Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 464
  • 777
  •   1
Отговори
# 285
На мен всеки път ми мерят кг, кръвно и обиколка и височина (предполагам така се води) на корема. Първият път (но бях вече към 15 г.с) ми мериха таза с онази стряскаща метална скоба, пускаха ми кръв, урина, разпитваха ме за семейни болести, секрет ми взеха.... май това беше.

# 286
Всеки път са ме гледали на ехограф, но не всеки път са ме мерили. Кръвното ми го следяха, защото аз бях с ниско. Трябва да си следиш кръвното.

# 287
  • Пловдив
Късметлийки!Къде са тези доктори,дето всеки път ви гледат на ехограф? Сега да не кажете и че не сте плащали за това,а е минавало по ЗК.Защото обикновено мерят и теглят безплатно/това се полага по ЗК/,но ехограф...... Naughty Naughty Naughty само 2 пъти за бременност.Ако искаш повече-плащаш!

# 288
Мен ме гледаха всеки път на ехограф на ЖК по ЗК, без да плащам. Повече за лично успокоение на доктора според мен.

# 289
  • Italia
Момичета, един въпрос (не, не е за мен Wink )
Нормално (възможно) ли е 24 г.с. бебата да е 36 см? Докторът я е наплашил, че "бебето ще се разболее, ако се роди дебело". Майката в никакъв случай не е пълна, двамата с таткото са високи. Качила е 8-9 кг за цялата бременност, с много ниско кръвно и хемоглобин, вегетарианка. Докторът казва спешно да започва диета (плодове и зеленчуци, максимум 3 пъти ориз седмично, друго не позволява). Не е в Бг, може би след седмица ще може да се консултира с друг лекар. Грешно изчислен термин е малко вероятно, на две места независимо едно от друго е изчисляван.

# 290
Ама Ники, бебетата в 24 г.с. са горе долу с такава височина. Rolling Eyes И не, че разбирам, но откога височината има отношение към кг.? То може да е високо, но никак да не е пълно.

# 291
  • Italia
Къде-що намерих справочници пише 30 см. Ако не ме лъже паметта грамаж точен не може да се изчисли, смята се според дължината на бебето/бедрената кост или нещо друго му се мереше. Моля за извинение ако бъркам, десетина години минаха, от както последно бях на видеозон Simple Smile

# 292
zdraveite na vsi4ki imam edno mnogo vajno pitane na 22.11.2011 svar6i mi na 28.11.2011 na 2.12.2011 mi prokarvq edno rozavo zapo4na da mi se vie svqt po nqkolko pati na den imah glavobolie bolqt me gardite  i nai ve4e zarnata pravih si test na 4.12.2011 no e otricatelen a bolkite v gardite i vieneto na svqt prodaljavat vazmojo li e da sam bremenna i krasta me boli po nqkoga a bolkite nisko dolo v okolo qi4nicite sa neopisuemi Sad

-----------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 01:02 от Boten Mary

# 293
Ники, снимката ми е била за 26 г. с. Търсих обаче в нета и различни източници дават информация в много широки граници... 26 до 36 см, най-често 30. Това което мога да направя е да попитам утре лекар какви са сантиметрите. Но пак мнението ми е, че височината няма общо с теглото.

# 294
ivi4kataa, това на 2.12 ми изглежда по-възможно да е овулация. Рано е за имплантационно зацапване, а за реален резултат от теста е абсурд. Болките в гърдите и виенето на свят могат да се дължат на други неща. Щом е такъв голям дискомфорта идете на лекар, но той не може да Ви каже дали сте бременна. По-рано от първата седмица на януари не вярвам някой гинеколог да може да потвърди. Рано е дори за кръвен тест

# 295
  Аз лично много не вярвам на мерките на ехографа. Колкото повече расте бебето, толкова по- неверни стават. Моят син се роди доста едър(5160гр. и 56 см.), но никой не ми е казвал да спазвам някакви диети. Детето се роди на напълно здраво и сега е 86см. и 12.1кг. Споредм мене да не се притеснява и да си хапва като преди.

# 296
  • София
Някой знае ли дали ползването на NEOPTIDE би могло да навреди на плода?
От известно време имам страхотен косопад и започнах да го ползвам още преди бременността и след това, като никъде в упътването на български не пише да не се ползва при бременност и кърмене.Използвала съм 12 мл до сега.Едва вчера ми попадна листовка на английски, в която го пише. Shocked

# 297
  • София
Някой знае ли дали ползването на NEOPTIDE би могло да навреди на плода?
Това намерих в коментарите
Цитат
Коментари за ДЮКРЕ НЕОПТИД ЛОСИОН ПРОТИВ КОСОПАД * 30 мл.

16. Лени: (2010-08-05 20:19:53)
Подходящ ли е при косопад след бременност и може ли да се ползва от кърмачки? Благодаря предварително за отговора!

17. Админ: (2010-08-06 11:34:01)
В подробната листовка на продукта е отбелязано да не се използва от бременни и кърмещи жени.
Не можах да намеря подробната листовка.

# 298
  • София
Да, и аз разбрах, макар и късно, че не трябва да се използва.Имам и мениеров синдром и съм пила и други лекарства двукратно, това също ме притеснява.Кога ще мога да разбера дали всичко е наред, кога се правят изследвания за това? Бих искала да помоля ако някоя от четящите е пила медикаменти в началото на бременността си да сподели дали е имала проблеми с това на по- късен етап?

# 299
Това обикновено означава, че не са провеждани тестове с бременни и кърмачки, и производителят се застрахова.

Общи условия

Активация на акаунт