Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 468
  • 777
  •   1
Отговори
# 375
Хайде да се добавя пак тук. За сега само с положителен тест от вчера (е два де и то с толкова ярки черти че се виждаха по- хубаво от тестовата), а днес ми е едва 30 ден. И уж не ми се споделя с никого , но все пак. МИсля чак др. седмица да ходя на лекар. Нали в 5 седмица и 4 дни(напр.) можеше да се чуе сърчицето??? Т.е. все едно в средата на 6 г.с.

# 376
  • Варна
Хайде да се добавя пак тук. За сега само с положителен тест от вчера (е два де и то с толкова ярки черти че се виждаха по- хубаво от тестовата), а днес ми е едва 30 ден. И уж не ми се споделя с никого , но все пак. МИсля чак др. седмица да ходя на лекар. Нали в 5 седмица и 4 дни(напр.) можеше да се чуе сърчицето??? Т.е. все едно в средата на 6 г.с.

Не, рано е. За пулс 8-9 седмица.  Peace

# 377
  • Бургас
Да, рано е да се чуе или поне не всеки доктор може да го види/чуе.Най-добре при навършени 7-8 семдички.А ако те притеснява нещо, можеш да посетиш лекар към средата или края на другата седмица, за да се видят нещата.Всичко си зависи от теб и от това, което ще те направи по-спокойна.
И честита бременност!Стискам палци скоро да се похвалите с тупкащо сърчице!  Simple Smile

# 378
Не е рано, аз точно в 6г.с. чух пулса с 4D ехограф. Точно ден преди това ходих при друг лекар, който не просто не чу, а и не видя нищо и каза, че имам проблем с хормоните, че не ставало толкова лесно, колкото съм си мислила и че ще ми дойде. Усъмних се в думите му, заради 4-те положителни теста и закъснението от 10 дена и отидох на следващия ден при лекар с добра техника.

# 379
И в нета така пише, че със съответната техника се чува сърцето. А аз уж ходя при лекари с добра техника, плащам си за прегледите...

# 380
  • Варна
Не е рано, аз точно в 6г.с. чух пулса с 4D ехограф. Точно ден преди това ходих при друг лекар, който не просто не чу, а и не видя нищо и каза, че имам проблем с хормоните, че не ставало толкова лесно, колкото съм си мислила и че ще ми дойде. Усъмних се в думите му, заради 4-те положителни теста и закъснението от 10 дена и отидох на следващия ден при лекар с добра техника.

За да и спестим пускането на тема "Защо не чух пулс?" ако евентуално лекарят ѝ не го чуе, според мен е по-добре да изчака до времето, когато всеки лекар с обикновена техника би видял пулса. Peace

# 381
И в нета така пише, че със съответната техника се чува сърцето. А аз уж ходя при лекари с добра техника, плащам си за прегледите...

Ако имаш предвид "чува" то няма значение дали ехографа е добър. Лекаря трябва да има и доплер.

# 382
4D ехографът на моя лекар имаше звук и пулса се чуваше, така че има значение дали е добър.

# 383
Да, защото лекая ти е разполагал с доплер. Доплера пак е ехограф, но със специално предназначение, така да се каже. За да се направи доплерово изследване изобщо няма значение дали ехографа е 2Д или 4Д. В 4-5 г.с. изследване в реално време е неоправдано за мен.

# 384
http://bialotechenie.net/ultrazvukovo-izsledvane-s-ehograf/

Ето една статийка, обърнете внимание на последните изречения  Wink.  Много по-важно е кой използва апарата и какъв опит има.
gundie и според мен е по-добре да поизчакаш, едно че да не даваш излишни пари и второ да не се вкарваш във филми, ако лекаря ти не види нищо и те стресне с понятия като кухо яйце, хормонални разстройства и кой знае какво още.  Но ти си знаеш все пак.  Всичко ще е на ред!

# 385
Да, защото лекая ти е разполагал с доплер. Доплера пак е ехограф, но със специално предназначение, така да се каже. За да се направи доплерово изследване изобщо няма значение дали ехографа е 2Д или 4Д...

Значението е в това, че за разлика от 2D-тата от миналото, един 4D ехограф е плод на съвременната технология, стремяща се да обединява десетки функции в едно. И аз ако бях производител на ехографи в днешно време и вложа толкова усилия за реализирането на 4D уред, ами няма да го оставя без да има режим доплер и възможност за превключване в останалите D-та. Все едно да разработвам нова линия телефон и да не му включа камера.

...В 4-5 г.с. изследване в реално време е неоправдано за мен.

Точно тогава е препоръчително даже, защото плода е малък и на друг ехограф и целия може изобщо да не се види, а какво остава за нещо по него.

Последна редакция: вт, 20 дек 2011, 18:04 от stella gemella

# 386
Ами аз съм била два пъти бременна, съответно съм наясно,че е напълно възможно да не се чуе или както там му казвате, пулс...наясно съм и с всички лоши неща, които могат да се случат, затова ще се чуя с лекарката и тя ще прецени.  Wink

# 387
  • София
Точно тогава е препоръчително даже, защото плода е малък и на друг ехограф и целия може изобщо да не се види, а какво остава за нещо по него.

Е, то по него все още нищо няма в посочените г.с.  Laughing И плод не може да се нарече  Peace
Предполагам, си имала предвид сърдечната дейност

# 388
Ама какъв плод в 4-5 г.с.? И какво значение има дали се чува звук, след като се виждат сърдечни пулсации и на най-обикновен ехограф?

# 389
 Стела, почти няма ехографи без доплер. Не знам какво разбираш под "добра техника", но определено е по-важно кой гледа и дали той е специалист ехографист. Спора беше ненужно създаден и никой не е оспорвал достойнствата на 4Д апаратите. За сведение пък на мен бременността ми беше доказана в 4 г.с. на "музеен експонат". Няколко седмици по-късно на 2Д ме огледаха обстойно и пуснаха прословутия зувк, но не с целта, за която по принцип се използва в гинекологията. Звук може да ти пуснат и да не ти пуснат в толкова ранни седмици, но като платиш 70 лв за прегледа естествено, че няма да пропуснат. Друг е въпроса, че нищо не налага 3 и особено пък 4 Д преглед в 5-6 г.с. Това имах предвид.

Общи условия

Активация на акаунт