Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 490
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas, Bulgaria
момичета тези болки които са като преди цикъл до кога са нормални......тоест аз съм доста в началото ,но ми прави впечатление, че днес цял ден ме наболява, а като се раздвижа още повече.......направо нямам спомен как беше с предната ми бременност Embarassed
ще опитам с но-шпа  Rolling Eyes

# 136
при мен беше до към 3 месец, но после постоянно опъваше

# 137
  • Бургас
При мен такива предменструални болки бяха почти всеки ден и до скоро ги имах.Доки ме съветваше при всяка такава болка, непременно да пия но-шпа и да легна, за да отпочине матката.

# 138
  • София
Здравейте момичета
Имам един въпрос- нещо ефикасно против киселини и гадене
Четох из форума и в нета пробвах Талцид,солети,мандарини/това ми помагаше преди/Купих си капки хомеопатични  и Вомитусхил и Деган- пия ги от 3 дин и не виждам подобрение
Цял ден ми се гади,постоянно събирам слюнка и ми засяда на гърлото- като се наям -а почти не ям-става още по зле  Sick.Гледам да не повръщам защото по принцип съм с гастрит и от повръщането става по зле....
Приемам всякакви съвети,защото съм като парцал- а и на работа трябва да ходя и да се храня трябва ,а съм свалила 2 кг за седмица от това да внимавам какво и колко да ям Sad

# 139
  • Варна
Здравейте момичета
Имам един въпрос- нещо ефикасно против киселини и гадене
Четох из форума и в нета пробвах Талцид,солети,мандарини/това ми помагаше преди/Купих си капки хомеопатични  и Вомитусхил и Деган- пия ги от 3 дин и не виждам подобрение
Цял ден ми се гади,постоянно събирам слюнка и ми засяда на гърлото- като се наям -а почти не ям-става още по зле  Sick.Гледам да не повръщам защото по принцип съм с гастрит и от повръщането става по зле....
Приемам всякакви съвети,защото съм като парцал- а и на работа трябва да ходя и да се храня трябва ,а съм свалила 2 кг за седмица от това да внимавам какво и колко да ям Sad

За съжаление май лек няма. Аз не бих вземала Талцид в толкова ранна седмица.
Тази тема мисля, че ще ти е полезна: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435780

# 140
Здравейте мили дами! Доста отдавна не съм писала във форума, защото за последните 4-5 месеца нищо хубаво не ми се е случило. И ето - преди няколко дни разбрах, че съм бременна  newsm44 . И за да бъдем конкретни на 09.11.2011г. Това е първа бременност за мен. Преди около 20-тина дни бях на гинеколог и за съжаление пак съм в III A група . Според лекарката нямам от какво да се притеснявам : най-вероятно се касае за хронично възпаление, защото всичко останало беше наред. Въпроса ми е : имала ли е някоя от вас такива проблеми ? Бих искала да попитам и някои други неща относно гинекологичния ми преглед,но не знам дали е мястото тук , в тази тема. Благодаря предварително!

# 141
Предполагам в "Рискова бременност" е по-добре да зададеш въпросите. Пап 3 А не е страшен резултата, а просто неясен. Вероятно наистина става дума за възпаление, а ако помня добре имаше значение и в какъв период се прави цитонамзката. Успешна и лека бременност от мен.

# 142
  • Бургас
vnd, дали са и киселини или е гадене, от което получаваш обилно слюноотделяне?Питам защото при мен си беше само гадене и спасение и с първата бременност, и с тази не видях.Никакви медикаменти не можеха да спрат зверското денонощно гадене, което продължи при мен специално до 19 седмица.След това изчезна,  направо не повярвах.Сега ми се случва рядко да ми се пригади и за кратко.И аз съм пробвала нещата, които си изброила, но ефект нямаше и при мен.
Основно си хапвах студено кисело мляко, може да опиташ. Simple Smile

# 143
  • София
Шоколадово бонбонче - по точно е гадене по цял ден  Tired

# 144
  • Бургас
Шоколадово бонбонче - по точно е гадене по цял ден  Tired
Да, позната работа и много неприятна, защото те кара да се чувстваш безсилен, отпуснат, вял и неадекватен за каквото и да било.Стискам палци да премине по- бързо.Важно е като усетиш празен стомах гади ти се - не гади да му сложиш филийка/сухар/бисквитка или какво ти се похапва поне малко, за да не ти се догади още повече.Аз всяка сутрин си правих сандвичи.

# 145
Здравейте!

В 26-та г.с. съм, за съжаление на последната ЖК ми казаха че кръвното ми е високо (145/80) и докторът ми изписа Допегит два пъти по половин и контрола след три дни. Отидох, кръвното беше 140 на 80, увеличи дозата на два пъти по едно хапченце + магнезий Диаспорал по едно прахче на ден. Лошото е, че аз реших да се усведомя за "бременност и високо кръвно" от интернет и така се шашнах. Четох във форума тук за мами, е всичките са родили преждевременно, а това много ме отчая. Искам да се включат мами, които са овладяли положението и са си родили в деветия месец без усложнения. Не искам да изпитвам страх, защото това е най-лошото чувство. Опитвам се да съм с положителна нагласа, но ми трябва някоя утешителна дума.
Меря кръвното сега почти всяка вечер - излиза към 130 на 60. Долната граница доста паднала, а горната ....  Tired
В форума като четох за другите мами, те не споделяха колко високо е било тяхното кръвно, та за това ако може да споделите мнение. Благодаря!

# 146
Здравейте,

не искам да пускам тема, в и без това пълния с ненужни такива форум, и реших да питам вас. Дали изобщо ви се е случвало и дали е възможно.
С мъжа ми правихме опити за бебе на 29 и 30 октомври /как помня само/ и само тогава защото после нямаше как, а и се разболях. Тестът на 6-и беше отрицателен и май раничко съм си го направила
Мисълта ми е - възможно ли е да съм бременна, ако съм изкарала ангина с 39 градуса температура и антибиотик макар и подходящ за бременни. Сперед JP-то ми нищо не може да е оцеляло.
Трябваше да ми дойде на 10-12-и. Наболява ме доста като преди цикъл, но него го няма.
Благодаря  Hug

# 147
Здравейте,

не искам да пускам тема, в и без това пълния с ненужни такива форум, и реших да питам вас. Дали изобщо ви се е случвало и дали е възможно.
С мъжа ми правихме опити за бебе на 29 и 30 октомври /как помня само/ и само тогава защото после нямаше как, а и се разболях. Тестът на 6-и беше отрицателен и май раничко съм си го направила
Мисълта ми е - възможно ли е да съм бременна, ако съм изкарала ангина с 39 градуса температура и антибиотик макар и подходящ за бременни. Сперед JP-то ми нищо не може да е оцеляло.
Трябваше да ми дойде на 10-12-и. Наболява ме доста като преди цикъл, но него го няма.
Благодаря  Hug
Прави ли си тест след като ти закъснява или само на 6ти ?

# 148
Small Sun, не познаавам случая от близо, но да, имам позната родила десет дни преди термина с високо кръвно. Вдигаше от средата на бременността, тя беше вечно притеснена т.к. кръвното й не влизаше в нормални граници. Роди със секцио  10 дни преди термина, без започнала родова дейсност и не по спешност. Просто на определената дата. Та има такива случаи. Пожелавам ти твоя да е от тях. Ти мериш ли си кръвното в домашни условия?
Lia, по време на забременяването с дъщеря ми също изкарах вирус със също такава температура. Пих и лекарства, като не са били съобразени с евентуална бременност. Кашлях невъзможно и въпреки това износих и родиа абсолютно здраво бебе.

# 149
Small Sun, не познаавам случая от близо, но да, имам позната родила десет дни преди термина с високо кръвно. Вдигаше от средата на бременността, тя беше вечно притеснена т.к. кръвното й не влизаше в нормални граници. Роди със секцио  10 дни преди термина, без започнала родова дейсност и не по спешност. Просто на определената дата. Та има такива случаи. Пожелавам ти твоя да е от тях. Ти мериш ли си кръвното в домашни условия?

Много ти благодаря,  дано!!  Hug Аз по други причини ще раждам секцио, живот и здраве февруари Simple Smile Термина ми е 21.
Меря си кръвното вечер у дома, излиза около 130 на 60. Снощи много лошо ми стана, мерих го - 140/60. Пих канела със мед веднага и леко спадна кръвното. А ти помниш ли стойностите на твоята позната?

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 17:54 от Small Sun

Общи условия

Активация на акаунт