Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 456
  • 777
  •   1
Отговори
# 390
Аз пък никога не съм разбирала смисъла на на четвъртото Д. Може ли някой да ми го обясни? Фетална морфология се прави на 3Д, нали не бъркам?

# 391
  • Варна
Аз пък никога не съм разбирала смисъла на на четвъртото Д. Може ли някой да ми го обясни? Фетална морфология се прави на 3Д, нали не бъркам?

Четвъртото Д било реалното време, поне така знам , де. Laughing

# 392
Четвъртото Д било за време - 3Д картината се генерирала в реално време. Но не гарантирам, че съм разбрала правилно, защото не съм се интересувала толкова. А ФМ си я правят на 2Д, като от време на време превключват по-скоро за радост на родителското тяло, все пак 100 лв. даваш...  Wink

# 393
Първите две ми ги правиха на 2Д, а последната на 4Д, не, че нещо го е налагало.

# 394
...В 4-5 г.с. изследване в реално време е неоправдано за мен.

Точно тогава е препоръчително даже, защото плода е малък и на друг ехограф и целия може изобщо да не се види, а какво остава за нещо по него.

Е, то по него все още нищо няма в посочените г.с.  Laughing И плод не може да се нарече  Peace
Предполагам, си имала предвид сърдечната дейност

Ама какъв плод в 4-5 г.с.? И какво значение има дали се чува звук, след като се виждат сърдечни пулсации и на най-обикновен ехограф?

Имам предвид началото на бременноста, като цяло - първите 3 месеца (ембрион, плод), не точно посочената седмица в цитата.

Стела, почти няма ехографи без доплер.

А малкото, които нямат са все 2D, мислех че за тях говориш и за доплер отделно.

Не знам какво разбираш под "добра техника", но определено е по-важно кой гледа и дали той е специалист ехографист. Спора беше ненужно създаден и никой не е оспорвал достойнствата на 4Д апаратите. За сведение пък на мен бременността ми беше доказана в 4 г.с. на "музеен експонат". Няколко седмици по-късно на 2Д ме огледаха обстойно и пуснаха прословутия зувк, но не с целта, за която по принцип се използва в гинекологията. Звук може да ти пуснат и да не ти пуснат в толкова ранни седмици, но като платиш 70 лв за прегледа естествено, че няма да пропуснат.

Колкото и добър специалист да си, фактора техника е от голямо значение. Ехографът, на първия лекар при който ходих, беше с дисплей, голям, колкото на телефона ми. А иначе човека е завеждащ отделението, но с такъв апарат, трябва да е пророк, за да види нещо.

Друг е въпроса, че нищо не налага 3 и особено пък 4 Д преглед в 5-6 г.с. Това имах предвид.

Тази техника е много полезна за диагностициране особено в началото, когато плода е още малък и по-трудно може да се разгледа с 2D. Не знам защо мамите прибягват към него в края на бременноста, само за да гледат ушенца  Laughing

# 395
Аз подкрепям другите момичета - добрият специалист може да види каквото трябва на 2д, 3 и 4д ми изглеждат повече глезотия за пациентите, от колкото необходимост за лекарите.

# 396
  • Варна
stella gemella, жената зададе прост въпрос. Наистина няма смисъл да дава толкова пари само за да види пулса сега. По-нататък вече има смисъл. Peace

# 397
Аз да си кажа  Mr. Green
може на някой да му е полезно  Peace

# 398
stella gemella последното ти твърдение не е много вярно да ти кажа,при ранна бременност какво се вижда на 4Д?Ходила съм на доста лекари,дори когато имат 4Д си използват 2Д за изчисленията.Не че съм супер компетенция,ама давам следния пример,как на 4Д виждаш структура на костта?Съответно как ще бъде по-точно измерването по костни ориентири(което си е най-важно за това дали плода отговаря на седмиците си)?Дори в първите седмици,когато няма кост,отдиференцирането на две точки,между които да се измери разстояние(било на плодно сакче,било на зародиш) е десетки пъти по-лесно,точно и ясно на 2Д...ако имаш нещо впредвид за което не съм се сетила,кажи,ще ми е интересно,но от тези ми разсъждения и наблюдаваното при няколко АГта... Peace

# 399
  • somewhere over the rainbow
Основно се гледа на 2Д, за докторите това е начинът, независимо, че ние нищо не различаваме Mr. Green Превключчват на 3 и 4, заради нас, да придобием образна представа кое аджеба гледаме.

100 лв. не бих дала посмъртно. Тук първите 2 ФМ са 30 лв, третата - 60 лв. заради 4Д-то. 1 час гледа бебето.

# 400
Не е въпросът колко часа гледа бебето, а какво вижда.

# 401
  • somewhere over the rainbow
Ми по това, което казваше докторката, изглежда виждаше всичко - от нЕкви костици в главата до пръстите на краченцата Simple Smile В крайна сметка при който и да идеш, ти разчиташ на думите му/й.

# 402
здравеите мили мами днес 3 ден ми закаснява вчера си направих 2 теста единия сутринта а другия жечерта и двата са положителни Simple Smile

# 403
ivi4kataa, Честито! Пожелавам ти търпение, спокойствие и лека бременност!  Hug

# 404
мерси след празниците ште ида на лекар да сам по спокоина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт