецепта от тук, но със сирене:


Mеси я машината, аз само я оформих, което е приятната част. Simple Smile

# 459
  • Мнения: X
Лабрекс,нямах предвид,че трябва да се закрие темата заради записите,нито,че темата с рецептите за машина за хляб е безполезна,напротив,много е полезна даже,но се налагаше непрестанно да бъде прочиствана.
И не виждам какво пречеше тук освен да се отчитат направените питки,да се слагат и линкове с интересни оформления и рецепти стъпка по стъпка,вместо сега да се водят две напълно идентични теми.
Но права си,спирам и аз да спамя,че явно полза няма да има,а само полемика. Tired

Важното е,че питката ти е станала с убиец цвят,плетката и коричката са  Crazybouquet

Освен това не знам дали си спомняш преди време как ми обясняваше на лични за тутманика на твоята майка,беше преди доста време,но аз все още си пазя написаното от теб.
Та миналата седмица го направих и беше високо оценен от компанията,само дето не снимах,но на повторението ще го щракна обезателно.Благодаря за рецептата!  bouquet

Меганс,и тук да кажа,че питките ти са страхотни,много ми харесаха! Peace
tini-mini ,какво по-хубаво от питка със сиренце като твоята,мммм! Crazy

питка Букетче :





# 460
  • Мнения: 400
Момичета, може и да е коментирано някъде из темата, но не открих, затова да попитам:
В този линк, крачетата с какво са направени така бели?
http://www.ni-kai.com/products/view/1260/5

# 461
  • Мнения: 22 867
Момичета, може и да е коментирано някъде из темата, но не открих, затова да попитам:
В този линк, крачетата с какво са направени така бели?
http://www.ni-kai.com/products/view/1260/5


По принцип се прави от тесто, замесено с вода, брашно, някои слагат щипка сол и капки оцет. А може да се отдели от основното тесто на питката, да се доомеси с още брашно до твърдо тесто и да се направи украса. Украсата се залепва с вода за питката и не се маже с жълтък.

еликсир, много ефектна стана питката с плетката, като се сетя, още и се радвам. Направо не ми се искаше да я разчупвам. Laughing А за тутманика, нищо особено не е, но наистина е вкусен и се харесва. Пуснах го и в руски форум с големи съмнения, оказа се страхотно харесван и добре приет, изобщо не очаквах. Радвам се, че и на теб и компания е допаднал! Peace
За другата тема съжалявам, много ми допадна идеята на Мамето, когато я направи. Не пречи в една да се слага всичко, но трудно ще се намира. А, ако оная си беше останала само образователно-показна, просто щеше да си изпълни замисъла. Peace
Хубаво ти е цветето!  bouquet  chef

tini-mini , апетитна питка! Heart Eyes  bouquet

# 462
  • София
  • Мнения: 155
 Здравейте момичета. Имам едно въпрос към вас като професионалистки да ми кажете къде бъркам. Аз правя Болярска питка винаги слагам едни и същи продукти а питката винаги става различна на вкус  newsm78. И по важното което искам да питам е защо питката ми става твърда на другия ден??
 Може би бъркам в начина на правене или .....

# 463
  • Мнения: 22 867
Здравейте момичета. Имам едно въпрос към вас като професионалистки да ми кажете къде бъркам. Аз правя Болярска питка винаги слагам .........
gfrty, брашната са различни, едни по-сухи, други с по-голяма влажност, яйцата също. Предполагам, че ти става суха, защото я печеш повечко от нужното. Аз болярката съм я запомнила точно с това, че си остава мекичка, дори и студена. Мисля, че като помесиш, с времето се свиква, просто ще усещаш мекотата/твърдостта на тестото и ще знаеш, кога да спреш да слагаш брашно, не винаги точното спазване на грамажа на рецептите води до отличен резултат, оказват влияние и други фактори -  продукти, втасване, печене и т.н. Peace

# 464
  • Мнения: 116
здр ето и моята питка от вчера ,но при печенето ми се развали формата
от какво може да се получи да се разлее формата на питката?

вие такива красоти правите има още много да се уча от вас

Общи условия

Активация на акаунт