Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 484
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
J_M_M ЧЕСТИТИ ВИ РОЖДЕНИ ДНИ .
ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СТЕ! Hug Hug
ПИТКАТА ТИ Е СТРАХОТНА Peace Peace  bouquet

# 481
Днешното начинание

# 482
  • гр.София
pina уникална е! много хубава питка  Hug идва ми да си чупна  Wink

# 483
Благодаря ти, desivalko_ !  Simple Smile  За първи път пробвам това, дето май е възелчета ли  Thinking  Видях снимките стъпка по стъпка и го запомних, но не съм сигурна, защото имаше и друг модел възелчета.

# 484
  • Варна
pina наистина ти е страхотна питката-буФнала,разпукана и с тези възелчета..ммм eat
Момичета,дайте линк към някакви възелчета ама да е по-стегнато,ако може Praynig
На първа стр има,но все се бутам в разни линкове със 100 плетки и се обърквам коя се ползва точно.
Мерси предварително

# 485
Момичета,дайте линк към някакви възелчета ама да е по-стегнато,ако може Praynig
На първа стр има,но все се бутам в разни линкове със 100 плетки и се обърквам коя се ползва точно.

Пробвай възелчетата на stasi76 , има подробни снимки. Peace

pina , супер питка!  bouquet  chef

# 486
  • Варна
Мерси labrex Hugточно тези пробвах-станаха,но се чудих с краищата какво да правя-само да ги подпъхна ли или да ги промушвам?Аз ги промуших през дупчиците,но ако може и без,да знам да не се "мъча" Laughing

# 487
Мерси labrex Hugточно тези пробвах-станаха,но се чудих с краищата какво да правя-само да ги подпъхна ли или да ги промушвам?Аз ги промуших през дупчиците,но ако може и без,да знам да не се "мъча" Laughing

Както връзваш възел, единия край промушваш и след това подпъхваш отдолу, поне аз така го правя, но сега погледнах снимките на Стаси, тя май не промушва, а леко подпъхва едното крайче в отвора? newsm78

Една питка и от мен.

# 488
Да не остана по-назад от красотите на Пина и Лабрекс - чудни са питките ви! -

# 489
  • Пловдив
Пина ,Лабрекс , Маме, СТРАХОТНИ ПИТКИ сте измайсторили:hug: Hug
Ето и от мен една

Пита Маргаритка

# 490
  • Benelux / Varna
Вчера ми беше на сърце и реших да направя една питка:

Тази ми е трети опит и определено се получи най-добре от всички, радвам се, защото я правих с любов и желание да спомена баба си, която загубих на тази дата и която правеше разкошни питки.

# 491
Поздравления за питките Лабрекс, Маме, Зиче, Зорница!    chef

Момичета, когато оформяте от този род питки, при които тестото се точи на 2-3-4 пласта и се редят един върху друг, а помежду се маже с мазнина - оригинално трябва да е с разтопено краве масло, но всички ли с това мажете? Някой да маже с нещо друго? Като само олио например? Интересува ме да видя резултата му  Simple Smile  Имам съмнения, че аз съм правила така, но не си спомням със сигурност. Отделно съм мазала със смес от олио и св. мас разтопена. С маргарин мисля, че никога не съм. Но моля ви споделете какво правите?!

# 492
  • ГОре на черешата...
Зорница, много хубава питка - няма как иначе, щом е направена в памет на добър човек Hug!

Пина, аз преди мажех с маргарин, но откакто реших да не присъства на трапезата ни - само с краве масло. И не с разтопено, а с леко отпуснато - вадя си от хладилника малко преди да разточвам. А иначе с маргарин можеш директно от кутийката да мажеш.
С олио - незнам - няма ли да се разтече Thinking?

# 493
Не мисля, че ще се разтече, чак в такива количества няма да поливам, по- скоро ми идва съмнение, че при печенето ще се получи търсеното разлистване на пластовете. Като мисля, мисля и си мисля, че все пак трябва да се разлисти...

# 494
Не мисля, че ще се разтече, чак в такива количества няма да поливам, по- скоро ми идва съмнение, че при печенето ще се получи търсеното разлистване на пластовете. Като мисля, мисля и си мисля, че все пак трябва да се разлисти...

С всичко съм мазала - най-малко с маргарин, напоследък не го използвам. Не съм специалист, но и с олио според мен си става, най-много обаче ми харесва с мас, колкото и да не я приемат момичетата във форума, лошото е, че много рядко имам хубава, от време на време ми подаряват познати по някое бурканче домашна, ами друго е! Peace

zornitsa, явно баба ти си има добра наследница в майсторлъка, чудесна е питката!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт