Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 475
  • 777
  •   1
Отговори
# 90
Аз съм с -8.5 диоптра, родих секцио И затова. Да, сами по себе си диоптрите не са предпоставка за операция, да, обаче за мен щом има и един процент риск, по-добре да не го поемам, а риск си има. Както ми каза офталмоложката "При естествено раждане няма гаранция как ще се развият нещата, а отлепената ретина е сериозен проблем, ако вземе, че се случи, следва сериозна оперативна интервенция". Като начало иди да видиш колко са ти диоптрите, все пак. Peace

# 91
Аз съм с -8.5 диоптра, родих секцио И затова. Да, сами по себе си диоптрите не са предпоставка за операция, да, обаче за мен щом има и един процент риск, по-добре да не го поемам, а риск си има. Както ми каза офталмоложката "При естествено раждане няма гаранция как ще се развият нещата, а отлепената ретина е сериозен проблем, ако вземе, че се случи, следва сериозна оперативна интервенция". Като начало иди да видиш колко са ти диоптрите, все пак. Peace
след поста си потърсих последната рецепта - значи май 2009 съм била с -6, което си е доста. Мисля че сега по време на бременността съм ги увеличила, ще мина утре до личната да ми даде направление за очен да видиме до къде съм я докарала  Mr. Green
Благодаря за мнението  Hug Може ли да споделиш къде си раждала и при кого ?

# 92
Когато ни изтекат водите, падне тапата или имаме контракции по на често може ли да си вземе душ?

# 93
  • somewhere over the rainbow
Когато не може да вземеш душ толкова те боли, че последното нещо, за което мислиш, е душ Laughing Ще усетиш как е положението.
Непосредствено преди раждането, контракциите са на секунди, една след друга. Няма как да не се ориентираш, че раждаш и няма време за душ. Когато са на 2-3-5 мин си горе-долу по средата на разкритието и има още време.

# 94
  • Добрич
Когато ни изтекат водите, падне тапата или имаме контракции по на често може ли да си вземе душ?

Колко на често да са контракциите?
На мен ми изтекоха водите,след 20 мин отидох в болницата,през това време освен друго и взех душ. Но там така или иначе след клизмата вземаш душ още веднъж.

# 95
Благодаря за отговора на всички! А някой ползвал ли е полижинакс непосредствено преди раждането?

# 96
Почти всички.

# 97
И аз имам един въпрос с който бих искала да се включа, имам висок диоптър над -5 е (не знам точно колко е щото от 2г не съм ходила на преглед и си взимам всеки път едни и същи лещи) и док ме съветва да раждам секцио, доста от момичетата във форума ми казаха че било отживелица това с високия диоптър да е предпоставка за секцио, даже имаше мами дето с колкото моя диоптър дето е раждала нормално и всичко е било наред, но мене не е страх да рискувам. Моля някоя минала по този път със същия проблем да сподели мнение  Hug

Аз съм с диоптър -3, родих нормално, но минах на преглед, освен при моя офталмолог, и при още двама лекари в Александровска болница.
Та, накратко - при диоптри над -5 задължително се прави едно специално изследване на ретината, различно от огледа на ретината, който стандартно се прави при препоръки за начина на раждане. Възможно е при високи диоптри ретината да е ОК и да е възможно нормално раждане, но по - често не е така.
Диоптрите и здравината на ретината по принцип се намират в някаква взаимозависимост, но не винаги са причина и следствие.

Моята тапа падаше в продължение на два дни, през които имах серии от болезнени и редовни контракции. Взимала съм си душ.
Вечерта, преди да ми изтекат водите, с вече регулярни контракции на по 4-5 минути, си взех продължителен душ преди да тръгнем за болницата.
Клизмата ми я правиха при вече изтекли води, след което пак си взех душ.

# 98
Здравейте,имам един въпрос:
една приятелка днес разбра,че е бременна,но е много притеснена,защото около седмица след настъпването на бременността пиеше доста лекарства за една упорита хрема-Далацин 300,гелмиртол,ариназе.
Някой има ли представа дали тези лекарства в толкова ранен период могат да увредят зародиша?
Д-ра по телефона и каза:"Ще чакаме до 18г.с. и ако не си го отхвърлила до тогава,значи е ОК!" Shocked Rolling Eyes newsm78 Shocked
И тя сега е страшно притеснена!!!

# 99
  • Варна
Здравейте,имам един въпрос:
една приятелка днес разбра,че е бременна,но е много притеснена,защото около седмица след настъпването на бременността пиеше доста лекарства за една упорита хрема-Далацин 300,гелмиртол,ариназе.
Някой има ли представа дали тези лекарства в толкова ранен период могат да увредят зародиша?
Д-ра по телефона и каза:"Ще чакаме до 18г.с. и ако не си го отхвърлила до тогава,значи е ОК!" Shocked Rolling Eyes newsm78 Shocked
И тя сега е страшно притеснена!!!

Кажи и да не се притеснява. В толкова начален етап на бременността важи правилото "Всичко или нищо" . Или лекарствата изобщо не са повлияли или ако по някакъв начин е увреден ембрионът, бременността ще отпадне сама още в първия триместър. През периода , когато приятелката ти е приемала лекарства все още не са били в тясна връзка с бъдещото бебе (кръвообращение , плацента и т.н.)

# 100
И аз мисля, че няма проблем. Освен това Далацин-а минава през плацентата и през кърмата, което ме навежда на мисълта, че в толкова ранна бременност едва ли би могъл да направи поразия. Спокойна и лека бременност й желая.

# 101
Благодаря за мнението  Hug Може ли да споделиш къде си раждала и при кого ?

В Токуда, при д-р Димитров.

# 102
Знаете ли дали могат да се пият пробиотици, като Ентеросан например, по време на бременност?

# 103
Аз си мислех, че трябва да има интервал между раждането и полижинакса. Имам предвид да не е точно до раждането.

# 104
  • Варна
Аз си мислех, че трябва да има интервал между раждането и полижинакса. Имам предвид да не е точно до раждането.

Всъщност аз преди да родя първия път бях си сложила Полижинакс 4-5 часа преди самото раждане. В крайна сметка, рядко някой ражда точно на термина си. Така че явно не вреди.

Общи условия

Активация на акаунт