Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 421
  • 777
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Яж по-рано, така няма да ти е тежко като си легнеш. Simple Smile
Вечерям към 19-20ч., лягам в 22-23. Колко по-рано? Rolling Eyes Че аз ще огладнея 3 пъти, докато легна Crazy

Тогава яж по-лека храна, без пържено, мазно и без подправки. Аз хапвах по 2-3 обикновенни бисквити половин час преди да вечерям (не по-късно от 18-19 ч.) - обираха киселините и после ми беше по-леко. Пиех Талцид - можех само по 1 на ден и си го пазех за точно преди лягане. И въпреки всичко напълно отърваване от киселините няма - оправията е като родиш!  Grinning

# 256
  • Бургас
И аз взех да получавам киселини, но от всяка храна бе, дори и от чай   Rolling Eyes .Дали някой знае чайче, което мога да пия и да нямам киселини.Питането ми е и за плодовете.Кои са тези, които не предизвикват киселини?Дали не е от малкото парченце лимон, което изстисквам вътре  Thinking
А при мен няма значение дали съм вечеряла в 17, 18 или 19 часа, по-късно гледам да не се храня де, но киселини си имам и това е отскоро.

# 257
На мен много добре ми действа газирана вода с лимон  Peace
Помага и за киселини и за гадене Simple Smile

# 258
Някой може ли да ми каже къде във Варна има дрехи за бременни освен тези на Рени, обиколих всички магазини, които съществуваха преди 2-3 години и тези, които намерих в интернет, но са закрити и не съществуват на друго място, актуална тема поне да е от няколко месеца неможах да намеря във форумите, така че благодаря на всички, които ще ми помогнат

и през коя седмица от бременността трябваше да се започне консултацията

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 10:39 от Boten Mary

# 259
in-ian, консултацията започва, когато личният ти лекар ти даде направление. При мен беше след 12 г.с. Преди това не искаше да ми даде. Записваш се на жк и започва

Относно дрехите. Освен клин за бременни на рени друго не съм си купувала специализирано за бременни. Купувам си туники и роклички от обикновени магазини.

# 260
благодаря ти she_moto, аз съм в 8 г.с. и личния ми лекар иска да ми даде направление, но лекаря който евентуално ще ми води консултацията каза, че трябва да има тонове плода, за да започне /незнам кога трябва да е това/, а реално като се замисля, ако има някакъв проблем с бременността или самия ембрион в 12 г.с. ще е много късно за реакция, да не говорим за емоционалния шок

# 261
Вече би трябвало да се вижда тупкаща точица. Преди 12 г.с. се води рисково. Не знам какво имаш предвид под късно за реакция, но ако те притеснява нещо иди на частен преглед. Така или иначе ти се полагат само 2 ехографски прегледа за цялата бременност

# 262
Когато се види пулса записват, да. Т.е. ти вече може да се запишеш.

# 263
Относно ваденето на зъби през бременността-добре е да се избягва в първи и последен триместър,но ако се налага и зъбът не може да се излекува,по-добре да се извади,има достатъчно добри анестетици,без адреналин(за бременни и стават за вадене).Така или иначе още при първи  симптоми на болка,бягай при стоматолог,ако може да лекува,ако не-да вади,защото ако остане неизлекуван,може да стане по-голяма инфекция(абсцес,флегмон)  Peace

# 264
Здравейте на всички...имам въпрос :)2 пъти ходихме на фетална морфология едуиния път във ''Фемина''втория път прии д-р Марков в клиника ''Марковс''и на 2 та прегледа ми казаха че бебчето ми е момиченце..дали има вероятност да има грешка или не,понеже твърдят че  няма как да се сгреши понеже виждат абсолютно всичко....така ли е според вас наистина newsm78  ylinfant  ylinfant stork-girl

# 265
При субективен метод винаги има място за грешка. В твоя случай мисля, че е съвсем минимално това място.

# 266
Щом виждат всичко предполагам, че не грешат. Simple Smile

# 267
Д-р Марков каза че дори вижда гениталийте и понеже съм харесала някой неща за момиченца исках да попитам дали има вероятност да грешат ..надявам се да сте прави Simple Smile

# 268
zdraveite iskam da vi popitam ne6to.s muja mi pravihme seks na 23 24 25 i 26ti.sled tova 4ak na 4ti drugiq mesec.na 20ti otidoh na lekar i se ustanovi 4e sum bremenna v 4ta sedmica ot oplojdaneto.sega nz koga to4no sum zabremenqla dali na 4ti ili predi tova cikula mi e okolo 30 32 dni pomognete po vuprosa

--------------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 16:06 от Boten Mary

# 269
Моля, пиши на кирилица.
Ако си в края на четвърта седмица от оплождането - връщаш около 28 дни назад и там някъде, плюс/минус някакви дни,  е настъпило забременяването.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 665&Itemid=38
http://www.fromvoulevs.com/ovulation.html#period

Общи условия

Активация на акаунт