Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 505
  • 777
  •   1
Отговори
# 150
Small Sun, само на 6-ти.
Страх ме е да си направя сега, че може пак да е отрицателен.
Michelangela, дано и пре мен да е така.
Аз много се страхувам, ако съм бременна, дали не съм навредила на макар и толкова мъничко човеченце / вероятно е било още на клетки/    Simple Smile от друга страна докторката беше категорична, че нищо не би оцеляло.

# 151
Small Sun, само на 6-ти.
Страх ме е да си направя сега, че може пак да е отрицателен.
Michelangela, дано и пре мен да е така.
Аз много се страхувам, ако съм бременна, дали не съм навредила на макар и толкова мъничко човеченце / вероятно е било още на клетки/    Simple Smile от друга страна докторката беше категорична, че нищо не би оцеляло.
не бъди такъв песимист, вземи си още един тест и виж какво ще покаже, майката природа си знае работата, недей да се отчайваш  Hug

# 152
  • София
от друга страна докторката беше категорична, че нищо не би оцеляло.

Ха, че защо нищо да не е оцеляло? Заради антибиотика? Заради ангината? Че малко ли жени се разболяват, налага им се да пият антибиотици и вдигат температура по време на бременност?  Stop Да не говорим, че много бъдещи мами, в съвсееем начална бременност, когато даже още не знаят, че са бременни, си водят свободен начин на живот - тоест, пушат си, пийват си и т.н. На този етап ембриончето е толкова мъничко, изхранва се от жълтъчното тяло, а не през плацентата (която още не е образувана), и няма как да стигнат до него веществата, които майката приема. Ако бъркам, моля да ме поправят  Peace

# 153
Лиа, не знам какво е имала прдвид лекарката. Факт е, че моето оцеля, а аз не съм чудо на медицината.  Simple Smile  Висоата температура, доколкото имам някакви спомени е рискована в ранна бременност, но съвсем не значи, че всички жени с висока Т в съвсем ранна бременност са загубили децата си. Не се тревожи. Каквото има да става ще стане. Тест си направи след още ден, два с първа урина. Успех!

# 154
Благодаря на всички, ще споделя скоро резултата.
 Hug Hug Hug Hug

# 155
  • Burgas, Bulgaria
момичета възможно ли е да се усещат контракции в толкова ранна седмица 8г.с.  Rolling Eyes

# 156
  • Варна
момичета възможно ли е да се усещат контракции в толкова ранна седмица 8г.с.  Rolling Eyes

Възможно е. Ако си сигурна че са контракции, иди на преглед, не са обичайни.

# 157
  • Burgas, Bulgaria
снощи като легнах -три или четири пъти така ме стегна нещо в корема......първо това си помислих ,че са контракции после се зачудих дали е възможно .....

# 158
  • София
мадам тиква, най-добре се консултирайте с гинеколога си.
Според мен е възможно, но не е нормално да се усещат контракции в толкова ранна бременност.

# 159
Small Sun, моето кръвно изведнъж доста се дигна в 9-я месец. Горната граница беше 150. После ми откриха и белтък в урината и лежах в Патологията една седмица. И аз взимах Допегит, но голям ефект от него нямаше.  Родих живо и здраво детенце 3 дена след термина ми.
  Успех!

# 160
мадам тиква, напълно е възможно. Аз някъде към 10 г.с имах такова нещо  и пих но шпа и магнерот. Но нека доктор те посъветва.

# 161
Small Sun, моето кръвно изведнъж доста се дигна в 9-я месец. Горната граница беше 150. После ми откриха и белтък в урината и лежах в Патологията една седмица. И аз взимах Допегит, но голям ефект от него нямаше.  Родих живо и здраво детенце 3 дена след термина ми.
  Успех!

Много ти благодаря за отговора. Чаках с нетърпение да ми пише някой. Радвам се за твоят Петър, нека да е много щастлив. Simple Smile
Мен ме притеснява това, че моето кръвно се вдига сега, още в седми месец. Чувала съм, че е по-нормално да се вдига в девети. Знам, че каквото има да се случва, ще се случи. Но ми е притеснено.

# 162
  • Бургас
Small Sun, аз съм от мамите с високо кръвно и с първата бременност, и с тази също.Пия "Допегит", обаче съм и на хранителен режим.А ти?

# 163
Small Sun, аз съм от мамите с високо кръвно и с първата бременност, и с тази също.Пия "Допегит", обаче съм и на хранителен режим.А ти?

Докторът не ми е казвал да спазвам хранителен режим, но аз не ям солено и пържено. Туршийките ги оставям за по-нататък.
На теб какви са стойностите на кръвното? И първото си дете кога го роди?

# 164
  • София
Small Sun, имам позната, която по принцип е с високо кръвно, а по време на почти цялата й бременност беше доста високо - около 150/100. Пиеше някакви хапчета, не съм запомнила какви, за кръвно, и го докарваше на 130/90. Ама в повечето случаи дори с хапчетата си поддържаше високо кръвно. Само си спомням, че ходеше много често на преглед - всяка седмица, през цялата бременност. Роди 5-6 дена преди термин, със секцио, бебето беше около 4400 гр. и 54 см.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт