Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 562
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
то бебето може да се е родило  и в 7 и 8 месец... да не говорим ако тръгнем да гледаме седмиците, а и както каза Iventse  важна е дължината на МЦ

# 631
Имате ли сведения дали инфлуцид е вреден за бременни- за сега не съм болна, пия профилактично клеева, но много леко ме боли гърлото .Днес ми се намокриха краката, което в София по кръстовищата е невъзможно да не стане явно, малко ме е страх да не съм изтинала. Мога ли профилактично някое хомеопатично средство да взема? 

# 632
  • Добрич
Как мога да сметна кога вероятно е направено бебето ми,което се роди на 22.10.

По-точно ще е ако гледаш датата на последната менструация.....

Да,та е,но аз незнам датата на последната менструация,през втората половина на януари беше,но не си записвам та затова питах кога вероятно.
Както и да е,благодаря!

# 633
То ти като не знаеш, ние съвсем няма как да отгатнем. На женска консултация как ти изчислиха дата на термин щом не си записваш? Най-вероятно е било края на януари началото на февруари, ама все пак има хора с по-ранна овулация и с по-късна. Средното е 14 дни след първия ден от МЦ

# 634
  • somewhere over the rainbow
Имате ли сведения дали инфлуцид е вреден за бременни- за сега не съм болна, пия профилактично клеева, но много леко ме боли гърлото .Днес ми се намокриха краката, което в София по кръстовищата е невъзможно да не стане явно, малко ме е страх да не съм изтинала. Мога ли профилактично някое хомеопатично средство да взема? 

Oсцилококцинум, Парацетамол, за гърло - бонбонки някакви.

# 635

Oсцилококцинум, Парацетамол, за гърло - бонбонки някакви.

Нямам Oсцилококцинум, само Парагрип и Инфлуцид, а на парацетамола за сега не ми се доверява- малко съм против него  и ми се иска да избегна. За сега все още няма нищо, но взех профилактично инфлуцид.
Благодаря,че ми напомни за бонбонките- ще взема и една прополка. Hug

# 636
На женска консултация как ти изчислиха дата на термин щом не си записваш?

Аз си  измислих. Според датата на зачеването, но при нея няма как да се случи.
Важно ли ти е кога е точната дата? Може само да я предположиш в твоя случай.

# 637
Мога ли профилактично някое хомеопатично средство да взема? 

Хомеопатичните лекарства не се приемат профилактично. По-добре витамин Ц, клеева тинктура.

# 638
Мога ли профилактично някое хомеопатично средство да взема?  

Хомеопатичните лекарства не се приемат профилактично. По-добре витамин Ц, клеева тинктура.
На тия специално и на двете пише ,че могат да се пият профилактично- те са за предпазване също освен за лечение. Пия редовно клеева, но имах опасения, че ще се влошат нещата- за щастие за сега всичко е ок. А витамин Ц си набавям с много плодове- ям много киви, портокали. Не ми се иска да го пия на лекарство, че преди време имах тромб и знам,че за него не е много хубаво, въпреки че сега по време на бременност се разрежда кръвта, но все пак.
Много ви благодаря за съветите.  Hug

# 639
задодадох въпрос в друга тема, но без особен резултат, за това ще питам и тук: тъй като скоро(след два дни) ми предстои раждане в новото АГ- Русе( което беше открито преди 7дни, ме интересува какви са отзивите, условията, организацията, какво искат да се носи за бебечето и т.н.

# 640
  • Варна
задодадох въпрос в друга тема, но без особен резултат, за това ще питам и тук: тъй като скоро(след два дни) ми предстои раждане в новото АГ- Русе( което беше открито преди 7дни, ме интересува какви са отзивите, условията, организацията, какво искат да се носи за бебечето и т.н.

Питай най-добре в тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=631070.600

# 641
  • Добрич
На женска консултация как ти изчислиха дата на термин щом не си записваш?

Аз си  измислих. Според датата на зачеването, но при нея няма как да се случи.
Важно ли ти е кога е точната дата? Може само да я предположиш в твоя случай.

Не ми е толкова важно,само ако можеше вероятна дата да се предположи. Иначе вероятния термин беше 01.11.

# 642
  • София
Аз искам да ви попитам - при първи преглед за потвърждаване на бременност при гинеколог, какви прегледи се извършват? Прави ли се ПАП тест? Ехография? Или какво?  Rolling Eyes

# 643
Аз искам да ви попитам - при първи преглед за потвърждаване на бременност при гинеколог, какви прегледи се извършват? Прави ли се ПАП тест? Ехография? Или какво?  Rolling Eyes
При мен единствено ехограф, а и отидох тогава когато се чуваше вече сърцето. За да се потвърди само една бременност не е нужно повече, ако скоро не си правила цитонамазка и ще се увстваш по- добре си я направи сега. Иначе по- натам вероятно ще ти пуснат така или иначе.

# 644

Не ми е толкова важно,само ако можеше вероятна дата да се предположи. Иначе вероятния термин беше 01.11.

Така смятам по възможно най-грубия начин - при мен терминът е 1.03, но си знам датата на зачеване 5-6.06, та да речем, че при теб е било нещо от рода на между 5 и 10 февруари. Щом имаш дата на термин връщаш 40 седмици и получаваш първата дата на последната менструация после прибавяш 14 дни е ето ти приблизителна дата на зачеване. Да си призная не ми се брои как точно се получава при теб, но се надявам да те ориентирах

Общи условия

Активация на акаунт