Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 41 482
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна

Как така цветната бременност е мит ?

Няма такова медицинско понятие. Peace

Повтори теста и ако е  положителен, посети гинеколога си за преглед.

# 361

Как така цветната бременност е мит ?

Няма такова медицинско понятие. Peace

Повтори теста и ако е  положителен, посети гинеколога си за преглед.
Подкрепям Хексе, повтори теста и ако пак е положителен - ходи на преглед  Peace
Пожелавам ти успех и да е това което ти самата искаш  Hug

# 362
Благодаря ви момичета  Hug
Ще повторя теста след няколко дни.
Просто ме притесни цикъла , ако резултата е + , но ще видим по нататък как стоят нещата

# 363
Благодаря ти ,
michelangela simoni оказаха се  контракции, и ме вкараха в болницата.....

# 364
  • Бургас
Благодаря ти ,
michelangela simoni оказаха се  контракции, и ме вкараха в болницата.....
Бибче, стискам палци за скорошно изписване от болницата и закрепване на положението с контракциите!
Как ви точно ти бяха неразположенията, за които писа преди, някакви болки имаше ли, бяха ли постоянни?

# 365
Съжалявам, бибче. Надявам се бързо да се закрепиш и да изкараш леко бременността до края.

# 366
Women in me  някой жени получават някакво зацапване което е леко розово или кафяво и си мислят ,че това е цикъл и продължава няколко дни .Аз знам за такъв случай и момичето чак след като другият месец и е зацапало само и и се е гадило се е усетила .

# 367
Здравейте знаете ли ди колко време след подаването на 45дневния болничен се изплаща и как се изчислява..

# 368
  • София
Аз само знам, че това е вече част от майчинството и се изплаща на 90 %. След колко време се изплаща - зависи от работодателя, от НОИ... Май в "Майчинство счетоводно" ще ти отговорят най-добре  newsm78

# 369
  • Варна
Здравейте знаете ли ди колко време след подаването на 45дневния болничен се изплаща и как се изчислява..

Доколкото си спомням се изчислява и изплаща като всеки друг болничен. Т.е. изплаща се на следващ месец за предходен месец.

# 370
  • София
Не се изчислява като всеки друг болничен. Този вече е с диагноза "бременност и майчинство" и е един от първите три блонични листа, с които всъщност започва майчинството от 415 календарни дни (май толкова бяха  newsm78) и което се заплаща на 90 % от заплатата. Всеки друг болничен с диагноза, различна от тази - "бременност и майчинство", се заплаща на 80 % (даже може и по-малко да са).

# 371
А това че миналата година съм имала прекъсване 5 месеца през които не съм работила няма т общо с болничния нали така,понеже позната ми каза че щом имам прекъсване и независимо че сега работя болничния ше ми е много по малко няма да ми е на 90 процента,но според мен няма логика тъй като от близо година не съмпирала да работя.Знам че това прекъсвне се отразява на майчинството понеже за тези месеци се смята върху минималната заплата  така е нали

# 372
  • Варна
А това че миналата година съм имала прекъсване 5 месеца през които не съм работила няма т общо с болничния нали така,понеже позната ми каза че щом имам прекъсване и независимо че сега работя болничния ше ми е много по малко няма да ми е на 90 процента,но според мен няма логика тъй като от близо година не съмпирала да работя.Знам че това прекъсвне се отразява на майчинството понеже за тези месеци се смята върху минималната заплата  така е нали

Така е, да. За база за изчисление се взима дохода 24 месеца преди излизане в 45 дневния болничен (или обикновен болничен ако няма прекъсване) месеците без осигуряване се смятат на МРЗ.

# 373
Значи болничния ми няма да се изчисли върху запалатата която получавам сега а средно?А защо 24 месеца не е ли 18 като при майчинството

# 374
Май вече приеха 24-е месеца.

Общи условия

Активация на акаунт