Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 466
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Аз ходя на частно при моя гинеколог..Сега съм 6-та седмица...Трябва ли по някое време да ида и до личен лекар в някой определен период и каква е неговата роля тогава?

Да около 11-12 седмица трябва да вземеш направление от него за гинеколог, който да ти води Женската консултация.

# 61
  • София
Момичета
освен Фолиева киселина какво да взимам като медикаменти/витамини/докато не отида на лекар
Днес им е 11ден от ОВУ и имам положителен тест
Мисля и да си слагам сутрин и вечер по 1 Утрогестан
Друго нещо......

# 62
Хексе, моята лична не искаше да ми даде направление преди да вляза в 12 г.с. На други знам, че са им дали доста по-рано. Та си зависи и от личния лекар.

vnd, аз само фолиева си пиех. Никой освен гинеколога ти не може да прецени от какво имаш нужда.

# 63
vnd  моят лекар казваше, че бременните задължително трябва да пият витамин Ц. Аз за цялата си бременност съм пила само фолиева, витамин ц и една седмица желязо, че ми беше паднал хемоглобина. Според мен обаче е най-добре да изчакаш да видиш доки какво ще каже. Успех и лека бременност! Hug

# 64
Момичета
освен Фолиева киселина какво да взимам като медикаменти/витамини/докато не отида на лекар
Днес им е 11ден от ОВУ и имам положителен тест
Мисля и да си слагам сутрин и вечер по 1 Утрогестан
Друго нещо......
Не искам да те засегна, но ти да не би да си доктор ??? Фолиевата киселина може да я пиеш и няколко месеца преди да решиш да забременяваш, но да си предписваш и утрогестан или там други неща, без да има причина според мене е глупаво .... За витамини също не знам, аз ги започнах края на 3мес и ще ги пия до края на бременността а може и докато кърмя. Мое мнение е да отидеш и да си направиш консултация с доктор, все пак всички тука сме минали по твоя път, но аз до сега не съм срещала мама да си самоназначава някакво лечение без да й е предписано от лекар - все пак те са хората на който се доверяваме ......  Peace

# 65
  • София
Утрогестана ен съм си го предписала аз- моля ,моля...
Лекаря ми каза да си го слагам 3-4 дни след ОВУ то...
Все пак благодаря ти  Hug

# 66
Утрогестана ен съм си го предписала аз- моля ,моля...
Лекаря ми каза да си го слагам 3-4 дни след ОВУ то...
Все пак благодаря ти  Hug
никъде не си написала че си правила консултация с доктор, аз за това - не искам да те засегна с нещо   bouquet Попитай го и за другите неща който трябва да пиеш, все пак той най-добре ще ти каже, знае кое е най-подходящо за тебе в момента. Аз в началото пих само фолиева, от витамините ми се гадеше и ги почнах края на 3мес. Друго не съм пила до сега ..... (освен едни сиропчета против запек че многооо ме мъчи  ooooh!)

# 67
и аз пиех само фолиева, вече не помня в кой месец доктора ми я спря и ми каза да си купя витамини за бременни по мой избор, аз си взех Пренатал и ги пих до края на бременността
освен тях пих 1 месец желязо и последните 2 месеца магнезий, но винаги след като доктор ми ги е изписал

# 68
Хексе, моята лична не искаше да ми даде направление преди да вляза в 12 г.с. На други знам, че са им дали доста по-рано. Та си зависи и от личния лекар.

Моята лична също не ми даде направление за ЖК преди да вляза в 12 г.с., въпреки че аз отидох в 8 г.с. Чувала съм от приятелки, че са им давали доста по-рано, 6-7 г.с.

# 69
Момичета правили ли сте си външни промивки с тетра при бяло течение? Дали бялото течение е проблем при естествено раждане?

# 70
  • Варна
Момичета правили ли сте си външни промивки с тетра при бяло течение? Дали бялото течение е проблем при естествено раждане?

Бялото течение, не. Но ако има гъбички тогава е е проблем. Обикновено гинеколозите предписват преди раждането Полижинакс за да се изчистят евентуални инфекции.

# 71
Добре де, изписват Полижинакс, но той нали е АБ, т.е. не влияе на гъбите. Защо го правят тогава?

# 72
  • Варна
Добре де, изписват Полижинакс, но той нали е АБ, т.е. не влияе на гъбите. Защо го правят тогава?

Това е ако няма гъби. Ако се установят гъбички и не успеят да ги излекуват навреме, може да се стигне и до секцио. Момичето е питало само за бяло течение, така или иначе ще и вземат секрет да се установи от какво е. Промивките с тетра няма да навредят, но ако има гъбички няма и да помогнат.

# 73
Благодаря! Защото го изписват почти задължително две седмици преди раждането. А гъби едва ли могат да се излекуват преди раждането. Обикновено само вагинални глобули и крем не решават проблема. Може и да бъркам, но наблюденията ми показват именно това.

# 74
Момичета, търсих в интернет, но не мога да открия инфо. Знаете ли в какви граници е нормално да е пулсът на бебето. Днес ходих и според доплера е по-забавен. Според док било нормално, но на мен ми се видя доста по-малко то средното, което съм чувала - 140.
Много ще съм ви благодарна, ако някоя има инфо за нормалните граници

Общи условия

Активация на акаунт