Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 402
  • 777
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Това с изтръпването са крампи и наистина се оправя с магнезий.
Често срещано е  Peace

Крампите са мускулни болки. Peace
Не съм чувала за болки от липса на витамини. Поне не казват ли нещо повече? Притиснат/възпален нерв, костно разместване, дископатия? Според мен това не са обичайни болки при бременност.

# 241
# 242
  • somewhere over the rainbow
И при двете бремености, през които са ме преглеждали общо 6 лекаря, съм си "сваляла гащите" само за микробиология. Не само, че не са го искали от мен, но и казват, че не е препоръчително. Вече като наближи термина - може, но и аз родих няколко часа след проверка на шийката. Иначе си се вижда на УЗ, всеки път ми казват как е.

В коя седмица ти направиха микробиологията ??? newsm78
Към края беше, май за направлението за раждане го искат. Не си спомням. Сега съм в 24 г.с. и още не са, а и аз не съм питала. Но ако имаш оплаквания, може би ще ти вземат секрет по всяко време. То дори не е "бъркане", а само леко с клечицата.

И аз с въпрос. Налегнаха ме яко киселините, вечер е ад, до 2-3 часа не мога да заспя. Дъвча Стопацид и той ме облекчава за 30 мин. Четох, че не бива по повече от 2 хапчета. Това значи 1 час облекчение /2 хапчета през половин час/. А на мен ми е тежко около 4 часа - явно докато се смели храната. Та въпросът ми е някой дъвкал ли е по повече хапчета и на какъв интервал?

# 243
Яж по-рано, така няма да ти е тежко като си легнеш. Simple Smile

# 244
Това с изтръпването са крампи и наистина се оправя с магнезий.
Често срещано е  Peace

Крампите са мускулни болки. Peace
Не съм чувала за болки от липса на витамини. Поне не казват ли нещо повече? Притиснат/възпален нерв, костно разместване, дископатия Според мен това не са обичайни болки при бременност.

ми казват че е нормално Sad ...вече ако продължават болките след като родя мога да си направя ренген да проверя дали има нещо  Confused

# 245
  • Burgas, Bulgaria
момичета вадили ли са ви зъб по време на бременност-двата ми крайни мъдреци са счупени и много странно ме болят..все едно нервите им се закачат.....много ама много гадна болка....

# 246
Мисля, че не е препоръчително да се вадят в този период, но ако е много наложително. До колкото знам не толкова упойката е проблем, колкото антибиотика, който се пие после, а и това си е рана, отворена за инфекции. Дано да намерят вариант за временно спасяване на ситуацията без вадене.

# 247
И аз съм на същото мнение...и аз имам няколко зъба за оправяне и стискам още  Sick
аз по принцип изкарах голям късмет че си оправих доста зъби още в началото (когато още не знаех че съм бременна) , но слава богу антибиотици не съм пила само 2,3 упойки дето ми биха.

# 248
Оправянето е важно и не е проблем да е сега, но ваденето е друго нещо.

# 249
Ваденето на зъби през бременността се извършва само при абсолютна необходимост. Противопоказно е. Но щом имаш проблем ходи на лекар. Поне ще се погрижи да не те боли.

# 250
момичета вадили ли са ви зъб по време на бременност-двата ми крайни мъдреци са счупени и много странно ме болят..все едно нервите им се закачат.....много ама много гадна болка....

Мадам Тиква, с първото ми дете като бях бременна се наложи да ми вадят зъб, биха ми упойка, която става и за бременни ... после антибиотик не са ми изписвали. Преди да забременея сега си извадих 2 мъдреци, след което пак не са ми изписвали антибиотик. Така че, ако се налага мисля, че няма пречка.

# 251
Как стои въпроса със социално и здравно неосигурените бременне?

# 252
  • Варна
Как стои въпроса със социално и здравно неосигурените бременне?

Задай въпроса си в темата за Мачинството счетоводно, закована е. Най-общо казано имаш право на безплатно раждане в болница, но е добре да подновиш здравно-осигурителните си права.
Ако не си социално осигурена имаш право на социално майчинство за една година.

# 253
Доколкото знам проблема при ваденето не е в антибиотика, (ако се наложи да се пие) а в упойката. На бременни зъбите се правят с упойки без адреналин, но имам спомен, че такава не е уместна при вадене на зъб. Стоматолог ще ти обясни най-добре, но може и да попиташ в стоматологичния. 

# 254
  • somewhere over the rainbow
Яж по-рано, така няма да ти е тежко като си легнеш. Simple Smile
Вечерям към 19-20ч., лягам в 22-23. Колко по-рано? Rolling Eyes Че аз ще огладнея 3 пъти, докато легна Crazy

Общи условия

Активация на акаунт