Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 481
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
michelangela simoni, на училището за бременни ни обясняваха как ако се задълбочи и продължи дълго конюктивита се отпушва с нещо като метална сондичка. Не е рязане със скалпели или нещо подобно, но си е интервенция.

# 121
  • София
she_moto, аз ще се изкажа неподготвена, но сигурна ли си, че става дума за отпушване на конюнктивит. Или става дума за сондиране на слъзен канал?

Щерка ми само веднъж е имала конюнктивит, в яслата.

# 122
she_moto, аз ще се изкажа неподготвена, но сигурна ли си, че става дума за отпушване на конюнктивит. Или става дума за сондиране на слъзен канал?

newsm78 може и аз нещо да не съм чула добре. Както и да е. Идеята ми беше, че дори и да са малко рисковете и лечими, не бива да се пренебрегват само и само да се избегне секциото

# 123
Аз не искам да избегна секциото. Поставих въпроса за бялото течение и на наблюдаващия ме лекар и на този, който ще ме изражда. Но нито един от двамата не сметна, че е нещо необичайно, че да се притеснявам. Като се разрових из форумите тогава прочетох, че гъбичките може да причинят поражения на детето.

# 124
Всяка вагинална инфекця може. По мое мнение гъбичкте са най-малкото зло, колкото и да са упорити.

Да, сондира се каналчето ако е запушено. Ако е стеснено често всичко минава с масаж. Но конюнктивит може изобщо да не се развие. Относно интервенцията, проста е, кратка е... но под обща наркоза.

# 125
  • Пловдив
Ето бърз въпрос-някой пил ли е Бусколизин по време на бременност-аз съм в 16 седмица и ми го изписаха заедно с Магнерот и Но-шпа,но като му прочетох упътването доста ме притесни?

# 126
zdraveite,az sum krisi na 21 sum i sum bremenna v 26 sedmica,iskam da popitam dali nqkoi znae kak lekarite opredelqt v koq sedmica e bebeto.da znam 4e se opredelq ot purviq den na posledniq cikul no 4uh 4e se svalq s 2 sedmici nadolu,tova e realnata vuzrast na bebeto.zna4i az trqbva da sum v 24 sedmica .ako nqkoi znae neka mi kaje blagodarq

# 127
zdraveite,az sum krisi na 21 sum i sum bremenna v 26 sedmica,iskam da popitam dali nqkoi znae kak lekarite opredelqt v koq sedmica e bebeto.da znam 4e se opredelq ot purviq den na posledniq cikul no 4uh 4e se svalq s 2 sedmici nadolu,tova e realnata vuzrast na bebeto.zna4i az trqbva da sum v 24 sedmica .ako nqkoi znae neka mi kaje blagodarq
Най - лесно е с калкулатор.

# 128
Ето ти една статия по въпроса.

# 129
  • somewhere over the rainbow
Ето бърз въпрос-някой пил ли е Бусколизин по време на бременност-аз съм в 16 седмица и ми го изписаха заедно с Магнерот и Но-шпа,но като му прочетох упътването доста ме притесни?

Аз пия Бусколизин ВМЕСТО Но-шпа - сладко е и лесно за гълтане. Но-шпа ми е горчиво и гадно. Питала съм доктора дали може, естествено. Но защо заедно с Но-шпа, те имат еднакво действие?

# 130
  • Пловдив
Знам ли вече и аз newsm78,бях 3 дена на системи кормагнезиум /магнезии/,а сега ми изписа магнерот,но-шпа и бускулизин.Явно действат на различна част на мускулатурата или пък по различен начин.Но мен ме притесни най-вече,че специално на бускулизина пише,че не се препоръчва за бременни,докато на магнерода пише,че не е вреден при бременност.

# 131
На мен преди време ми бяха казали, ако зачестят контракциите да редувам - но шпа, спазмалгон и още нещо (може и бусколизин да е било). Някаква странна схема от рода на - сутрин и обед едното, вечер и следващата сутрин второто, обед и вечер третото. Но по едно и също време  newsm78. За да си по-спокойна се консултирай с още някой лекар.
Твоите контракции болезнени ли са или просто ги усещаш като стягане?

# 132
  • Пловдив
Стягат и болят и то доста.А докато лежах в Торакс на системи нищо не ме болеше,като се прибрах и на другия ден пак почнаха.

# 133
На мен ми биха бусколизин в родилното , малко преди напъните . newsm78

# 134
Аз пия Бусколизин ВМЕСТО Но-шпа - сладко е и лесно за гълтане. Но-шпа ми е горчиво и гадно. Питала съм доктора дали може, естествено. Но защо заедно с Но-шпа, те имат еднакво действие?

Имат различен механизъм на действие.

Общи условия

Активация на акаунт