Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 255
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • Русе
Мариетка,много благодаря за хубавите думи! Hug

# 571
*sve* , ninoko3056 много хубави питки   Hug

mari_eta  зарових се в линка от подписа ти, сайтът ти е страхотен, голяма майсторка си  Hug Всичко е невероятно и сладко и солено   bouquet

Днес се запасих с мая на Йоткер и утре или вдругиден ще спретна следващата питка. Миналият път купих някаква супер измислена мая от кварталното магазинче, но само такава имаше та нямах избор. Тестото ми не втаса много добре и според мен си беше виновна маята.

Още не съм се спряла на рецепта, кажете изпробвана такава за сладка питка  Praynig

# 572
  • Пловдив
ninoko,*sve* ,Tani4ka* ,Blue_eyes, zhabche  бравомомичета страхотни неща сте направили.  bouquet  bouquet

Тоничка влез в подписа ми и ако ти хареса нещо пробвай ,рецептите са лесни и много сполучливи Peace

# 573
  • Bulgaria-Italia
Чудни питки !!!За всички   bouquet  bouquet  bouquet
ЗИЧЕ,този тутманик е като памуче  Heart Eyes
Аз имам нужда от помощ .Искам да направя хубава содена питка,но всичките ми опити са неуспешни ,резултата е винаги тиклаво отвътре с много вкусна коричка  Laughing
Къде бъркам ?
Консистенция на тестото ?
При печенето?
Трябва ли да се остави да почине тестото ?
Чакам съвети   chef

# 574
  • Пловдив
kasier  Благодаря ти за комплиментите Hug Hug Наистина стана супер пухкава тестото е вълшебно. Wink
За содена питка не мога да ти помогна отказах се да правя ,нещо и при мен не се получава това което искам ,за това си правя с мая. Party
Трябва да почине малко тесто да Peace

# 575
  • Bulgaria-Italia
Всички ми се чудят как не мога да направя содена питка,след като правя питки с мая,содената била по-лесна  Laughing

# 576
  • Варна
Момичета,я кажете какво става с превтасало тесто(първо втасване)?
Днес ми се случи(стоя час някъде) и така се изнервих,че го изхвърлих ConfusedМъжът ми супермного се забави от едно излизане,бебето се събуди и..т.н.

# 577
Всички ми се чудят как не мога да направя содена питка,след като правя питки с мая,содената била по-лесна  Laughing

kasier, да ни би очакванията ви да са по-големи просто? Действително, лесно се прави, но никога не може да е пухкава, като питката с мая. Пък и зависи какво слагаш - има содени питки с яйца и кисело мляко, по-различни са от само содените с брашно и вода. Аз, например, много харесвам това СОДЕНО ХЛЕБЧЕ СЪС СЕМЕНА - КЕДРОВИ ЯДКИ, СУСАМ И МАК, верно, че е с екстри, но не става сбито, много приятно хлебче е и не мисля, че е заради добавките. То, с кедрови ядки само веднъж съм го правила, иначе все без тях. БЪРЗИ-те ХЛЕБЧЕТА също съм правила на пита, добре става. Просто пробвай, комбинирай си от разни рецепти, ще си намериш твоята содена питка. Тестото не трябва да е твърдо в никакъв случай, а за почиването и аз не знам - на места пише/казват ми, че содена питка веднага се слага да се пече, на други, че трябва да почива, аз не ги държа, меся, оформям и слагам в загрятат фурна. Peace

gali&presi, , обикновено намесвам хубаво в такива случаи, леко поръсвам и с брашно, оформям, втасвам и пека. Може да се спаси, не изхвърляй! Peace

# 578
  • Bulgaria-Italia
Лабрекс ей тази рецепта пробвам http://www.menumag.bg/recepta/irlandska-sodena-pitka
Аз съм яла содена питка и знам ,че не е като тези с мая.Проблема е,че стои сурова отвътре,и то много.Снощи например я пекох 40 минути,а беше тънка  Rolling Eyes
Сега пак съм замесила,направих малко по-твърдо тесто и ще оставя да почине десетина минути  Rolling Eyes

# 579
  • Варна
labrex мерси HugПредположих аз че може,но мнго се изнервих!Така хубаво го бях намесила,100 пъти го "бих" и т.н.,та просто не ми се занимаваше със спасяване Crossing Arms

# 580
Касиер, ще ти напиша моята рецепта за содена питка.....Не е традиционната обаче, но точно нея правя редовно, когато има бял боб у нас....Класиката боб със содена питка не я пропускаме никога.

1 яйце
1 кофичка кисело мляко + малко прясно мляко или вода(каквото има в наличност, да се измие кофичката)
1 ч. л. хлебна сода
по 1/2 ч.л. оцет и олио
по 1 ч.л. захар и сол

Пропорциите са за нашето семейство, ако желаеш леко намали млякото......... Знаеш, като се сложи в тавата - може да я набучиш на няколко место с вилица......

Ние тази вечер вместо питка, имаме домашна дърпана баница......

Хубава нова седмица, дами!

# 581
  • Bulgaria-Italia
Мерси маме ,ще изпробвам и твоята рецепта  Hug
Отивам да пека  Grinning

# 582
kasier, откакто открих тази рецепта за содена питка http://ilrai.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html само нея правя, иначе и аз като теб преди все неможех да се справя с пустите содени питки  Laughing

А това е Неделната ми питка

Успешна седмица от мен  Heart Eyes

# 583
Blue_eyes разкошна неделна питка  Simple Smile

ЗИЧЕ много пухкав тутманик, сигурна съм и че е страшно вкусен  Peace
Разгледах и твоята страничка с вкусотии   chef

Как подържате форма като приготвяте редовно такива тестени вкусотии ???

Аз се зачетах в рецептите на първа страничка и в по старите ви теми и сега имам два въпроса :
1)колко време оставяте тестото да втасва първият път?
Аз го покрих с мокра,но хубаво изцедена кърпа(четох от вас че така няма да хване коричка ) и увих купата първо в една покривка и след това и в едно одеало. Оставих го така 2,5 часа и чак тогава го открих да видя как е  Embarassed

2)харесах си ето тази рецепта http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=251018.240 на evak
в нея пише едно кубче мая, това на колко суха отговаря ?
Много ми хареса оформлението, искам да направя нещо такова за да мога да сложа сърца в средата по случай св.Валентин  Grinning

# 584
Дали мога да се включа при вас?  Rolling Eyes
Моите питки са от обикновено хлебно тесто, но пък плетките ги гледам от вас Simple Smile
Това е новогодишната ми питка

Един тутманик

Останалите са постни, защото съм на диета Simple Smile
С лук и гъби

Пак, но този път с праз и гъби

С подправки /благодарение на Лабрекс е плетката  bouquet /

Тук е просто бял хляб по случай първото зъбче на малката ми дъщеря. Всички зъбчета да са й бели. Плетката е някакво недоразумение, друг беше замисълът, но ми харесва и така

Общи условия

Активация на акаунт