Рано ли е да се ражда на 22 години?

• 31 503
  • 572
  •   1
Отговори
# 165
Според мен, отговорът на въпроса е "Не е рано, ако можеш сам да гледаш поне себе си, чувстваш се добре и потребностите ти са задоволени". (без нечия финансова или друга помощ)
Не е вярно, че и 2 и 200 стигат. Аз съм имала периоди, в които едва свързвам двата края и знам какво е всичките ти пари да са разчетени и да знаеш колко трябва да изхарчиш, за да ти стигнат до следващата заплата. Сега не съм богата, но мога да си позволя всичко, от което имам нужда.

Израза "дупе знае 2 и 200" означава точно това с малко пари си се оправила нали, до следващата заплата, а сега можеш да си позволиш всичко. Точно това имам предвид. Аз също съм имала периоди през които едва съм се оправяла, но все пак съм се оправяла. Имала съм и блаженните периоди, през които съм имала повече пари и съм си позволявали всичко. Та точно това е значението на израза "дупе знае 2 и 200" в единия и в другия случай се оправяме. По единия начин по-трудно, а по другия... Simple Smile

# 166
Да, но аз не бих тръгнала да раждам, ако трябва всеки месец да си правя сметки дали ще ми стигнат парите.
Бих казала, че от самолет нямам нужда и парите ми стигат за всичко.

# 167
Да, но аз не бих тръгнала да раждам, ако трябва всеки месец да си правя сметки дали ще ми стигнат парите.

Сега то това за самолета си е образно казано Simple Smile Но сметкие се правят така или иначе Simple Smile Винаги изниква нещо. Ние всеки месец си правим сметките дали ще ни стигнат парите, но се оправяме. По принцип втората година от майчинството си е по трудна, но се оправяме Simple Smile

# 168
  • Sunshine state
Блазе ти.Аз,ако дочакам някога да не си правя сметката на перите,направо трябва да не раждам. Wink

# 169
Блазе ти.Аз,ако дочакам някога да не си правя сметката на перите,направо трябва да не раждам. Wink

Ами то ако не си правим сметките тогава е лошото Simple Smile Въпроса е да се оправяш, а трудни моменти винаги ще има няма как за съжаление. Но както казах трудното идва втората година от майчинството когато става едва 240 лв. /от догодина надявам се 270 лв./, но така или иначе тогава е трудно. То първата година си е добре огаждахме си доста, ама сега... Уж си бяхме заделили пари за втората година, но както казах винаги изниква нещо непредвидено и обърква финансовите планове, но все пак завързваме някак двата кра Малко е депресиращо, но да се надяваме, че по план график януари се връщам на работа и всичко ще е както преди Simple Smile

# 170

Ами то ако не си правим сметките тогава е лошото Simple Smile Въпроса е да се оправяш, а трудни моменти винаги ще има няма как за съжаление. Но както казах трудното идва втората година от майчинството когато става едва 240 лв. /от догодина надявам се 270 лв./, но така или иначе тогава е трудно. То първата година си е добре огаждахме си доста, ама сега... Уж си бяхме заделили пари за втората година, но както казах винаги изниква нещо непредвидено и обърква финансовите планове, но все пак завързваме някак двата кра Малко е депресиращо, но да се надяваме, че по план график януари се връщам на работа и всичко ще е както преди Simple Smile
Още по-лошо е когато и двете години си с 260лв.
А кой не си прави сметка? Мисля, че са много малко тези. Пък и човек трябва да умее да си разпределя парите, иначе никога няма да му стигнат и никога няма да има деца!

# 171
Не си правят сметка хората, които първо са си намерили добра работа и после са родили дете.
То ако стоим вкъщи и чакаме някой да ни предложи добра работа, няма да стане. Всичко се постига с труд.
Но всеки си има различни приоритети, както каза някой по-горе. Едни искат на цената на всичко да имат дете възможно най-скоро, а други искат да могат да осигурят на едно дете добър живот.
Едно време ми е било нужно и съм умеела да си разпределям парите и никога не съм се оплаквала, че не ми стигат.

# 172
Едни искат на цената на всичко да имат дете възможно най-скоро, а други искат да могат да осигурят на едно дете добър живот.
Ето това е най-същественото,за което трябва да се мисли-какво всъщност ще представлява "най-добрия живот" за едно дете.За това и не може да се отговори еднозначно по темата.За себе си прецених,че ще се справя,а има хора,които дори и на 40 да станат и да имат най-хубавата и най-платената работа на света,пак няма да са сигурни. Peace

# 173
 JoyЗада си правиш сметката трябва да имаш на какво!
 Преди да роди,жената трябва да е отговорна и да си помисли дали може да си го позволи!
 Звучи грозно,ноооо е така!

# 174
  • по света
Абсолютно рано е.Годините в които си достатъчно голям да правиш каквото искаш и да разполагаш със себе си са прекрасни.Родителството е нещо много сериозно и със сигурност човек трябва да бъде убеден че може да понесе тежестта му.

# 175
  • Варна
Аз съм на 26 и мисля, че ми е рано, но знам, че когато се почувствам готова, няма да има значение възраст, заплати, чужди мнения и препоръки...

# 176
Всичко е строго индивидуално! Има жени, за които и 32 е рано, други още на 20 стават прекрасни майки! Същото важи и за мъжете. Просто човекът трябва да е готов за тази стъпка и то не само финансово, а чисто емоционално. Аз реших, че съм готова за дете едва, когато станах на 29. И в това според мен няма лошо, просто на сила хубост не става.

# 177
На 22 декември навърших 22 години.. туко-що си направих тест и се показа втора бледа черта - страх ме е, да. Млада съм, студентка съм, нямам работа, но имам здраве и прекрасен мъж с добра заплата. Както съм живяла с 2000 лв, така съм живяла и с 400 лв. Рано или не рано - това е живот, който аз ще дам.  Hug

# 178
  • В уютен дом! Елените
На 22 декември навърших 22 години.. туко-що си направих тест и се показа втора бледа черта - страх ме е, да. Млада съм, студентка съм, нямам работа, но имам здраве и прекрасен мъж с добра заплата. Както съм живяла с 2000 лв, така съм живяла и с 400 лв. Рано или не рано - това е живот, който аз ще дам.  Hug
Страха при положителен тест за бременност го имаме почти всички май. Честито за бременността!Пожелавам ти едно прекрасно бебенце.

Относно темата, раждането на 22 е рано, поради някои причини, а те са ти казани вече! Ти сама ще усетиш кога си готова и дано да стане, когато си убедена, че си готова за  newsm30  Човек ако слуша хорските приказки все е сбъркал- я е рано, я е късно.Слушай само себе си и човека до теб!

# 179
  • Варна
Желая ти прекрасна бременност и още по прекрасно бебче! Сигурна съм, че като има желание - има и начин (да се справиш с всичко) Hug

Общи условия

Активация на акаунт