Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 16

• 40 611
  • 777
  •   1
Отговори
# 585
аз не съм чувала такова нещо за спермата, но пък е напълно възможно
Ами аз от лекар го знам това.

Сигурно. Ако става дума за секс връз секс и то по три пъти дневно.
Вероятно може да се говори за задържане, (макар термина да не е верен по мое мнение) но в рамките на денонощието. Да не говорим, че много от новоизлюпените двойки по изложената причина трябва бързичко да преустановят полов живот, че то иначе с непрестанното натрупване мястото ще отеснее, което предполага невъзможност за осъществяване на следващи сношения...  ooooh!

# 586
  • somewhere over the rainbow
Добре де, аз практически не мога да си представя, че изтича всичко веднага, до последния ... човек Grinning Все ще остане някой милион за известно време в гънките.

# 587
Ми да, остава разбира се. Не изтича всичко веднага, но пък и да се натрупва...

Сперматозоидите са активни в такъв срок, но те не чакат яйцеклетката във влагалището, нито пък изобщо чакат.

# 588
Е, предполагам, че не се има предвид 50-годишно натрупване. Но и 5 дни са достатъчни за развитие на някаква инфекция.

# 589
  • ул. "Мечтание"
Какво се чудите толкова? Нали част от сперматозоидите остават някъде и чакат овулацията. Някъде се твърди, че е до 5 дни.

Чакат, да, но не във влагалището. Минават нагоре през шийката да си търсят яйчицето. Но по време на бременност в шийката има слузеста запушалка, така че няма къде да идат по-нагоре, съответно си изтичат обратно.

Лично аз наистина не мога да си го обясня как може спермата да заседне във влагалището и да се натрупва.  newsm78 Thinking Най-малкото в нея има някаква съставка, която след известно време я втечнява именно за да може да изтече.

# 590
  • Варна
Е, предполагам, че не се има предвид 50-годишно натрупване. Но и 5 дни са достатъчни за развитие на някаква инфекция.

В смисъл -новите сперматозоиди запушват пътя на старите (от преди 5 дни) старите не могат да излязат, измират, започват да гният и се развива инфекция?  Crazy

# 591
Е, да ама чак пък семенна течност от здрав човек да е причина за това. Пък знам ли. Не помня да са ме съветвали да се въздържам от секс за да не се натрупа семенна течност във влагалището ми и това да доведе до инфекция. Мислех си за инфектирането си има друга причина, вирус, бактерия...

В смисъл -новите сперматозоиди запушват пътя на старите (от преди 5 дни) старите не могат да излязат, измират, започват да гният и се развива инфекция?  Crazy

Ужасно ме развесели.

# 592
Е, и аз не вярвам. По-горе казах, че щяха да ни предупреждават за тази опасност. Пък от друга страна може семенната течност да е благоприятна среда за развитие на болестотворни гадинки. Thinking, а не, че гние толко бързо.

# 593
Не знам дали се задържа или не,дали е нормално или откачено #Crazy но искренно се надявам да не представлява проблем и да не вреди нито на самата бременност,нито на плода. Както мнението на всяка съфорумка е различно,така и лекарите имат различно мнение и доводи за това,дали е вредно или не е свършването във влагалището по време на бременност. А що се отнася до това дали спермата се задържа,като се замисля ми се струва невъзможно  Thinking при мен непосредствено след полов акт,като стана от леглото тя просто изтича...не ми се е случвало да остане вътре и да изтече след време ?!?!  Rolling Eyes

# 594
семенната течност да е благоприятна среда за развитие на болестотворни гадинки. Thinking
на доста места прочетох,че е благоприятна среда за развитие на гъбични инфекции Confused

# 595
Може, но то и влагалището е благоприятна среда, тъмно, влажно... Както и да е. Предполагам е излишно да се спори. Кой както го чувства, каквото му подсказва вътрешния глас (гласовете в главата) или както го съветва лекаря. Правила съм незащитен секс само с постоянния си партньор, но гъби хванах по съвсем друг повод и то без секс. Та за мен въпроса по време на бременност вътре или вън не е седял, а и не са ме съветвали да се пазя. Да са ви безоблачни бременностите, момичета. Hug

# 596
здравейте и от мен!много сам объркана и не знам какво да си мисла ако може някой да помогне!Ходих на генеколог и тои ми каза че има бременнос на 3 г.с. направих си тест за бременнос и ми показа отрицателен,изчаках малко време 20 дни и пак си направих тест и той пак отчете отрицателен .имам всичви симптоми за бременна,цикала ми е закъснял 5дни,незнам кво да си мисла много сам объркана

# 597
3 г.с. ?? и се е видяло  newsm78 интересно.

Имаш 2 варианта - правиш кръвен тест или отиваш при друг гинеколог..... или и двете

# 598
и на мен ми се видя странно но така ми каза доктора той ме гледа и вагинално

# 599
Чакай сега, изчакала си 20 дни до следващия тест, а цикълът ти закъснява с 5 дни? Т.е. първия тест си го правила 15 дни преди датата?

Общи условия

Активация на акаунт