Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 14-та тема

• 141 076
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
  • 5 етаж в ляво
Кое тесто с оцета имаш в предвид?  Thinking

# 151
  • Sofia
От оригиналната рецепта на Джемма за празеника:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg20235885#msg20235885

# 152

Това е и моята питчица за вчерашния РД на милото. А това е най големия дегустатор

# 153
bebo79, не знам кое първо да похваля - чудната питка или това съкровище, дето иска да си отхапе! Да ти е живо и здраво дегустаторчето, много е сладко! Heart Eyes   bouquet

# 154
  • 5 етаж в ляво
Tari Tasartir  благодаря  bouquet

# 155
bebo79, страхотна питка  bouquet
Моят тутманик за вчерашния празник - на християнското семейство

# 156
Момичета страхотни питки сте показали, аз имам един малко странен въпрос и се надявам майсторките в темата да ме посъветват по въпросът който ме вълнува.
На коледа ще съм на работа до 19.30 вечерта, и понеже съпругът може да справи с всички приготовления за празничната вечеря, освен със празничната питка, питането ми е следното:
Има ли вариант да приготвя питката няколко дни преди това и вече оформена но сурова да я замразя във фризера, и после само да се извади да втаса и да се изпече?
Ще съм благодарна и на рецепта за тесто което е възможно да се замрази.

# 157
  • Сливен
питка със сирене,шарена сол,червен пипер и масълце
рецептата е за "короната на готвачката ) + 2 яйца
оформлението е като питка възелчета като между отделните листи наръсих гореописаните продукти

Blue_eyes нямам идея  newsm78 ама не съм майстор де

# 158
Момичета страхотни питки сте показали, аз имам един малко странен въпрос и се надявам майсторките в темата да ме посъветват по въпросът който ме вълнува.
На коледа ще съм на работа до 19.30 вечерта, и понеже съпругът може да справи с всички приготовления за празничната вечеря, освен със празничната питка, питането ми е следното:
Има ли вариант да приготвя питката няколко дни преди това и вече оформена но сурова да я замразя във фризера, и после само да се извади да втаса и да се изпече?

Blue_eyes, не мисля, че ти е добра идеята, по принцип може да се замрази тесто и после да се използва, лично на мен не ми харесва, а и не мисля, че пести време - докато се отпусне, да го оформиш, да повтаса леко.......Аз за същото време си замесвам питка от тестото на мах-мама с едно втасване или от сполучливото, което напоследък за всичко използвам. Меся, оформям, слагам във включена на 40-50 град фурна, втасва за двайсетина минути, мажа с яйцето отгоре и пека. От друга страна пък кифлички се замразяват и се пекат, и това не съм правила, дано се включи някой, който го е изпробвал и знае какъв е резултатът. Ето за всеки случай тестата, които стават бързо:

Питка с кисело мляко

Сполучливо и вкусно тесто за всичко

Разбира се, едва ли са единствените бързи теста, но аз тях използвам. Peace

miriams28, lu4a, много вкусно Heart Eyes, и питката с екстрите и тутманикът!  bouquet  chef

# 159
Правила съм го по същата причина. Преди второто втасване, след като я наредиш в тавата, намазваш я с топло масло, увиваш я хубаво в стреч фолио и найлон и веднага във фризера. Моята питка, втасваше около 4-5 часа, след като я извадих от фризера. Слагаш да я печеш в загрята фурна 50 градуса и тогава увеличаваш. Лично на мен ми стоеше тестена, може би защото имам опит и от двата варианта.
Правила съм бюрек и кифлички, при тях определено няма разлика, но при питката усещам.
Ами късмет  Peace и ако има още нещо - питай.

# 160
Благодаря за отговорите момичета   bouquet, тези дни ще направя една репетиция и ще споделя резултата, стига да е за споделяне.
Напълно съм на ясно че ще има компромис със вкуса, но все пак е по добре от хляб от магазина, все пак е Коледа, а и идеята ми е съпружеството да я извади от фризера и под вещото ми напътствие посредством телефонът да я втаса и опече  Laughing и аз като се прибера към 20:00 да ме чакат с питката на масата  Mr. Green

# 161
  • ГОре на черешата...
Блуайс, а нямаш ли възможност да я изпечеш предишната вечер и на другата мъжът ти само да я претопли Rolling Eyes? В микровълновата става идеално.
Аз така бих постъпила...

# 162
В много от закусвалните(тип баничарници) предлагат готови погачи, които са със страхотен вкус и държаат поне два три дена без да съхнат. В нашия град продават -струват около 7 лева но е доста красива и вкусна, продават я увита с домакинско фолио.Мисля че за много работещите домакини това е идеален вариант.  chef

# 163
Мариета , това е план Б, ако опита със замразеното тесто се провали, ще я направя предният ден и после само ще я притоплим.

Мама засмяна и това е идея, ще трябва да разуча къде предлагат подобна услуга

# 164
  • ГОре на черешата...
А как ще разбереш, че опитът се е провалил? Това ще стане чак при печенето и вече няма да има време за никаква питка...
В много от закусвалните(тип баничарници) предлагат готови погачи, които са със страхотен вкус и държаат поне два три дена без да съхнат.

...и въпреки всичко нямат нищо общо с домашната, сама казваш, че не съхнат - значи имат консерванти Confused.

А идеята на домашната питка, освен че е вкусна, е да я приготвиш със собствените си ръце - да вложиш любов в нея, така както подобава на най-святия празник...

Аз съм месила и по нощите, който иска - намира начин Peace.

Общи условия

Активация на акаунт