Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 554
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте  момичета...Simple Smileвече съмв края на 7 месец и искам да попиам за тази еднократна помощ при бременност.От социалните ми казаха че имам право на тези 150 лева  независимо че работя и  че трябва да си занеса декларация при тях като влезна в 45 дн болничен.Обясниха ми че тези  150 лева нямат нищо обшо с болничния който ще ми се изплати от НОИ.Разрових се в интернет и там пише че тези 150 лв ги взимат само неработещи и неосигурени бременни,,,някой ако знае как седят нещата моля да пише..благодаря ви момичета newsm78

# 211
При раждане има еднократна помощ от 250 лв при първо дете. 150 лв се получават за 1 година, ако майката няма право на обезщетение за временна нетрудоспособност. Ако не се лъжа имаше и условие за доходът на член от семейството да не надхвърля 350 лв.

# 212
бебе87, можеш да  пуснеш тема тук или да  провериш в коя може да зададеш въпроса си. По време на моята бременност също помня, че ми беше говорил за изплащане на помощ за бременност, която няма общо с еднократната за неработещи майки. Не проверих тогава та не знам дали е вярно.

# 213
          Значи този тест е специалено за това. Моята лична вчера ми каза, че нямало такъв тест, и това само по филмите го имало, да се разбира от кръвен тест, бременост. newsm78 Както и да е, или тя не е запозната, или в нашия малък град наистина не се правят такива тестове, ама да ми каже, че по филмите само го имало,  Rolling Eyes, хаха. И остава да чакам да 15 декември, дано всичко върви добре до тогава Wink

По-добре си изчакай. Така или иначе трябва да отидеш пак на 15 и да видиш дали всичко е нормално с развитието на плода. И трябва да си спокойна във всички положения. И да внимаваш когато се возиш в кола защото с наште дупки по улиците ... на мен ми се наложи да пътувам 1вия месец и ми бяха изписали хапчета за задържане на плода.

Ако знаеш английски език ти препорачвам да си направиш регистрация в този сайт
http://www.babycenter.com/6_your-pregnancy-36-weeks_1125.bc
всяка седмица получавам e-mail за развитието на бебчо и какви промени настапват в тялото ти.  Simple Smile

# 214

Аз по принцип пия за стомаха Ланзум- ако направя серия от едно хапче всяка сутрин за седмица и положението ми се оправя,но гинеколожката е твърдо против
Четох- лекарството не е абсолютно противопоказно за бременни

Ланзулът и другите лекарства от групата на инхибиторите на протонната помпа са противопоказани за бременни, особено в първия триместър. Рискът от аномалии на плода е много висок.

# 215
Здравейте, преди 3 дни разбрах, че съм бременна и съм в  5та гестационна седмица, оказа се че когато съм била между 2 и 3 гестационна ходих на гинеколог за преглед за съвсем различно нещо( преди време имах човешки папиломен вирус, с който успешно се справих ) и гинеколога ми направи вагинален преглед, но за бременност нищо не ми каза, но предполагам че е било рано да установи. Нещото което ме притеснява много, е че не е знаел че съм бременна, а ме е" бърникал" ......има ли някаква опасност....? Cry Имам час чак на 9 ти , а дотогава ще умра от притеснение  Confused

# 216
Не, каква опасност да има? Освен това пак ти предстоят бръквания. Вагинален секрет, цитонамзазка, преглед на шийката... Лека бременност ти пожелавам.  Simple Smile

# 217
Благодаря ти за бързия отг.   bouquet, смятах че ако има проблем , то той би могъл да дойде от факта че той не е предполагал че има бременност....

# 218
Според мен щом установяваш, че си бременна значи проблем не е станал. Ако беше станало нещо щеше да го загубиш преди да си разбрала, защото все още не е здраво закрепено.  Успех с прегледа и леко бременеене

# 219
Здравейте, преди 3 дни разбрах, че съм бременна и съм в  5та гестационна седмица, оказа се че когато съм била между 2 и 3 гестационна ходих на гинеколог за преглед за съвсем различно нещо( преди време имах човешки папиломен вирус, с който успешно се справих ) и гинеколога ми направи вагинален преглед, но за бременност нищо не ми каза, но предполагам че е било рано да установи. Нещото което ме притеснява много, е че не е знаел че съм бременна, а ме е" бърникал" ......има ли някаква опасност....? Cry Имам час чак на 9 ти , а дотогава ще умра от притеснение  Confused

Няма проблем, не се притеснявай Simple Smile

# 220
Благодаря ви много ..... много ме успокоихте ... Hug

# 221

тук ще се съглася със коментара на she_moto   Peace
Че веднъж те е 'бърникал' няма никакав проблем  Wink
но в никакъв случай не давай отсега нататък да те пипат от долу.
Както казват моите лекари техниката тези дни е толкова добра, че ако има нещо  ще се види на монитора и не е нужно да те гледат от долу най-малкото да те бърникат.  Crossing Arms
Ще те гледат отдолу чак последния месец за разкритие.  Simple Smile

# 222
....но в никакъв случай не давай отсега нататък да те пипат от долу...

Това не е вярно.  Naughty

Стандартно мануално се проверя на всеки преглед позицията и състоянието на шийката.

# 223
Никой не е искал да ми проверява "мануално" състоянието на шийката по време на бременността. Не че щях да позволя. Между другото, раждането ми започна веднага след единствения такъв преглед в деветия месец.

# 224
И при мен така..Ходила съм на различни прегледи при различни лекари и всички са  против "бърникането от долу"....Чак като ми наближи термина тогава...
а от 2 месеца ходя и на 4d ultrasound и ясно се вижда абсолутно всичко....даже почнахме да се караме от сега на кого ще прилича бебето  Joy

Общи условия

Активация на акаунт