Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 140 094
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
lorys, чудесни са, дано са ти харесали!  bouquet Според мен тая рецепта е много добра! Peace И другите ти тестени произведения ги бива!  bouquet  chef

tihi4ka, вкусна питка и с мед....представям си! Heart Eyes  bouquet

ilrai78, иде ми да си откъсна розичка! Heart Eyes  bouquet

# 616
  • Русе
Второто ми престрашаване да меся питка  Embarassed отново със сполучливото тесто на labrex! labrex,   bouquet

# 617
Второто ми престрашаване да меся питка  Embarassed отново със сполучливото тесто на labrex! labrex,   bouquet

sve, чудна ти е питката, иде ми да си чупна една завитушка! Heart Eyes По-често се престрашавай, виж какъв добър резултат имаш!  bouquet
Ходих да търся предната, че то много питки тук, явно съм пропуснала, разкошна е!  bouquet

# 618
  • Русе
Благодаря,labrex! Hug
Оказа се,че нямам условия за разточване и делих на малки топчета ,за да ми е по-лесно да разточвам на плота.Трябва да измисля нещо за масата,защото определено ми харесва и ще продължавам с опитите. Simple Smile

# 619
  • На остров
Привет момичета,

Моят син много иска да му направя питка, но мен хич не ме бива. Цяла седмица само за това ми говори. Може ли да ми кажете лесна рецепта за не много голяма питка. Купила съм си мая за печива  Simple Smile.

Всички питки са страхотни но аз няма да се справя с тях защото ми се струват много сложни.

# 620
Привет момичета, да се отчета с две питки от тази седмица

tihi4ka, *sve* разкошни питки   Simple Smile

lorys много апетитни хлебчета   chef

ima аз съм новобранка тук, и мога да ти кажа че съвсем не е толкова трудно, ще се справиш  Peace За рецепта нека някой друг да ти препоръча, че аз все още изпробвам различни такива , но досега няма такава дето да не ми се е получила  Mr. Green
Разгледай дадените на първа страница и си избери някоя или погледни в подписите на момичетата, някои имат линкове към техните рецепти и правят такива вкусотии   chef

# 621
Здравейте.
Много отдавна не съм писала в тази тема, но сега имам спешен въпрос.
Питката ми втасва в момента, но нямам жълтък да я намажа.
До сега винаги съм я мазала, ако я намажа с разтопено масло?
Ако я изпека без жълтък, ще стане ли мека коричката?

# 622
  • Варна
Никога не мажа питките с жълтък, а с прясно мляко с малко сол и отгоре посипвам мак или сусам.

# 623
Може да разтвориш захар в малко топла вода и с получения сироп да намажеш питката. Добива и гланца и цвета все едно с жълтък е мазана.

# 624
Благодаря момичета! Simple Smile
После ще кажа какво е станало! Simple Smile

# 625
Привет момичета,
Моят син много иска да му направя питка, но мен хич не ме бива. Цяла седмица само за това ми говори. Може ли да ми кажете лесна рецепта за не много голяма питка. Купила съм си мая за печива  Simple Smile.
Всички питки са страхотни но аз няма да се справя с тях защото ми се струват много сложни.

ima, хвърляй се с главата надолу Grinning, докато не опиташ, все сложни ще ти се струват питките. Всъщност, нищо сложно няма, е, някой път може и да не ти се получи, но ще е в началото. Пробвай с тези теста, не е нужно два пъти да втасваш, т.е. замесваш, оформяш си питката, оставяш да втаса и печеш.

Питка с кисело мляко на мах мама и СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО. От второто спокойно можеш да замесиш половин доза, като намалиш захарта, в моите бележки съм написала и не слагай цялото количество брашно наведнъж, различни са, да не ти стане твърдо тестото. Сложи 2/3 да кажем, после ще добавиш, като намесваш. Пробвай, ще стане!  bouquet

# 626
  • На остров
Labrex, благодаря много  bouquet. Тук киселото мляко е малко по различно и не знам дали ще стане с него, но ще опитам. Да споделя, направих една питка по рецепта от тук Болярска на Звздев. Доволна съм стана горе долу. Направих снимка и ще покажа в близките дни. Нямам кръгла тава и я пекох в форма за торта  Laughing, малко от вътре не се беше изпекла та допичах и може би малко повече сол би било добре.

Благодаря на всички сръчни мами че имате желание да споделяте тайните на готварското изкуство за такива като мен  Embarassed..

# 627
Labrex, благодаря много  bouquet. Тук киселото мляко е малко по различно и не знам дали ще стане с него, но ще опитам.

ima, не знам къде си, но може да се използва кефир, ако има, разредена заквасена сметана, нещо кисело-млечно. Peace

# 628
  • На остров
В Швеция съм Лабрекс. Има кефир, ама аз не съм го пробвала дали е на вкус като нашето кисело мляко?

п.с. ако ви трябва накой път превод на някоя шведска рецепта с удоволствие бих се включила.

# 629
едни мои "възелчета" за празника:

Tani4ka*, питките ти са много красиви!

Последна редакция: ср, 29 фев 2012, 19:46 от scaramouche

Общи условия

Активация на акаунт