Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 556
  • 777
  •   1
Отговори
# 645
  • Mediterraneo
На тия специално и на двете пише ,че могат да се пият профилактично- те са за предпазване също освен за лечение.

Вземи си Енгистол, не е противопоказен при бременност, много добър продукт както за профилактика, така и при първи симптоми на разболяване!

# 646
  • Luxemburg
Аз искам да ви попитам - при първи преглед за потвърждаване на бременност при гинеколог, какви прегледи се извършват? Прави ли се ПАП тест? Ехография? Или какво?  Rolling Eyes
При първото посещение при гинеколога - женската консултация (ЖК), се прави картон на жената, който включва начално тегло, кръвно наляганеи и първо ултразвуково изследване за установяване дали има бременност (диагноза на ранна бременност (5-6 г.с.)), дали протича нормално и дали е едноплодна или много плодна (6-7 г.с.), дали няма някаква патология. Още на първия преглед (понякога може да е седмица две по-късно) се правят изследвания за ПКК; Изследване за сифилис; Изследване за хепатит В (HbS Ag); Изследване за HIV; Кръвна група и резус фактор;  Урина; Вагинален секрет за микробиология и цитонамазка (до 3ти месец). Дори и да са ти правили цитонамазка и микробиология скоро моя съвет е да си ги пуснеш отново. На мен не ми ги пуснаха че 2 месеца преди това бях правила и гинеколога реши че няма нужда, но в 6ти месец вече по мое настояване като поисках микробиология се установиха гъбички.

Аз искам да попитам дали има някой който е ходил на курс за бременни и по точно темата за кърменето. Не мога да си намеря записките от моя курс с първата бременност и ми се иска да направя справка с някой който скоро е посещавал такава лекция.

# 647
ronicat , Ами защо не влезеш в рубриката за кърмене- гаранция ,че там има много майки ходили и на  всичко ще ти отговорят. Аз първата си бременност имам много пропуски и това е част от тях- сега ще се поправя. Wink

# 648
  • Luxemburg
ами така и направих, но не ми отговориха ами ми дадоха някакви линкове към преводи от чужди статии относно кърменето на поискване, което не ме интересуваше. Като четох в темата са се събрали все майки с много кърма които могат да кърмят и до 7г. и ако някой пита нещо за режим или смесено хранене и се почва една разправия и хокане... А не всеки е благословен да има достатъчно кърма, та ще чакам някой ако скоро е ходил да ми пише. Тази седмица имаше такава лекция в курсовете на сп."9 месеца".

# 649
ами така и направих, но не ми отговориха ами ми дадоха някакви линкове към преводи от чужди статии относно кърменето на поискване, което не ме интересуваше. Като четох в темата са се събрали все майки с много кърма които могат да кърмят и до 7г. и ако някой пита нещо за режим или смесено хранене и се почва една разправия и хокане... А не всеки е благословен да има достатъчно кърма, та ще чакам някой ако скоро е ходил да ми пише. Тази седмица имаше такава лекция в курсовете на сп."9 месеца".
А защо не пишеш на някой от ЛЛЛ (или в профила им във ФБ или тук)- все ми се струва, че ще ти обърнат внимание. Много съжалявам,че не мога да ти помогна.

# 650
  • Добрич

Не ми е толкова важно,само ако можеше вероятна дата да се предположи. Иначе вероятния термин беше 01.11.

Така смятам по възможно най-грубия начин - при мен терминът е 1.03, но си знам датата на зачеване 5-6.06, та да речем, че при теб е било нещо от рода на между 5 и 10 февруари. Щом имаш дата на термин връщаш 40 седмици и получаваш първата дата на последната менструация после прибавяш 14 дни е ето ти приблизителна дата на зачеване. Да си призная не ми се брои как точно се получава при теб, но се надявам да те ориентирах

Благодаря ти   bouquet

# 651
  • София
Благодаря за отговорите!  Hug 

# 652
  • Mediterraneo
Роникат, не става дума за благословени с кърма жени, а такива с воля и инат да се преборват с всички спънки по време на кърменето! Процентът на жените, които нямат кърма чисто физиологично, е пренебрежимо малък.

# 653
Да попитам,документът,който се издава за бременност 45 дни преди термин,има ли значение от кой се издава-дали от лекаря по каса или частника?

# 654
Няма значение дали лекаря работи с касата или не.

# 655
Oт няколко дни имам менструални болки ниско долу?  Thinking

# 656
Задължително на лекар, даже още първия ден е трябвало. Никоя болка ниско долу не трябва да се подценява. Възможно е да е само притискане или проблем с бъбреците, или апандисита, може да е и нещо друго, трябва да се увериш. Това, което ще направят е изследване на кръв и урина (сутрешна) и ехограф.

# 657
Благодаря ти за отговора. Изследвания имам от петък, окей са, а апендисит нямам вече.  Simple Smile

# 658
Момичета, като легна по гръб и си пипам корема, усещам вече много ясно матката. В смисъл, че е нараснала, твърда, всичко ок дотук. Обаче е само отдясно. Отляво коремът си ми е съвсем мек. Това нормално ли е?  Embarassed newsm78

# 659
  • на последния етаж
В събота през нощта съм вдигнала температура - 38.3 беше вчера сутрин. След като взех 2 Парацетамол-а през около 3 часа всеки, се понижи до 37.4 и отново започна да се вдига. Освен много силното главоболие (което вероятно се дължи и на недоспиване поради треската), други оплаквания нямам - зачервено гърло, хрема... Гинекологът ми препоръча да взема ампула течен аналгин и след него вчера следобяд бях доста по-добре. Сега отново се появява главоболието (доста по-леко, но все пак), вероятно и температура (в офиса съм и нямам термометър под ръка, но взех Парацетамол, защото започна да ме втриса). Как се справяте с главоболие?

Общи условия

Активация на акаунт