Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

  • 140 486
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 22 867
Аз днес май съм дежурна Grinning, bebe_27 , по снимката не личи да ти се е разляла питката, добре си изглежда, иначе или тавата е била по-голяма или тестото по-меко, но пък кифличките си личат. На кифлички е или на мен така ми се струва? newsm78

# 466
  • Мнения: 116
Аз днес май съм дежурна Grinning, bebe_27 , по снимката не личи да ти се е разляла питката, добре си изглежда, иначе или тавата е била по-голяма или тестото по-меко, но пък кифличките си личат. На кифлички е или на мен така ми се струва? newsm78

да с кифлички е  Wink

# 467
  • София
  • Мнения: 155
  Значи да пека по малко за да остава мека Hug Само още нещо да питам правилно ли процедирам. Пресявам си брашното правя кладенче, по краищата му сипвам маята, а всички други течни съставки разбивам отделно в една купа. После течността от купата изсипвам в кладенчето и почвам да меся докато се получи меко не лепкаво тесто.

# 468
  • Мнения: 22 867
  Значи да пека по малко за да остава мека Hug Само още нещо да питам правилно ли процедирам. Пресявам си брашното правя кладенче, по краищата му сипвам маята, а всички други течни съставки разбивам отделно в една купа. После течността от купата изсипвам в кладенчето и почвам да меся докато се получи меко не лепкаво тесто.

Така е прието да се меси по принцип, течите съставки в кладенче в брашното, маята само..... newsm78, всъщност може и така да може, но аз я разтварям в течността, независимо каква е, суха или жива. Отделен въпрос е, че меся наопаки Embarassed, в купа смесвам течните съставки - млека, мазнина, яйца, захар, сол, мая и каквото там е нужно, разбивам с тел малко, да стане еднородно, сипвам брашно и бъркам с вилица или лъжица, докато ми стане трудно, изсипвам на набрашнен плот и меся вече с ръце, като добавям брашно, докато ми хареса тестото на мекост/твърдост. Това само го споделям, без да го налагам, просто така ми е по-лесно, а питките пак стават. Peace Grinning

# 469
  • Мнения: 1
Ето и моята питка направена току що и вече почти изядена.

# 470
  • Мнения: 400
Момичета, може и да е коментирано някъде из темата, но не открих, затова да попитам:
В този линк, крачетата с какво са направени така бели?
http://www.ni-kai.com/products/view/1260/5


По принцип се прави от тесто, замесено с вода, брашно, някои слагат щипка сол и капки оцет. А може да се отдели от основното тесто на питката, да се доомеси с още брашно до твърдо тесто и да се направи украса. Украсата се залепва с вода за питката и не се маже с жълтък.

[
Лабрекс, това тесто, за което пишеш го зная, но тук сякаш крачетата са поръсени с нещо, а може и да ми се струва, но са доста белички, което аз не постигам с брашно, вода и сол.

# 471
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, това тесто, за което пишеш го зная, но тук сякаш крачетата са поръсени с нещо, а може и да ми се струва, но са доста белички, което аз не постигам с брашно, вода и сол.

Шеки, може и с брашно да е поръсено, а всъщност, питката от снимката не е домашна, така че може и да си имат във фирмата някакъв чалъм. Дано се включи още някой с  информация. Peace

Ето и моята питка направена току що и вече почти изядена.

poli555, така апетитно изглежда Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, че няма как да има друга съдба! Laughing    bouquet

# 472
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Лабрекс, това тесто, за което пишеш го зная, но тук сякаш крачетата са поръсени с нещо, а може и да ми се струва, но са доста белички, което аз не постигам с брашно, вода и сол.

Шеки, може и с брашно да е поръсено, а всъщност, питката от снимката не е домашна, така че може и да си имат във фирмата някакъв чалъм. Дано се включи още някой с  информация. Peace


И аз мисля че е с брашно поръсено Peace

# 473
  • Мнения: 2
Момичета искам и аз да си похваля питката пък Blush ама като ми е стъпка по стъпка я пуснах в другата тема сега ще пусна само линк към нея на който му е интересно да я разгледа - мнооого се гордея със резултата   chef надявам се да не се брои това като спам  Thinking
ето я Simple Smile
а колко красиви неща сте пуснали направо ми иде да слизам да меся още тесто  Crazy

# 474
  • София
  • Мнения: 1 193
Мими Вичева ,страхотно обеснение стъпка по стъпка!Направо си помислих ,че и аз мога да се справя  Crazy !

# 475
  • София
  • Мнения: 3 249
Мими Вичева, ще се пробва задължително другата събота  Hug

# 476
  • Мнения: 11 607




Хубава, топла и слънчева нова седмица, дами!

# 477
  • Мнения: 434
Ето и моето Неделно домашно  Laughing





Благодаря на Мими Вичева за прекрасното обяснение   bouquet

Усмихната седмица от мен  Heart Eyes

# 478
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Момичета уникални неща сте показали  Hug Hug Браво на вас неуморни сте.
От мен едни
КИФЛИ

 


ХЛЯБ

 

РОСКОН - козуначена корона... БЕЗУМНО ВКУСНО!



# 479
  • Мнения: 6 792
Е както запреглъщах на снимките от последната страница ,ще каже човек че не съм хапвала от дни  Crazy
Признавам си изпуснах ви тези дни.
poli555 ,Маме,Blue_eyes,ЗИЧЕ страхотни неща виждам.
Аз да почерпя за рождения ни ден с големия син днес е той,а след час съм аз та заедно празнуваме,ето питката която хапнахме

Общи условия

Активация на акаунт