Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 574
  • 777
  •   1
Отговори
# 225
здравейте мами искам да попитам знае ли някой каква е разликата между chipolino gemma vip 3 v 1 i cipolino gemma 3 v 1. Гледам че имат различни разцжетки едните са с точки другите с някви като цветя

# 226

Не знам каква е разликата, но вероятно тук ще ти помогнат.

# 227
bebe87, повръщането въобще не е задължително. Аз имах период, в който от по-неприятни миризми ми ставаше гадно, но не ми се е повдигало чак. За повръщане да не говорим. Всеки е строго индивидуален, както и всяка бременност за една и съща жена.
За първи път отидох на преглед при 4 дни закъснение и нищо още не се видя. На следващата обаче се видя сакчето.
Бях обаче с много ниско кръвно и при всяко ставане виждах тунел. Може би и защото беше лято и беше още по-трудничко, но и това минава. Пии много вода и най-важното не мисли негативно.

nikiita, знаех, че по време на бременност не трябва да се правят рентгенови снимки, но че трябва да минат няколко месеца - не знаех. Дано някой наистина запознат отговори. Ако не просто се консултирай с няколко гинеколога и ортопеда, за да се успокоиш и да знаеш кога да започвате с опитите.
Благодаря ти. Искаше ми се да прочета повече мнения, но явно трябва да се консултирам с лекар.

# 228
Никой не е искал да ми проверява "мануално" състоянието на шийката по време на бременността. Не че щях да позволя. Между другото, раждането ми започна веднага след единствения такъв преглед в деветия месец.

В деветия месец явно го правят с такава цел. Тогава е и болезнен прегледа, доколкото ми е известно. Иначе бъркат във всички месеци без това да причини родова дейсност. Просто зависи за какво е прегледа.

# 229
Не, не беше с цел да причини родова дейност и не беше болезнено, само за няколко секунди ме прегледа, но явно шийката ми е чувствителна, не знам.

Може и да правят вагинални прегледи, ако има някаква необходимост, но не е вярно, че стандартно на всеки преглед така се проверявало състояниято на шийката.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 16:28 от Анонимен

# 230
Никой не е искал да ми проверява "мануално" състоянието на шийката по време на бременността. Не че щях да позволя. Между другото, раждането ми започна веднага след единствения такъв преглед в деветия месец.

В деветия месец явно го правят с такава цел. Тогава е и болезнен прегледа, доколкото ми е известно. Иначе бъркат във всички месеци без това да причини родова дейсност. Просто зависи за какво е прегледа.

Точно, иначе нищо не се усеща.

За да не залитаме в друга тема, ще кажа кратко, че не навсякъде по света се правят всеки месец ехографски прегледи, предпочита се друг тип преглед.

# 231
  • somewhere over the rainbow
И при двете бремености, през които са ме преглеждали общо 6 лекаря, съм си "сваляла гащите" само за микробиология. Не само, че не са го искали от мен, но и казват, че не е препоръчително. Вече като наближи термина - може, но и аз родих няколко часа след проверка на шийката. Иначе си се вижда на УЗ, всеки път ми казват как е.

# 232
Когато  казах с "така цел" имах предвид, че повечето ми познати действително скоро след прегледа родиха. Относно "бъркат във всички месеци" да поясня, че ако се налага ще направят мануален преглед без значение от срока на бременността. И да, тук не е са практика ежемесечни такива прегледи, но в някои страни са. И в никоя от тези страни няма да ви кажат, че такъв преглед е противопоказен.

# 233
И при двете бремености, през които са ме преглеждали общо 6 лекаря, съм си "сваляла гащите" само за микробиология. Не само, че не са го искали от мен, но и казват, че не е препоръчително. Вече като наближи термина - може, но и аз родих няколко часа след проверка на шийката. Иначе си се вижда на УЗ, всеки път ми казват как е.

В коя седмица ти направиха микробиологията ??? newsm78

# 234
Искам да попитам как се справяте с болките в кръста. Confused
 От няколко дена не мога да спа и не си намерам място...  ooooh!
Лекарите са ми казали в такав случай да пия  магнезий и нон шпа.. малко ме отпуска но все пак като си легна и болката пак се появява.. Tired
спа с минимум 4 възглавници ..
имам и тази възглавница , но не ми е много удобна. newsm78

# 235
  • Варна

Да не би да имаш контракции? Опиши болките.

# 236

много остри по към дясната страна на кръста..като ходя болките затъпяват...но легна ли си почва мъчение...появиха се още към 2-3 месец от както спрях да спа по корем   #Crazy

# 237
  • Варна

много остри по към дясната страна на кръста..като ходя болките затъпяват...но легна ли си почва мъчение...появиха се още към 2-3 месец от както спрях да спа по корем   #Crazy

Едва ли са контракции щом ги имаш отдавна. Какво са казали лекарите по въпроса?
Но-шпа и магнезий не помагат при болки в костите и нервите, те са само за мускулни болки. Thinking

# 238

Едва ли са контракции щом ги имаш отдавна. Какво са казали лекарите по въпроса?
Но-шпа и магнезий не помагат при болки в костите и нервите, те са само за мускулни болки. Thinking

Всички казват че е от липса на витамини..За но шпа незнам . но магнезия ми го изписаха за костите и понеже на няколко пъти вечер докато спа ми изтрапва крака до адски болка... на няколко пъти за малко да падна от леглото  Laughing
Проблема е че болките са винаги докато спа или искам да полежа иначе като се разтапча болката претъпява и изчезва след известно време..

# 239
Това с изтръпването са крампи и наистина се оправя с магнезий.
Често срещано е  Peace

Общи условия

Активация на акаунт