Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 435
  • 777
  •   1
Отговори
# 270
Д-р Марков каза че дори вижда гениталийте и понеже съм харесала някой неща за момиченца исках да попитам дали има вероятност да грешат ..надявам се да сте прави Simple Smile

Честити розови гащи. Grinning Според поверието докато не се развърже торбата не се знае какво ще е бебето. Но сега рядко грешат в пола. Предполагам си гледана на три- или четири измерен ехограф. Доколкото знам грешки почти няма как да станат. На мен няколко различни гинеколози ми казваха пола на бебето, познаха, но есе не ми се вярваше и пазарувах в неутрални цветове. С изключение на едни прелестни розови кюлоти (така ли се пише) ама не успях да се въздържа. Е, носи си ги детето.

# 271
Да на снимките които имам и от двата прегледа пише 4D релно време а също така и наблюдаващият ме лекар също е категоричен че в мен расте една малка госпожичка

# 272
  • Варна
Да на снимките които имам и от двата прегледа пише 4D релно време а също така и наблюдаващият ме лекар също е категоричен че в мен расте една малка госпожичка

Ох, ами в 30 седмица, 4д, категоричен лекар, момиче ще да е. Laughing

# 273
Е не аз не съм ходила сега а някъде към 24-25 седмица... Simple Smile

# 274
Момиче ще е. Давай смело, ако нещо се обърка се регистрирай в Продавалника. Grinning

# 275
  • София
Здравейте..малко съм объркана и моля за помощ.
Според всички календари съм в 5 г.с и 4 дни. Но вчера на прегледа ми казаха, че трябвало да бъда в 6 г.с. Първи ден на последната ми М. беше на 28.10.2011 г. Кое е правилното смятане?
Благодаря предварително и се извинявам, че ви занимавам с мойте болежки.

# 276
Според всички календари съм в 5 г.с и 4 дни. Но вчера на прегледа ми казаха, че трябвало да бъда в 6 г.с. Първи ден на последната ми М. беше на 28.10.2011 г. Кое е правилното смятане?
Благодаря предварително и се извинявам, че ви занимавам с мойте болежки.
По принцип календарите показват термин и в коя седмица си според месечния цикъл и го смятат през 28 дни. При мене също е така - имам 3 дена разлика от този който съм и този по който ги смята док - това е така защото док смята цикъла през 28 дни, а аз съм през 25. Споко не се шашкай, важното е бебето да е добре и да расте, ние лично с госпожицата на последния преглед бяхме 10 дена по големи по ехограф отколкото съм по МЦ.
Надявам се да си ме рабрала, успокой се и се наслаждавай на прекрасния момент   bouquet

# 277
  • София
Аз използвах този календар - http://www.ladypill.com/calendar.php
По него би трябвало да сте в 6г.с.

# 278
  • София, България
Здравейте, мили мами,
искам да помоля да споделите малко опит... Вече съм в 11 г.с. На 1ви декември се регистрирах при докито, прегледа ме на видеозон и ми назначи стандартните изследвания. Днес ходих да ми погледне резултатите, каза че всичко е ок и ми каза да ходя чак догодина пак. Това е всичко. А аз се притеснявам, защото съм чувала че се мерят ръст, тегло, кръвно... А аз съм с малко високо кръвно и ми се иска да се следят тези неща.
Та искам да ви попитам как по принцип протичат прегледите?
Благодаря ви предварително :*

# 279
  • UK
Мен ме премериха само първият път. До края на бременноста не съм стъпвала на кантар. Аз знам че трябва и обиколка на корема да мерят, и кръвно налягане.При мен всяко посещение беше преглед на видеозона и изследвания.

# 280
С влизането се качвах на кантара и след това мерене на кръвното , обиколка на корем, (още нещо мереше със едно желязо но така и не разбрах какво .. ) разпит за болки , неразположения и т.н. и накрая видеозон . Това беше на всяка една консултация с изключение на тези , когато ходех да ми взема секрет за микробиология . Simple Smile

# 281
  Където ходех мереха всеки месец кръвното, килограми, обиколката на корема, преглед на видеозона и въпроси- как си, някакви болки или оплаквания.
  Мисля, че трябва да му кажеш за кръвното си.

# 282
(още нещо мереше със едно желязо но така и не разбрах какво .. )

Таза се мери с желязото.  Simple Smile И мен на всеки преглед ме мереха, но пък не на всеки преглед ме гледаше на ехограф. Ако имаш проблем с кръвното, desert_r0se, кажи му непременно. Пък и питай защо не те мери, в края на краищата, да не претупва. Не че е най-важното нещо да те премери колко си наддала, но това се прави в женската консултация.

# 283
  • София, България
Казах му за кръвното и че напоследък имам сърцебиене, попитах го дали е нормално при бременност. Той ми каза че на следващата консултация щял да ми мери кръвно и мерки, а за сърцебиенето каза да си ходя при личния и да му кажа да ми даде направление за кардиолог. И това беше всичко...  newsm78

# 284
  • Варна
Казах му за кръвното и че напоследък имам сърцебиене, попитах го дали е нормално при бременност. Той ми каза че на следващата консултация щял да ми мери кръвно и мерки, а за сърцебиенето каза да си ходя при личния и да му кажа да ми даде направление за кардиолог. И това беше всичко...  newsm78

desert_r0se, сърцебиенето не е нормално, но е често срещано, така че недей да се шашкаш. Аз също имах през едната бременност и ходих да ми правят ЕКГ, в крайна сметка нищо нередно не откриха. Като родих ми мина.  Laughing
Аз имах и проблем с vena cava, което допълнително ме обременяваше.

Общи условия

Активация на акаунт