Отговори
# 300
  • Добрич
Аз пък с голям страх спрях гинипрала,да не родя много скоро след това. Сега вече седмица без него почти нямам контракции,т.е. имам 3-4-5 на ден,много малко. И нямам никакви сякаш симптоми за скорошно раждане. Освен това корема ми е много мек.

Тази вечер ходих до кварталния магазин,и едни жени стоят пред съседния блок и ми викат отдалеч:
-Тези двете момченца не искат ли да излизат?
-То е само едно!-казвам аз.
-Щото аз бях така едра като тебе и имах близнаци!-казва едната.
Аз умрях от срам,чак толкова едра съм станала,не се понасям,искам да раждам вечеее...

# 301
Добър вечер!
Честито бебенце на Пепа_25!! Да ви е жива и здрава и много успехи в живота!!!

Да се отчтеа и аз от днешния преглед. Направиха ми анален и вагинален тампон, дадоха ми направление за последните изследвания и слушаха сърчицето на бебка. Всичко е наред, шийката е нормална, няма скъсяване. Дадоха ми час за преглед за след 2 седмици. Хемоглобина ми е нисък, както винаги, и сега ми каза да взимам сутрин витамини Мултицентрум, после една таблетка желязо и вечер още една.
Felicity B., добре дошла и от мен Simple Smile
Днес се обадих в болницата, в която съм решила да раждам, да питам какви изисквания имат, в родилното не ми казаха нищо за списък, а там където са бебетата искаха да ме разкарат, за да ми кажат, че искат 5 бодита с къс ръкав и 5 гащиризончета. После реших все пак да си погледна в интернет и намерих пълната информация, която ми трябваше.
Когато казах на един от гинеколозите, който ме преглежда в България, че ще пътувам до Италия с кола, той ми препоръча да пия магнезий и като го питах после как се спира, той каза, че нямало проблем и изведнъж....аз го пиех 1-2 седмици и после го спрях, не съм усетила да имам повече контракции.
Лека нощ, момичета! Пожелавам ви да успеете да поспите, за да събирате сили!

# 302
ЧЕСТИТО НА ПЕПА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ИВАЙЛА И МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ!

Chain и аз съм чувала, че трябва да се спира постепенно.

Felicity добре дошла и от мен!

Момичета вас мъчи ли ви главоболие?

# 303
Честито на мама Pepa_25!!! Да расте здрава и щастлива малката принцеса!

# 304
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет!
ЧЕСТИТА БЕБКА НА pepa_25! Да е жива, здрава, щастлива, будна и много лъчезарна малката кукла!
Искре - ползвахме същия бебефон с баткото и бях много доволна! Сега очаквам да ми го върнат, да видим дали ще работи или ще трябва нов! СТрахотен подарък!
Sneakers - много мило ми стана от написаното! Браво на татито! А, що се отнася за хорските приказки - що не ги оставиш да си бръщолевят, ами им се връзваш! Все пак всичко е временно състояние на организма и то за най-хубавото!
viosisida - благодаря за споделеното! Ще взема да се консултирам за този фамотидин.
vladiii - страхотно е клипчетоооооо! Ужасно ми хареса!
Clioniki - честит ти последен работен ден Simple Smile
Tedishte - ооо, това за шоколадчето е страхотно и много се радвам, че работи! Уви, при мен от известно време не действа! Снощи си хапнах бисквитки и след тях един Талцит и ... не можах да повярвам, че се будих само два пъти за цялата нощ! Дано наистина, намеря нещо облекчаващо, че ще полудея без сън! Ако вземе да се получи, ще имам повод за черпене Wink
бубче, цветка, Felicity B. Hug!
Felicity B. - според моята лекарка, не е оправдано да се слага ваксина в такъв момент, но навсякъде порядките са различни!
Barborana^ - направо не смея да го напиша, но за мое щастие, не мога да се оплача от глава!

Аз днес се отдадох на разходки по магазините с баткото и като се прибрахме бяхме гроги, но пък той супер доволен! Струваше си усилията, които положих за ходенето!
Спокойна нощ на всички и да се наспите, нали?! Simple Smile

# 305
    ЧЕСТИТА рожба Пепи,нека малката расте здрава и много щастлива,а на теб бързо възстановяване. Two Hearts
  • Добре дошли на новите попълнения и тяхните коремчета!  bouquet
  • Sneakers - Браво на мъжа ти,така се прави. Grinning
Мен от снощи ме боли срамната кост но само от дясната страна,и едвам стъпвам.Ужасно е! #2gunfire Хайде хубав ден с по-малко неразположения. Hug Hug Hug

# 306
и тук да честитя на мама пепа и малката ивайла  bouquet
на мен доки ми каза че след 16.10 мога да спра магнезия и не било от значение дали е изведнъж защото аз и без това често забравях да го пия Blushно ако се приемало в по големи дози трябвало постепенно Naughty
снощи бях на фризьор,след това си взех една боя да пробвам дали ще стане,защото предния път не ме хвана изобщо.но този път се случи чудо и вече заприличах на човек с прическа и равномерен цвят Party все пак не ми се щеше малкия да види майка си в неугледен вид Laughing
хубав ден на всички коремчета и малки бебчета Heart Eyes

# 307
Добро утро момичета  Hug

Аз за поредна сутрин се ококорих в 5 часа, отново с болки в кръста, то направо вече   #Crazy и лошото е, че тези болки са само сутрин и след това си минават самички и ми няма нищо цял ден. Само дето сънят ми отива на кино  Sad  Опитвам се да дремна през деня... но нещо хич не ми си получава.

Sneakers и аз да ти кажа да не обръщаш внимание на хорските приказки Naughty На мен вече от сигурно 2- 3 седмици дори касиерките в магазина до нас ми задават един и същи въпрос " Айде де... до кога?!", а най ме дразнят бабичките от входа  #2gunfire Не пропускат да ме обсъдят като мина покрай тях или да попитат( за стотен път)  " Две ли са, че си с голям корем"  или " Айде де, още ли сте двама". Представям си какво ще стане ако пък взема да преноса малко. Много са досадни тези постоянни въпроси и то от разни хора, които нямат нищо общо с мен. Ама стискам зъби и гледам да не им се зъбя, но признавам си понякога не ми се получава  Embarassed

Хубав ден ви пожелавам момичета, че този път май прекалих.  newsm03

# 308
  • София
Честита рожба, pepa_25! Пожелавам много здраве и късмет на Ивайла, а на теб бързо възстановяване и незабравими прекрасни мигове с нея!

За всички останали по-малко болежки, повече здрав сън и най-вече добро настроение!  bouquet

# 309
  bouquet за pepa_25 и чисто новичката Ивайла:)

Tedishte, помня много добре въпросa ти и мисля, че мога да те визуализирам:). Живот и здраве пък да се засечем по важните предстоящи събития Grinning. Права си за 10-те секунди, мисля че няма и толкова... Ще стискам Mr. Green пък, ако стане авария ще го преживея.

Jultyrche, вярно, че правят клизма, ама доколкото разбрах, дори тя не спасява положението на 100%
Sneakers, има клизми за домашно приложение. Само трябва да се внимава - четох че могат да предизвикат контракции... newsm78, което всъщност е желан ефект, ако се прави непосредствено преди раждането.
Barborana, аз имам леки главоболия като се събудя рано сутрин от връткането на малкото човече. Излишно е да казвам, че после няма заспиване в повечето случаи.

А аз вчера като шофирах из подгизнала София така ме заболя кръста и ми се втвърди корема и ми се допишка и май имах контракции, че си викам  ooooh! "ей сега го родих, баш тук, сама в задръстването на Семинарията". Не съм убедена дали това са контракции. Всеки път като се втвърди корема ли е контракция? Моля помогнете на непросветените Praynig.

# 310
  • Пловдив
хоуп , това са контракциите Wink

# 311
  • Плевен
Добро утро Simple Smile!

Честита рожба на мама Пепа 25! Да им е жива и здрава малката Ивет, да расте щастлива и безгрижна!   bouquet

При мен нищо ново ... имам си нормалните за този период на бременността "екстри", които споменавате + хемороиди . Обадиха се, след като щерката донесе от Детската градина някакво бацилче с разстройство и гастритноподобни болки. Вече съм о.к. де, но пущините на изхода продължават леко да напомнят за себе си.

Вили поздравления за борбеното ти фъстъче, дано скоро си е у дома с вас!

хоуп да, според мен всяко втвърдяване на корема е контракция.

Вие как сте с подвижността, аз съм като стара баба. Като походя по-дълго време или по-дълго чистя, простирам и т.н. и се задъхвам, изморявам ... Мисля, че е нормално за сега, но все пак да сверя часовника с вас Simple Smile.

За шезлонга - имаме от каката един най-обикновен - без музики, вибрации и т.н. Изпрала съм го и смятам него да ползвам пак. Преди ми служеше най-вече да слагам бебка на места, където няма легло, кошара и т.н. за да е с нас /например в кухнята/.

Пожелавам ви хубав и слънчев ден!

Последна редакция: пт, 14 окт 2011, 09:42 от Люсил

# 312
Имам и аз въпрос към ЛЛЛ
Прочетох отговора за хлътналите/плоски зърна, но ме интересува какво може да се направи при малки зърна. Първото ми дете така и не успя да засуче направо от гърда и съм кърмила само със силиконови зърна. Може ли изобщо да се направи нещо по въпроса или да се примиря със ситуацията?

Вили, браво на твоя фъстъчко  Hug

Момичета, не им обръщайте внимание на „милите” хорица, не го заслужават просто.
И аз имам няколко познати, които всеки път вместо здрасти питат „Имаш ли още да се мъчиш?” Само пояснявам, че не се мъча и сменям темата  Mr. Green
Има и една женица, която почти всеки ден ме пита: „Има ли още?”
Преди няколко дни я питах: „Какво да има още?”  Twisted Evil Оттогава не ме е питала нищо свързано с бебето  Whistling

# 313
Айде и аз да честитя на мама pepa_25  да са живи и здрави и много много да слушка малката кукла Simple Smile newsm51 newsm51

# 314
Честита принцеса на мама pepa_25. Да е жива и здрава! А на щастливата майка бързо възстановяване!
Felicity добре дошла и от мен. По въпроса за противогрипната ваксина, аз съм против, не слагам на дъщеря си. Съпругът ми си поставя, но това не винаги го предпазва от разболяване.
Barborana^ и аз вчера и онзи ден бях с главоболие. на мен ми помага кратка разходка навън.
Люсил и аз доста бързо се измарям и задъхвам, много е дразнещо, защото си мисля че мога да свърша сто неща (както преди), а умората не ми позволява. Дори си подремвам сутрин, след като изпратя детето на училище, че и следобяд, понякога.

Общи условия

Активация на акаунт